Οι ευκαιρίες στους νεαρούς παίκτες του ΑΟΞ και τα συστατικά της επιτυχίας για το μέλλον

Η αρχή είναι το ήμισυ του παντός λέει ένα ρητό που κρύβει αλήθεια, αλλά από μόνο του δεν δίνει αποτέλεσμα. Αναφερόμαστε στις ευκαιρίες που παίρνουν οι νεαροί ποδοσφαιριστές στον ΑΟΞ. Τέτοια ευκαιρία δεν έχουν οι περισσότεροι των ποδοσφαιριστών της ηλικίας τους. Να τους εμπιστεύεται δηλαδή μία ομάδα με τόσο βαριά φανέλα και να τους δίνει χρόνο για να αποδείξουν ότι μπορούν να βοηθήσουν στο μέλλον.

Ιδιαίτερα για τον Αλέξανδρο Τσομπανίδη το ξεκίνημα ήταν ονειρεμένο καθώς μετά τις 2 πρώτες του συμμετοχές, έστρεψε βλέμματα πάνω του ο 17χρονος τερματοφύλακας και κλήθηκε στην Εθνική Κ-19.

Κοντά του και ο 16χρονος Σαράντης Τσελεμπάκης. Το ιδιαίτερο μ’ αυτόν είναι ότι μετά τον… 15χρονο Γιώργο Στεργαλλά σ’ εκείνο το παιχνίδι – φιέστα το 2001 με τον ΟΦΗ στην 1η έξοδο της SKODA ΞΑΝΘΗ στο UEFA, όταν κι έκανε ντεμπούτο) είναι ο 2ος πιο μικρός ηλικιακά παίκτης που παίρνει επαγγελματικές συμμετοχές με την Ξανθιώτικη φανέλα, αλλά και στη φετινή SL2 και δείχνει ότι μπορεί να ανταποκριθεί, τουλάχιστον σε πρώτο βαθμό.

Σαφέστατα υπάρχουν κι άλλοι όπως ο 20χρονος Γιώργος Τσιλιγγίρης, ο 19χρονος Φίλιππος Δημητριάδης αλλά και ο Χαλήλ Ιμπράμ ο οποίος μπορεί να μην είναι το ίδιο νεαρός, όμως, αντιπροσωπεύει και το ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο της Ξάνθης, όχι μόνο με την παρουσία του στον Ορφέα αλλά και νωρίτερα στα Σήμαντρα, τον Άτλα Σελίνου και τον Π. Μελά.

Μάλιστα στις τελευταίες προπονήσεις του ΑΟΞ συμμετέχουν οι Αναστασιάδης, Τυριάκης και Καραγιαννίδης που ανέβηκαν από την Κ20.

Από εδώ και μετά όμως έρχονται τα δύσκολα. Χρειάζονται το Νο 1 “συστατικό” που είναι η δίψα και το πάθος για την ομαδική – πρωτίστως – και την ατομική διάκριση και φυσικά πολλή δουλειά και ταπεινότητα για να φανούν τα προσόντα τους μέσα στο γήπεδο.

Το γήπεδο είναι ο «απόλυτος καθρέφτης» κι όχι οι εντυπώσεις και τα likes στα social media.

Η διάρκεια και η εξέλιξη μέσα στο χρόνο είναι σημεία απαραίτητα για όλους τους νεαρούς παίκτες και οφείλουν να γνωρίζουν ό,τι μέσα σ’ αυτό το προβληματικό ελληνικό ποδόσφαιρο, ο μόνος τρόπος για να πετύχεις είναι να στοχεύεις συνεχώς ψηλότερα και να ξεπερνάς τα πολλά εμπόδια που υπάρχουν.

Τα χρόνια περνούν γρήγορα, ιδιαίτερα στον επαγγελματικό βίο των ποδοσφαιριστών και με ένα συμβόλαιο π.χ. 5 ετών σε ένα 17χρονο παιδί σήμερα, κανείς δεν εγγυάται ένα καλύτερο μέλλον, αν στο διάστημα αυτό ο κάθε παίκτης δεν έχει αποδείξει την αξία και την εξέλιξή του.

[penci_related_posts dis_pview=”no” dis_pdate=”no” title=”ΞΑΝΘΗ Sport, ΚΑΘΕ ΔΕΥΤΕΡΑ ΣΤΑ ΠΕΡΙΠΤΕΡΑ” background=”” border=”” thumbright=”no” number=”5″ style=”list” align=”none” withids=”” displayby=”cat” orderby=”date”]

Σχετικά άρθρα

social media