MATCH REPORT: ΑΟΞ – Ολυμπιακός Βόλου 2-0

Νέο παιχνίδι και νέα νίκη για τον ΑΟΞ που έχει μπει για τα καλά σε τροχιά κορυφής!

Το τελικό 2-0 επί του Ολυμπιακού Βόλου ήρθε με το 4ο φετινό γκολ του Δημήτρη Διαμαντόπουλου (23′) και με το αυτογκόλ του Παπακώστα (76′ μετά από προσπάθεια του Τσέλιου) οδηγώντας την ομάδα στην 5η σερί επιτυχία της, τους 16 βαθμούς στον σχετικό πίνακα (2η θέση με παιχνίδι λιγότερο) και στο τρίτο αποτέλεσμα… ευτυχίας στο Xanthi FC Arena.

Επόμενο παιχνίδι για τον ΑΟΞ και πρώτο… τηλεοπτικό, αυτό της ερχόμενης Τετάρτης με τον ΠΑΟΚ Β’ εκτός έδρας.

Ζεστός” αλλά όχι μεγάλος σε αριθμό, ο κόσμος που βρέθηκε στο γήπεδο, που φέτος φαίνεται πως θα πανηγυρίσει κι άλλες φορές επιτυχίες του ΑΟΞ.

Παρουσία Μπιλ Πάπας, η νέα νίκη της Ξανθιώτικης ομάδας που ήταν κι αυτή “καθαρή” με “μηδέν” παθητικό!

 

ΟΙ ΕΠΙΛΟΓΕΣ

Ο Νίκος Κεχαγιάς παρέταξε τον ΑΟΞ με τον Ίτσο κάτω από τα δοκάρια, τον Μπάτζιο με τον Φαζό κεντρικό αμυντικό δίδυμο, τον Τζανακάκη και τον Ουνγιαλίδη στα άκρα της άμυνας, τον Θυμιάνη και τον Γκόμεζ στον άξονα της μεσαίας γραμμής, τον Πλατέλλα και τον Γκινσάρι στα άκρα της μεσοεπιθετικής γραμμής, τον Διαμαντόπουλο στην κορυφή της επίθεσης και τον Τσέλιο αρκετά κοντά του. Σ’ αυτό το γήπεδο δεν προτίμησε τον Μονρόζ και τον Ιμπραΐμι, ενώ στον πάγκο εκτός από τους δύο παραπάνω, ήταν οι Παπάζογλου, Δόρης, Πολίμος, Δημητριάδης Τ., Τσιλιγγίρης, Δεληγιαννίδης και ο τ/φ Γιακουμής.

Ο Μάνου Καγιέχα είχε τον Ξενοδόχοβ κάτω από τα δοκάρια, τον Ναά αριστερά και τον Γραικό στα δεξιά της άμυνας, τους Φιλίποβιτς – Παπακώστα αμυντικό “δίδυμο”, τον Κιτόκο και τον Σκοπελίτη στον άξονα, τον Κουντουριώτη δεξιά κι αριστερά τον Βερνάρδο μεσοεπιθετικά, “δεκάρι” ο Κατσούκης και ο Σιαφά στην κορυφή της επίθεσης.

 

ΑΠΟΦΑΣΙΣΤΙΚΑ… ΚΑΛΥΤΕΡΟΣ

Με διάθεση να σκοράρει γρήγορα μπήκε ο ΑΟΞ με το σουτ του Ουνγιαλίδη να κοντράρει και να καταλήγει στα χέρια του τερματοφύλακα (6′) κι αυτό του Πλατέλλα (πιο επικίνδυνο) να περνά λίγο άουτ από το δεξί δοκάρι του Ξενοδόχοβ λίγο αργότερα, για μία ομάδα που είχε και δύο κόρνερ. Στο 18′ ο Τσέλιος δέχθηκε την πάσα, μπήκε στην περιοχή, αλλά η πάσα του ήταν λίγο πιο πίσω από τον Διαμαντόπουλο που είχε θέση… βολής. Στο 23′ μετά από ασίστ του Θυμιάνη, ο Διαμαντόπουλος έκανε το κοντρόλ μέσα στην περιοχή και με ψύχραιμο πλασέ έκανε το 1-0 με το 4ο προσωπικό του γκολ φέτος.

Στο 41′ άστοχο ήταν το μακρινό σουτ του Γραικού σε ένα πρώτο μέρος που ο ΑΟΞ ήταν αποφασιστικός κι έμπαινε δυνατά στις μονομαχίες σε ένα δύσκολο αγωνιστικό χώρο, λόγω της βροχόπτωσης. Οι επιλογές και η τακτική του προπονητή Νίκου Κεχαγιά έδωσαν πλάτος, ισορροπία και τρεξίματα μπροστά φέρνοντας αποτέλεσμα με το… πρώτο γκολ στο α’ μέρος φέτος στο πρωτάθλημα (σ.σ. εξαιρείται το παιχνίδι της Καβάλας).

