Η επιτυχία της λειτουργίας μιας ομάδας δεν αποτυπώνεται μόνο από τους τίτλους. Ή τουλάχιστον, δεν θα έπρεπε να αποτυπώνεται μόνο μέσα από τις διακρίσεις. Δυστυχώς, είναι λίγες οι οργανωμένες ομάδες ιδιαίτερα στα ερασιτεχνικά πρωταθλήματα όχι μόνο στην Ξάνθη, αλλά σ’ όλη την Ελλάδα.
Είναι δύσκολο στο ποδόσφαιρό μας, τα… άστρα να ευθυγραμμιστούν και να υπάρχουν μαζί, όλα τα εχέγγυα σε έναν Σύλλογο (χρήματα, χρόνος, άνθρωποι ικανοί να «τρέξουν» το project) που σε συνδυασμό με ένα βιώσιμο πλάνο, θα παράξουν έργο.
Ο Άρης Πετεινού τα τελευταία… αρκετά χρόνια, με την υποστήριξη του Βασίλη Τοροσίδη και το ενδιαφέρον του για την ομάδα από την οποία είχε ξεκινήσει την τεράστια καριέρα του, κάνει σταθερά βήματα προόδου. Ιδιαίτερα την τελευταία 8ετία που στην Προεδρεία του είναι ένα πρόσωπο δραστήριο, όπως ο Φίλιππος Παραστατίδης έχοντας δίπλα του συμπαραστάτες, όπως ο Σάκης Δελλής, ο Ζήσης Λαβτζής, ο Ανέστης Νεοφυτίδης κ.ά. η ομάδα έχει να παρουσιάσει πολλά πράγματα που είναι «συνώνυμα» με την επιτυχία και την πρωτοπορία, τουλάχιστον σ’ αυτό το επίπεδο.
Ο Άρης Πετεινού δημιούργησε το 2010 την Ακαδημία του «Ευστάθιος Τοροσίδης» και την ανέπτυξε πολύπλευρα. Ήταν από τις πρώτες ακαδημίες αναγνωρισμένες από τον ΟΠΑΠ, φιλοξένησε τουρνουά, πραγματοποίησε ενημερωτικές δράσεις και ημερίδες, πέρα από το αγωνιστικό κομμάτι και τις συμμετοχές της στα ηλικιακά πρωταθλήματα της ΕΠΣ.
Σημείο αναφοράς για τον Άρη Πετεινού ήταν και η υλοποίηση του προγράμματος ERASMUS+/ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ ως επικεφαλής εταίρος στο έργο “Digital Technology as a tool for development and promotion in Footbal” και με ακρωνύμιο “FootApp” με φορείς υλοποίησης του προγράμματος και το UNIVERSITY SPORT CENTER OF PALERMO (ΙΤΑΛΙΑ) αλλά και την ομάδα της Βουλγαρίας FC ARDA 1924.
Φτάνοντας στο σήμερα, ο Άρης έχει πλέον και ομάδα Β’ στην Γ! ΕΠΣ Ξάνθης με παιδιά από τα τμήματα υποδομής του. Όπως όλες οι άλλες κινήσεις του, έτσι κι αυτή θα φέρει αποτέλεσμα μακροπρόθεσμο. Κι εκεί διαφοροποιείται ο Σύλλογος του Πετεινού που επενδύει στο χρόνο και βάσει μαθηματικών… θα έχει αποτέλεσμα.
Δεν είναι τυχαίο το παράδειγμα του Γιώργου Αβερόπουλου, γονέα αθλητή του συλλόγου που μετά από την πολύχρονη παρουσία του παιδιού στην Ακαδημία του Άρη, ο ίδιος πλέον, συμμετέχει ενεργά σαν υπεύθυνος του αγωνιστικού τμήματος της Β’ ομάδας, αλλά ούτε και το γεγονός της συνέπειας των παιδιών που επιλέγουν την Ακαδημία «Ευστάθιος Τοροσίδης» και παραμένουν σ’ αυτήν για χρόνια.
Η μεγάλη ομάδα με τους ποδοσφαιριστές αλλά με τη σταθερότητα του Ανέστη Νεοφυτίδη που είναι επί σειρά ετών στην άκρη του πάγκου της, κάθε χρόνο στοχεύει λίγο πιο ψηλά και δεν θα αργήσει η στιγμή που ο Άρης θα ξαναφτάσει σε θέση άμεσου διεκδικητή τίτλου. Αλλά αυτό για την ομάδα του Πετεινού δεν είναι αυτοσκοπός κάτι που το αποδεικνύει η πορεία του όλο αυτό το διάστημα.
Φέτος, ο Άρης Πετεινού ακόμη είναι… φιλοξενούμενος στην έναρξη των επίσημων υποχρεώσεων, όμως το… λιθαράκι που μπήκε στον τομέα της υποδομής του, δεν είναι ένα απλό λιθαράκι. Τα έργα που έγιναν στο γήπεδο, άλλαξαν όψη στο «σπίτι» του ανεβάζοντας παράλληλα και τις προδιαγραφές. Με ουσιαστικές κινήσεις και δίνοντας ιδιαίτερη έμφαση στην υγιεινή των αθλητών της ακαδημίας, αναβαθμίστηκαν όλοι οι χώροι που δεν αφορούν μόνο την ομάδα του Άρη αλλά και τους φιλοξενούμενους.
Η Διοίκηση του Άρη έχει εστιάσει και στην άνετη φιλοξενία των γονέων των παιδιών της Ακαδημίας με τους συγκεκριμένους χώρους να είναι οι τελευταίες «πινελιές». Νέο προφίλ στην κερκίδα με μέρος της να καλύπτεται και από σκέπαστρο, νέο προφίλ στους πάγκους των ομάδων αλλά και νέος αγωνιστικός χώρος. Μία επένδυση που εκτός από χρόνο και δουλειά απαιτούσε και ένα αρκετά μεγάλο ποσό για να υλοποιηθεί, το οποίο δεν το… πολυσκέφτηκε η Διοίκηση του Άρη και ο Βασίλης Τοροσίδης.
Η ΞΑΝΘΗ Sport βρέθηκε το απόγευμα της Πέμπτης (14/10) στο γήπεδο του Άρη και στην έκδοση της Δευτέρας (18/10) σας παρουσίασε τα έργα που ομόρφυναν κάνοντας ταυτόχρονα και πιο λειτουργικούς όλους τους χώρους του.