Η «καρδιά» της Ορεινής Ποδηλασίας χτυπά στην Ξάνθη στις 9,10 & 11 Ιουλίου

Μιχάλης Σπανίδης: Καλούμε τον κόσμο να γίνει μέρος αυτής της κορυφαίας αθλητικής διοργάνωσης – Στο όλο εγχείρημα αποφασιστική συμμετοχή είχε ο Δήμος Ξάνθης, η Αντιπεριφέρεια Ξάνθης καθώς και το ΔΠΘ

Το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα ορεινής ποδηλασίας mountain bike 2021 είναι γεγονός!

Ο Πρόεδρος του Ποδηλατικού Συλλόγου Ξάνθης «Ο ΠΗΓΑΣΟΣ»  κ.  Μιχάλης Σπανίδης στα πλαίσια της συνέντευξης που παραχώρησε στο xanthipost.gr δήλωσε μεταξύ άλλων: «…Πριν τέσσερα χρόνια η πόλη της Ξάνθης τόλμησε και σήκωσε στους ώμους της το πανελλήνιο πρωτάθλημα ποδηλασίας δρόμου κατηγορίας ελίτ ανδρών και γυναικών.  Μετά από τέσσερα χρόνια και αφού πήραμε τα εύσημα και τις επιδοκιμασίες από την ποδηλατική αγωνιστική οικογένεια της Ελλάδος ζητήσαμε, σαν πόλη, να πραγματοποιήσουμε στη θέση Λιβάδι,  το πανελλήνιο πρωτάθλημα ορεινής ποδηλασίας mountain bike 2021…»

Στο αγώνισμα του Σαββάτου στην κατηγορία  των ανδρών ο νικητής θα επανδρώσει την Ολυμπιακή αποστολή στην Ολυμπιάδα του Τόκυο  

Το προσεχές τριήμερο, 09, 10 και 11 Ιουλίου, θα φιλοξενηθούν στην Ξάνθη 200 καταξιωμένοι αθλητές ορεινής ποδηλασίας  για να διαγωνιστούν στα πλαίσια της αθλητικής διοργάνωσης. Στο αγώνισμα του Σαββάτου στην κατηγορία  των ανδρών ο νικητής θα επανδρώσει την ολυμπιακή αποστολή στο Τόκυο. Αξίζει να σημειωθεί ότι ο κομισάριος του αγώνα κ. Θωμάς Μήττας  είχε επισκεφθεί την πόλη και έμεινε ενθουσιασμένος με την τοποθεσία Λιβάδι και σύμφωνα με τις οδηγίες του, διαμορφώθηκε μία αγωνιστική πίστα που δεν έχει να ζηλέψει σε τίποτα αγωνιστικές πίστες ευρωπαϊκών ή παγκόσμιων αντιστοίχων προδιαγραφών.  

Καλούμε τον κόσμο να γίνει μέρος αυτής της κορυφαίας αθλητικής διοργάνωσης

Ο κ. Σπανίδης επεσήμανε το γεγονός πως ήδη πολλοί αθλητές, με δικά τους έξοδα,  ήρθαν στην Ξάνθη από τη Δευτέρα κι έχουν ξεκινήσει τις προπονήσεις τους για να είναι έτοιμοι για το προσεχές αγωνιστικό τριήμερο. Τέλος δεν παρέλειψε να εκφράσει  τις ευχαριστίες του προς τους διοργανωτές και ιδίως προς τον Δήμαρχο Ξάνθης και τον Αντιπεριφερειάρχη Ξάνθης για «…το μεγάλο βάρος της κορυφαίας αθλητικής διοργάνωσης που σήκωσαν στους ώμους τους..».

Συνέντευξη Τύπου για το ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΟΡΕΙΝΗΣ ΠΟΔΗΛΑΣΙΑΣ ΜΤΒ 2021

Σήμερα Τετάρτη 7 Ιουλίου 2021 και ώρα 1:30 το μεσημέρι,  στην αίθουσα συνεδριάσεων της Περιφερειακής Ενότητας Ξάνθης ( Διοικητήριο  Ξάνθης), θα δοθεί  Συνέντευξη Τύπου για το ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΟΡΕΙΝΗΣ ΠΟΔΗΛΑΣΙΑΣ ΜΤΒ 2021 που συνδιοργανώνεται στην Πόλη της Ξάνθης, στις 9-10 & 11 Ιουλίου 2021, στην Θέση Λιβάδι, στον Βράχο Της Ιεράς Μονής Παναγίας Καλαμούς, από την Περιφερειακή Ενότητα Ξάνθης, τον Δήμο Ξάνθης, το Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης, την Ελληνική Ομοσπονδία Ποδηλασίας, την Ένωση Ποδηλατικών Σωματείων Μακεδονίας και Θράκης και τον Ποδηλατικό Σύλλογο Ξάνθης Ο ΠΗΓΑΣΟΣ.

Σχετικά άρθρα