MATCH REPORT: ΟΣΦΠ Β’ – ΑΟΞ 1-1

Απέφυγε το έμφραγμα από το 1-0 του Ολυμπιακού Β’ στο 93′ με τον Κωστή ο ΑΟΞ με τον Θυμιάνη στο 94′ να ισοφαρίζει σε 1-1, αλλά να πέφτει στην 3η θέση της βαθμολογίας.

Σε όλους τους αγώνες της Τετάρτης (2/2) της Super League 2 κρατήθηκε ενός λεπτού σιγή στη μνήμη του αδικοχαμένου Αλκιβιάδη, ο οποίος τα έφυγε τόσο άδικα τα ξημερώματα της Τρίτης από τη ζωή.

Μετά τα αποτελέσματα της Τετάρτης ο ΑΟΞ πηγαίνει ξεκάθαρα σε παιχνίδι στόχων με αντίπαλο την Αναγέννηση Καρδίτσας την Κυριακή στο γήπεδό του.

Μεγαλώνει επικίνδυνα το σερί των αρνητικών αποτελεσμάτων του ΑΟΞ, μετά τη νέα ισοπαλία με τον Ολυμπιακό Β’ στο προπονητικό κέντρο του Ρέντη. Στο ντεμπούτο του Ζόραν Βούλιτς στην τεχνική ηγεσία της ομάδας, ο ΑΟΞ μπορεί να σημείωσε το πρώτο του γκολ στο 2022 με τον Θυμιάνη (94′) όμως αυτό έμοιαζε με γκολ… νίκης αφού οι γηπεδούχοι έκαναν το 1-0 93′ με το σουτ του Κωστή και την μπάλα να βρίσκει πρώτα το δεξί δοκάρι καταλήγοντας στα δίχτυα.

Για 5ο σερί παιχνίδι η Ξανθιώτικη ομάδα μένει μακριά από τη νίκη (η αμέσως προηγούμενη ήταν στις 19/12 και στο 5-0 επί των Τρικάλων), έχοντας πλέον 25 βαθμούς στο σχετικό πίνακα κι ένα παιχνίδι λιγότερο από την πρώτη Βέροια που έχει 33.

 

ΟΙ ΕΠΙΛΟΓΕΣ

Η αποστολή του ΑΟΞ για το παιχνίδι με τον Ολυμπιακό Β’ μπορεί να ανακοινώθηκε πριν την ανακοίνωση του Ζόραν Βούλιτς, με τον Κροάτη προπονητή, μία μέρα μετά την επίσημη ανάληψη των καθηκόντων του κι έχοντας δει από κοντά το παιχνίδι με τον Απόλλωνα Πόντου να παρατάσσει την Ξάνθη στο ντεμπούτο του με δύο αλλαγές συγκριτικά με την 11άδα στο 0-0 στο γήπεδο του Μακεδονικού την Κυριακή.

Ο Ίτσο κάτω από τα δοκάρια, Πολίμος (στη θέση του Τζανακάκη), Δεληγιαννίδης, Παπάζογλου (στη θέση του Φαζού), Μιχαήλ στην άμυνα, Γκόμεζ, Δόρης και Τσέλιος στον άξονα της μεσαίας γραμμής. Γκάβριτς και Αλί Μπαμπά στα “νέα” φτερά του ΑΟΞ με τον Ιμπραΐμι να κρατά θέση βασικού. Στον πάγκο ήταν οι Γιακουμής (τ/φ), Ουνγιαλίδης, Κρητικός, Φαζός, Μπάτζιος, Θυμιάνης, Γκινσάρι, Τζανακάκης και Διαμαντόπουλος.

Από την άλλη πλευρά ο Αριελ Ιμπαγάσα επέλεξε μία δυνατή 11άδα με Καρμπόβνικ, Ζοάο Καρβάλιο, Σουρλή, Τζολάκη, Ξενιτίδη μεταξύ άλλων αλλά και τον Νταμπό – Κλίτσα (νέα μεταγραφικά αποκτήματα) στον πάγκο.

