MATCH REPORT: ΑΟΞ – Απόλλων Λάρισας 0-0

Την ίδια ώρα που η Βέροια έφτανε εύκολα σε νέο μεγάλο σκορ απέναντι στον Απόλλωνα Πόντου, ο ΑΟΞ “πέταξε” δύο βαθμούς στα Πηγάδια. Το τελικό 0-0 με τον Απόλλωνα Λάρισας σε ένα παιχνίδι όπου μία ομάδα προσπαθούσε να σκοράρει και η άλλη να κρατήσει τον βαθμό, δικαίωσε τον Θωμά Γράφα για τις επιλογές του και το αμυντικό “μπλόκο” που έστησε, αφού ο ΑΟΞ στις τελικές ευκαιρίες που έβγαλε έμεινε μακριά από το γκολ.

Μοιραία, η Ξανθιώτικη ομάδα χάνει έδαφος στη βαθμολογία και κάνει τη ζωή της πιο δύσκολη για τη συνέχεια. Το σερί των 7 νικών μετά τις ήττες από Λάρισα (4-0) και Βέροια (0-3) έχει ξεχαστεί για τα καλά, μετά και την εντός έδρας ισοπαλία με τον Απόλλωνα που και πέρσι είχε φύγει με βαθμό από τα Πηγάδια. Ο ρέφερι Πουλικίδης στη φάση του Τσέλιου στο β’ μέρος θα μπορούσε να είχε καταλογίσει το πέναλτι, όμως ο ΑΟΞ τέτοια παιχνίδια πρέπει να τα “καθαρίζει”, παρά το γεγονός ότι είχε αρκετά προβλήματα, σχόλιο που ακούστηκε ουκ ολίγες φορές από την κερκίδα.

Με τον Ίτσο κάτω από τα γκολπόστ, τους Πολίμο – Τζανακάκη στα άκρα της άμυνας, τον Φαζό και τον Μιχαήλ στα στόπερ (με τον δεύτερο να επιστρέφει μετά την 4η αγωνιστική), τους Δόρη και Γκόμεζ στον άξονα, τους Τσέλιο, Αλί Μπαμπά και Τσιλιγγίρη (ντεμπούτο στη βασική 11άδα στην 3η του φετινή συμμετοχή) μεσοεπιθετικά και τον Δημήτρη Διαμαντόπουλο στην κορυφή της επίθεσης. Αρκετά προβλήματα για το Νίκο Κεχαγιά πριν το παιχνίδι με τους Ιμπραΐμι, Ουνγιαλίδη, Ραχίντ, Κρητικό και Κοτόπουλο να μην είναι στην αποστολή όπως και ο Γκάβριτς, ενώ στον πάγκο ήταν οι Γιακουμής, Μπάτζιος, Θυμιάνης, Γκινσάρι, Παπάζογλου, Χαλήλ Ιμπράμ, Μονρόζ και Δημητριάδης Φ.

 

ΤΟ Α’ ΜΕΡΟΣ

Πρωτοβουλία κινήσεων για τον ΑΟΞ στο α’ μέρος του αγώνα της Τετάρτης, σε ένα διάστημα με φτωχό θέαμα, αφού οι γηπεδούχοι δυσκολεύονταν να βγάλουν ευκαιρίες απέναντι στην πολυπρόσωπη αμυντική λειτουργία του Απόλλωνα. Η ομάδα του Θωμά Γράφα έπαιζε πίσω από τη μπάλα περιμένοντας τον ΑΟΞ. Είναι χαρακτηριστικό ότι ο Ίτσο ήταν θεατής σ’ αυτό το χρονικό διάστημα που η Ξανθιώτικη ομάδα πίεζε αλλά δεν κατάφερε να φτάσει στο γκολ. Μέχρι το 20ό λεπτό είχε κερδίσει 4 κόρνερ που πέρασαν ανεκμετάλλευτα και 6 μέχρι το τέλος του ημιχρόνου, ενώ οι Διαμαντόπουλος (15′ δεν πρόλαβε τη σέντρα του Αλί Μπαμπά και στο 35′ με την άστοχη κεφαλιά) και Φαζός (21′ σουτ μετά από πάσα του Τσιλιγγίρη) έχασαν τις επόμενες πρώτες καλές στιγμές, πριν το δοκάρι (δεξί κάθετο) του Αλί Μπαμπά στο 24′ με σουτ από το ύψος της περιοχής και στην εξέλιξη της ίδιας φάσης το πολύ δυνατό και άστοχο σουτ του Ηλία Τσέλιου από πλεονεκτική θέση. Στο 43′ το σουτ του Νούσιου πέρασε ψηλά άουτ, ενώ νωρίτερα ο ρυθμός του αγώνα είχε “χαλάσει” από μικροδιακοπές.