 

ΓΚΟΛ ΚΑΙ ΣΤΟ Β’ ΜΕΡΟΣ – ΜΕ 9 ΕΛΛΗΝΕΣ Ο ΑΟΞ

Με αλλαγή ξεκίνησαν το β’ μέρος οι δύο προπονητές. Ο Δόρης πήρε τη θέση του Γκινσάρι που δεν ήταν στην καλύτερή του μέρα “σφίγγοντας” την μεσαία γραμμή, την ίδια στιγμή που ο Βερνάρδος έμεινε στα αποδυτήρια με τον Σουλεϊμάν Οκάν να επιστρέφει σαν αντίπαλος, με τη φανέλα του Ολυμπιακού Βόλου. Για τον ΑΟΞ υπήρχαν στο ξεκίνημα της επανάληψης και μέχρι το δεύτερο γκολ, 9 Έλληνες παίκτες, ο Ίτσο και ο Βιθέντε. Ο τελευταίος στο 57′ είχε ένα σουτ που κόντραρε και στην επιστροφή, ο Πλατέλλας με σουτ έστελνε τη μπάλα στα δίχτυα πριν ο Ξενοδόχοβ απομακρύνει στο 3ο κόρνερ της Ξάνθης. Μέχρι το 64′ που έγιναν τρεις αλλαγές από τον Μάνου Καγιέχα δεν υπήρξε κάτι ιδιαίτερο πέρα από δύο άστοχα σουτ του Θυμιάνη και του Σιαφά. Στο 73′ το σουτ του Κόλα μπλόκαρε εύκολα ο Ίτσο και λίγο αργότερα βγήκε ο Ουνγιαλίδης (τραυματίστηκε στο δεξί χέρι) και τη θέση του πήρε ο Πολίμος. Στο 76′ ο Τσέλιος έκλεψε τη μπάλα από δεξιά βγάζοντας την συρτή σέντρα με τον Κόλα άθελά του, να σημειώνει αυτογκόλ με προβολή για το 2-0. Στο 85′ την επικίνδυνη σέντρα σουτ του Κόκα απέκρουσε δύσκολα ο Ίτσο. Στο 93′ το φάουλ του Τζανακάκη πέρασε λίγο άουτ στην 14η τελική προσπάθεια του ΑΟΞ (ο Ολυμπιακός είχε 5).

ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΞΑΝΘΗ Sport
ΤΗΝ ΔΕΥΤΕΡΑ ΣΤΑ ΠΕΡΙΠΤΕΡΑ
ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ ΑΟΞ

Διαιτητής του αγώνα ήταν ο Ματθαίος Βουρνέλης (ΕΠΣ Μακεδονίας) με βοηθούς τους κ.κ. Αναστασιάδη (ΕΠΣ Σερρών) – Νταβέλα (ΕΠΣ Μακεδονίας) ενώ 4ος διαιτητής ήταν ο Λάμπρος Μπεκιάρης (ΕΠΣ Καρδίτσας) για τον οποίο εξέδωσε ανακοίνωση η ομάδα του Βόλου στο 25ο λεπτό του αγώνα, διαμαρτυρόμενη για την φάση του 4ου λεπτού ζητώντας πέναλτι και αποβολή, με τον ρέφερι να δείχνει κίτρινη κάρτα για “θέατρο” αλλά και για το γκολ του Διαμαντόπουλου υποστηρίζοντας ότι ήταν εκτός θέσης.

ΑΟ ΞΑΝΘΗ (Κεχαγιάς): Izzo, Μπάτζιος, Θυμιάνης, Πλατέλλας (87′ Δεληγιαννίδης), Ginsari (46′ Δόρης), Διαμαντόπουλος (76′ Ibraimi), Gomez (76′ Monrose), Τζανακάκης, Φαζός, Τσέλιος, Ουνγιαλίδης (73′ Πολίμος)

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΒΟΛΟΥ (Καγιέχα): Ξενοδόχοβ, Ναά (64′ Κόκας), Κουντουριώτης, Βερνάρδος (46′ Σουλεϊμάν), Φιλίποβιτς, Κατσούκης (64′ Κόλα), Σκοπελίτης, Σιαφά, Γραικός (64′ Ξύδας 80′ Μαρκοπουλιώτης), Παπακώστας, Κιτόκο.

[penci_related_posts dis_pview=”no” dis_pdate=”no” title=”ΞΑΝΘΗ Sport, ΚΑΘΕ ΔΕΥΤΕΡΑ ΣΤΑ ΠΕΡΙΠΤΕΡΑ” background=”” border=”” thumbright=”no” number=”5″ style=”list” align=”none” withids=”” displayby=”cat” orderby=”date”]

Σχετικά άρθρα

social media