Ισορροπημένο το πρώτο ημίχρονο που δεν είχε ευκαιρίες και θέαμα με την Ξάνθη και τον Ολυμπιακό Β’ να προσπαθούν να βρουν τρόπο για να διασπάσουν τις αντίπαλες άμυνες, μένοντας μακριά από τις ευκαιρίες. Οι δύο στιγμές του ΑΟΞ αλλά και οι όποιες απόπειρες τελικής προσπάθειας των γηπεδούχων δε στάθηκαν ικανές για να αλλάξουν τις ισορροπίες. Σ’ αυτό το διάστημα η κατοχή ήταν 51%-49% υπέρ της ομάδας του Βούλιτς, που στα τελευταία λεπτά του α’ μέρους προσπάθησε περισσότερο.

Και στο β’ μέρος ίδια η εικόνα της αναμέτρησης με τους δύο προπονητές να ξεκινούν από τις κινήσεις από τον πάγκο. Ένα συρτό σουτ του Ξενιτίδη που μπλόκαρε ο Ίτσο ήταν η καλύτερη στιγμή μέχρι το 75′ όταν η καλή εκτέλεση φάουλ του Ιμπραΐμι πέρασε λίγο άουτ από το αριστερό δοκάρι του Τζολάκη. Όλα όμως έγιναν στο τέλος καθώς ο Κωστή με σουτ έκανε στο 93′ το 1-0 και ο Θυμιάνης με κεφαλιά στο 94′ μετά από σέντρα του Δεληγιαννίδη το τελικό 1-1 που απονέμει δικαιοσύνη. Οι δύο σκόρερ πέρασαν στο παιχνίδι σαν αλλαγή.

Διαιτητής του αγώνα ήταν ο Φώτης Πολυχρόνης (Βρούζος – Μηνούδης) της ΕΠΣ Πιερίας και 4ος διαιτητής ο Κωνσταντίνος Αδριανός (ΕΠΣ Αχαΐας) που διηύθυνε για 3η φορά φέτος παιχνίδι του ΑΟΞ καθώς είχε προηγηθεί η νίκη με 0-1 επί του ΠΑΟΚ Β’ και το βαρύ 4-0 από την ΑΕΛ και για 1η του Ολυμπιακού Β’. Έδειξε την κίτρινη κάρτα στους Αλέξανδρο Δόρη, Ηλία Τσέλιο, Βιθέντε Γκόμεζ, Ανδρέα Ντόη.

ΟΣΦΠ Β’ (Ιμπαγάσα): Τζολάκης, Αποστολόπουλος, Μπαγκαλιάνης, Καλογερόπουλος, Καρμπόβνικ, Ξενιτίδης, Σουρλής, Καρβάλιο (62′ Κωστή), Μαρίνος, Τσέλιος Αν. (82′ Σαπουντζής), Πινακάς (71′ Ντόη).

ΑΟ ΞΑΝΘΗ (Βούλιτς): Ίτσο, Μιχαήλ, Παπάζογλου, Πολίμος (73′ Ουνγιαλίδης), Δεληγιαννίδης, Γκόμεζ, Δόρης (82′ Θυμιάνης), Τσέλιος Ηλ. (73′ Γκινσάρι), Αλί Μπαμπά (88′ Διαμαντόπουλος), Ιμπραΐμι, Γκάβριτς.

[penci_related_posts dis_pview=”no” dis_pdate=”no” title=”ΞΑΝΘΗ Sport, ΚΑΘΕ ΔΕΥΤΕΡΑ ΣΤΑ ΠΕΡΙΠΤΕΡΑ” background=”” border=”” thumbright=”no” number=”5″ style=”list” align=”none” withids=”” displayby=”cat” orderby=”date”]

Σχετικά άρθρα

social media