B! ΕΘΝΙΚΗ: Δύσκολη “έξοδος” για Λεύκιππο απέναντι στον πρωτοπόρο Μακεδονικό

Μια δύσκολη «έξοδος» περιμένει τον Λεύκιππο Ξάνθης στο προσεχές παιχνίδι κόντρα στο Μακεδονικό στη Θεσσαλονίκη αυτή την Κυριακή στις 17.00. Η ομάδα του Νεοκλή Λεμονίδη δοκιμάζεται στην έδρα της πρωτοπόρου και αήττητης ομάδας του 4ου ομίλου της Β’ Εθνικής κατηγορίας, με το εντυπωσιακό 6/6.

ΣΤΗΝ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΞΑΝΘΗ Sport ΤΗΣ ΔΕΥΤΕΡΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ ΛΕΥΚΙΠΠΟΥ

Οι Ξανθιώτες προέρχονται από την ευρεία νίκη τους κόντρα στον Πολύγυρο (90-68) στο “Φίλιππος Αμοιρίδης” αλλά γνωρίζουν ότι πρόκειται για ένα εντελώς διαφορετικό σε απαιτήσεις παιχνίδι. Ο Μακεδονικός διαθέτει μια από τις πιο “σφιχτές” άμυνες στον όμιλο, έχοντας δεχτεί μόλις 339 πόντους, ήτοι, 56,5 ανά παιχνίδι! Ένας αριθμός αν μην τι άλλο εντυπωσιακός. Από την άλλη πλευρά ο Λεύκιππος δε φημίζεται τόσο για τις αμυντικές του επιδόσεις αλλά είναι ομάδα που βρίσκει το “δρόμο” για το αντίπαλο καλάθι έχοντας σκοράρει 464 πόντους και μέσο όρο 77,3 ανά παιχνίδι.

Το στοίχημα λοιπόν είναι να μπορέσει να ανταπεξέλθει στη σκληροτράχηλη άμυνα των Θεσσαλονικέων, έτσι ώστε να έχει ελπίδες για θετικό αποτέλεσμα. Πάντως, κόντρα στον Πολύγυρο λειτούργησε αρκετά καλά επιθετικά, σκοράροντας 90 πόντους και μάλιστα με 5 “διψήφιους” παίχτες. Για του λόγου το αληθές, οι Μαραβέγιας με 15, Περρής με 17, Μαυρογιάννης με 17, Μανάκας με 12 και Χρήστου με 11 έδωσαν τον απαραίτητο επιθετικό πλουραλισμό. Όμως, άλλο Πολύγυρος και άλλο Μακεδονικός. Και μάλιστα σε ένα παιχνίδι εκτός έδρας κόντρα στην πιο σταθερή ομάδα του πρωταθλήματος σε αυτές τις πρώτες 7 αγωνιστικές. Τέλος, αξίζει να αναφέρουμε ότι ο Μακεδονικός πέρασε νικηφόρα την περασμένη Κυριακή από την Κομοτηνή, νικώντας την ομώνυμη ομάδα με σκορ 61-72.

Δείτε ΕΔΩ το πρόγραμμα της αγωνιστικής, τους διαιτητές και τη βαθμολογία πριν την 8η αγωνιστική.

[penci_related_posts dis_pview=”no” dis_pdate=”no” title=”ΞΑΝΘΗ Sport, ΚΑΘΕ ΔΕΥΤΕΡΑ ΣΤΑ ΠΕΡΙΠΤΕΡΑ” background=”” border=”” thumbright=”no” number=”5″ style=”list” align=”none” withids=”” displayby=”cat” orderby=”date”]

Σχετικά άρθρα