Βοϊβατόπουλος: “Πρέπει να επικεντρωθούμε στα σημεία που έχουμε δουλέψει ως ομάδα το τελευταίο διάστημα”

Συνεχίζει την προετοιμασία του ο Λεύκιππος για την αναμέτρηση της 14ης αγωνιστικής της Β’ Εθνικής όπου καλείται να αντιμετωπίσει εκτός έδρας τον Ερμή Λαγκαδά.

Στην προπόνηση της Πέμπτης που πραγματοποιήθηκε στο αθλητικό κέντρο «ΦΙΛΙΠΠΟΣ ΑΜΟΙΡΙΔΗΣ» ο Στέφανος Πέρκος με τους συνεργάτες του είχαν την ευκαιρία να τονίσουν θέματα τακτικής και να πραγματοποιήσουν ασκήσεις με σουτ.

Μετά την λήξη της προπόνησης ο αρχηγός της ομάδας, Χάρης Βοϊβατόπουλος, αναφέρθηκε σχετικά με το νικηφόρο αποτέλεσμα της προηγούμενης αγωνιστικής, για τον Ερμή Λαγκαδά, τους προσωπικούς στόχους αλλά και τον διπλό ρόλο που έχει στον Λεύκιππο.

Επανέναρξη του πρωταθλήματος και γενικότερα του μπάσκετ με νίκη επί της ΧΑΝΘ. Η γνώμη σου για το συγκεκριμένο παιχνίδι;

Μετά από απουσία περίπου ενός μήνα κάθε παιχνίδι είναι δύσκολο αλλά με την απόδοση και την συγκέντρωση που δείξαμε στην επίθεση αλλά κυρίως στην άμυνα πήραμε την νίκη και μάλιστα με διαφορά. Πλέον δουλεύουμε σωστά  και η δουλειά μας θα φανεί στη συνέχεια. Πρέπει να είμαστε σοβαροί και να αυξήσουμε ακόμη περισσότερο τα καλά μας διαστήματα στην άμυνα.

Ακολουθεί εκτός έδρας παιχνίδι με τον Ερμή Λαγκαδά που βρίσκεται στις πρώτες θέσεις της βαθμολογίας.

Μια δύσκολη αναμέτρηση με έναν έμπειρο αντίπαλο που έχει σημειώσει ως τώρα 9 νίκες και έχει δείξει πολύ καλό αγωνιστικό πρόσωπο. Το πρωτάθλημα έχει υψηλό βαθμό δυσκολίας και δεν έχουμε την πολυτέλεια να σχεδιάζουμε το πως θα είμαστε στη βαθμολογία μετά από 4-5 εβδομάδες. Κοιτάζουμε κάθε παιχνίδι ξεχωριστά και πρέπει να επικεντρωθούμε στα σημεία που έχουμε δουλέψει ως ομάδα το τελευταίο διάστημα. Το προπονητικό επιτελείο, με επικεφαλή τον κ. Πέρκο, μας βάζει στη σωστή κατεύθυνση, αφιερώνει πολλές ώρες καθημερινά στην βελτίωση μας και να αντιμετωπίζουμε όπως πρέπει τον κάθε αντίπαλο.

Είσαι από τους έμπειρους παίχτες της ομάδας και γενικά της κατηγορίας. Ποιοι είναι οι προσωπικοί σου στόχοι;

Πράγματι κλείνω περίπου 20 χρόνια στο μπάσκετ και πολλά από αυτά είναι στις Εθνικές κατηγορίες (Α2, Β και Γ Εθνική) αλλά η όρεξη και η αγάπη για το μπάσκετ παραμένει σε υψηλό επίπεδο. Βρίσκομαι σε μια ομάδα που παρέχει τα πάντα σε προπονητές και παίχτες. Οπότε και εμείς από την πλευρά μας πρέπει να ανταποδώσουμε σαν άτομα αλλά και σαν ομάδα όλα αυτά που μας προσφέρει η Διοίκηση. Πρέπει να είμαστε «επαγγελματίες» σε κάθε προπόνηση και φυσικά στα παιχνίδια.

Σε γνωρίζουμε ως καλαθοσφαιριστή που με την παρουσία σου βοηθάς τις ομάδες που έχεις αγωνιστεί. Ο Λεύκιππος σου έχει δώσει ακόμη ένα ρόλο αυτού του προπονητή στα τμήματα υποδομής.

Θέλω να ευχαριστήσω την Διοίκηση της ομάδας για την ευκαιρία που μου δίνει να προπονώ παιδιά 10 ετών. Στις νεαρές ηλικίες πρωταρχικός στόχος είναι να αγαπήσουν το άθλημα και να εκτιμήσουν την ομαδική προσπάθεια και το σύνολο. Είμαι ευτυχισμένος που παρά τις δύσκολες συνθήκες που βιώνουμε, τα παιδιά και φυσικά οι γονείς έχουν δείξει εμπιστοσύνη και δεν έχουν χάσει καμία προπόνηση. Ευελπιστώ ότι με την λήξη της πανδημίας θα μπορέσουμε να έχουμε ακόμη περισσότερες εκδηλώσεις και να έρχονται να παρακολουθούν τους αγώνες της ανδρικής ομάδας.   

lefkipposbc.gr

[penci_related_posts dis_pview=”no” dis_pdate=”no” title=”ΞΑΝΘΗ Sport, ΚΑΘΕ ΔΕΥΤΕΡΑ ΣΤΑ ΠΕΡΙΠΤΕΡΑ” background=”” border=”” thumbright=”no” number=”5″ style=”list” align=”none” withids=”” displayby=”cat” orderby=”date”]

Σχετικά άρθρα