 

ΤΟ Β’ ΜΕΡΟΣ

Τα πρώτα λεπτά της επανάληψης κύλησαν όπως και η μεγαλύτερη διάρκεια του α’ μέρους. Η Ξάνθη προσπάθησε να πιέσει χωρίς να φτάσει σε μεγάλη ευκαιρία με την πρώτη αλλαγή να είναι η είσοδος του Γκινσάρι στη θέση του Τσιλιγγίρη που προσπάθησε κερδίζοντας το χειροκρότημα της κερκίδας. Ο Γκινσάρι με την είσοδό του ήταν πρωταγωνιστής στις επόμενες φάσεις με το πρώτο σουτ του να το μπλοκάρει ο Αστράς και το δεύτερο να φεύγει άουτ.

Στο 65′ ο Διαμαντόπουλος βρέθηκε στην περιοχή αλλά δεν κατάφερε να σουτάρει, με τους φιλάθλους να μένουν στην αναμονή του γκολ στη φάση αυτή. Η εικόνα του αγώνα συνολικά πάντως, έδειχνε πως το γκολ για τους γηπεδούχους ήταν θέμα χρόνου, αρκεί στην τελική προσπάθεια να ευστοχούσαν.

Στο 68′ ο Τσέλιος βρέθηκε στο έδαφος από μαρκάρισμα αμυντικού με τον Πουλικίδη να δείχνει απόλυτος στο ότι δεν ήταν πέναλτι, σε μία φάση που δημιούργησε παράπονα από τον ΑΟΞ. Στο 84′ άστοχο ήταν το σουτ του Θυμιάνη. Στο 85′ ο Γκινσάρι από κοντά είδε την προβολή του να τη μπλοκάρει ο Αστράς και το κοντινό σουτ του στο 94′ πέρασε άουτ!

 

ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ

Ο Κώστας Πουλικίδης ήταν ο διαιτητής με α’ βοηθό τον Γιώργο Χατζηνάκο και β’ τον Παναγιώτη Κουβαλάκη της ΕΠΣ Δράμας, ενώ 4ος διαιτητής ήταν ο Παναγιώτης Τσιάρας (ΕΠΣ Καβάλας). Κίτρινες κάρτες είδαν οι: Μπαλογιάννης, Γιαννίτσης, Τιμπουέ.

ΣΤΗΝ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΞΑΝΘΗ Sport ΤΗΣ ΔΕΥΤΕΡΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ του αοξ

ΣΥΝΘΕΣΕΙΣ

ΑΟ ΞΑΝΘΗ (Κεχαγιάς): Ίτσο, Πολίμος (69′ Θυμιάνης), Μιχαήλ, Φαζός, Τζανακάκης, Δόρης, Γκόμεζ (69′ Μονρόζ), Τσέλιος, Αλί Μπαμπά (92′ Παπάζογλου), Διαμαντόπουλος, Τσιλιγγίρης (58′ Γκινσάρι).

ΑΠΟΛΛΩΝ ΛΑΡΙΣΑΣ (Γράφας): Αστράς, Γιαννίτσης, Φελίπε, Λίταινας (94′ Ζιάκας), Λουκάς, Καλούσης, Μπαλογιάννης (34′ Λεμάνγκ), Κοζού, Χατζής, Νούσιος (84′ Σούλτσε), Τιμπουε.

 

Σχετικά άρθρα

social media