SL2: Με δράστη τον Έμπερτ “καθάρισε” τον Λεβαδειακό και πάει σε διπλό τελικό με τον Παναιτωλικό (pics)

Ο ΑΟΞ όπως και στο εντός έδρας παιχνίδι της κανονικής διάρκειας κέρδισε με 1-0 τον Λεβαδειακό με τον ίδιο δράστη. Το γκολ του Έμπερτ στο 74′ ήταν αρκετό σε ένα παιχνίδι που ήταν σε τεντωμένο σκοινί για να δώσει τη νίκη στον ΑΟΞ που τον στέλνει στην… δεύτερη ευκαιρία και το διπλό παιχνίδι μπαράζ.

Η ξανθιώτικη ομάδα επικράτησε στην 5η αγωνιστική του μίνι πρωταθλήματος με 1-0 επί του Λεβαδειακού, τον ξεπέρασε στη βαθμολογία συγκεντρώνοντας στην ιδιαίτερη αυτή αγωνιστική περίοδο 51 βαθμούς (14 νίκες, 9 ισοπαλίες, 4 ήττες) και θα διεκδικήσει την άμεση επιστροφή της στην Super League 1 μέσα από τον διπλό αγώνα διαβάθμισης με αντίπαλο τον Παναιτωλικό που τερμάτισε στην 13η θέση της Super League 1.

Δύο αλλαγές είχε στο βασικό σχήμα της ομάδας ο Μπάμπης Τεννές στο παιχνίδι της Τετάρτης, συγκριτικά με την 11άδα που είδαμε την Κυριακή στην ήττα από τον Εργοτέλη. Θυμιάνης και Παπάζογλου Θ. ήταν στον πάγκο με τις θέσεις τους να παίρνουν οι Ντίνας και Καπνίδης. Οι παραπάνω μαζί με τους συμπαίκτες τους έδιναν την δυνατότητα για διαφορετικά σχήματα που τα είδαμε κατά τη διάρκεια του αγώνα, ενώ ο Σωκράτης Οφρυδόπουλος, υπό το βλέμμα του Γιάννη Κομπότη που ήταν στα Πηγάδια, κράτησε τον Νίκα και τον Μεχία εκτός βασικών επιλογών σε μία λογική “διαχείρισης”.

Ο Λεβαδειακός μετά τα πρώτα λεπτά σταδιακά ανέλαβε την πρωτοβουλία των κινήσεων με τον ΑΟΞ να μην μπορεί να βρει τρόπους ανάπτυξης στο πρέσινγκ των φιλοξενούμενων. Μοιραία δεν μπόρεσε να κρατήσει μπάλα και τα όποια γεμίσματα από την άμυνα εύκολα αναχαιτίζονταν από τους Βοιωτούς. Πρώτα η Ξάνθη και στη συνέχεια ο Λεβαδειακός προχώρησαν σε δύο αλλαγές στο πρώτο ημίχρονο. Μικελτάτζε αντί Σιατραβάνη και Μεχία αντί του Δημόπουλου που αποχώρησε τραυματίας. Προς το τέλος του ημιχρόνου το παιχνίδι “αγρίεψε” καθώς δημιουργήθηκαν ευκαιρίες και για τις δύο ομάδες, με τον ΑΟΞ να στέκεται για 2ο εντός έδρας παιχνίδι άτυχος, καθώς στις καθυστερήσεις του α’ μέρους, είχε δοκάρι ο Θανάσης Ντίνας.

Στο 17΄ το σουτ του Μυτίδη απέκρουσε ο Ίτσο σε κόρνερ πέφτοντας στην δεξιά του γωνία. Στο 24′ η κεφαλιά του Καπνίδη κατέληξε στα χέρια του Στογιάνοβιτς. Στο 28′ ο Έμπερτ εκτέλεσε κόρνερ ο Παπάζογλου πήρε την κεφαλιά με την μπάλα να φεύγει άουτ και την ίδια κατάληξη είχε το σουτ του Κονέ στο 32′. Στο 40′ άστοχη ήταν η κεφαλιά του Πολέτο και στο 43′ το πλασέ του ίδιου μπλόκαρε εύκολα ο Ίτσο. Στο 44′ από κοντά ο Βέρκερ μπήκε στην πορεία της σέντρας του Σιατραβάνη, χωρίς όμως να βρει στόχο η προσπάθειά του. Στο φινάλε του α’ μέρους το σουτ του Κονέ μπλόκαρε ο Ίτσο, ενώ ο ΑΟΞ είχε την μεγάλη στιγμή με το οριζόντιο δοκάρι από το σουτ του Ντίνα στο 47′ κι ένα καλό σουτ του Παντελιάδη λίγο αργότερα που όμως δεν βρήκε στόχο. Εκτός στόχου ήταν και το σουτ από το ύψος της περιοχής από τον Συμελίδη.

Στο β’ μέρος η Ξάνθη έχασε μεγάλη ευκαιρία με τον Σιατραβάνη και στο 52′ ήρθαν δύο νέες αλλαγές με τους Θ. Παπάζογλου και Δημούτσο να παίρνουν τις θέσεις των Παπάζογλου Τ. και Καπνίδη.

Στο 47′ η κοντινή προσπάθεια του Σιατραβάνη πέρασε άουτ σε μία καλή στιγμή ενώ στο 54′ δεν κατάφερε να πιάσει την κεφαλιά μετά από σέντρα από αριστερά. Στο 63′ η κεφαλια του Τζούρμαν μπλόκαρε ο Στογιάνοβιτς. Η κεφαλιά του Μπιανκόνι στο 66′ πέρασε άουτ, όπως και το σουτ του Δημούτσου στο 74′. Στο 76′ ο Πάτρικ Έμπερτ με σουτ έκανε το 1-0. Στο 90′ το σουτ του Νίλι δεν βρήκε στόχο.

Διαιτητής του αγώνα ήταν ο Δημήτρης Καραντώνης (ΕΠΣ Ημαθίας) με α’ βοηθό τον Βασίλη Νικολακάκη (ΕΠΣ Λασιθίου), β’ βοηθό τον Κώστα Νικολαΐδη (ΕΠΣ Μακεδονίας) και 4ο διαιτητή τον Άγγελο Αγγελάκη (ΕΠΣ Μακεδονίας).

ΑΟ ΞΑΝΘΗ (Μπάμπης Τεννές): Ίτσο, Πέτροβιτς, Παντελιάδης (64′ Σχρόιεν, Βέρκερ, Τζούρμαν, Παπάζογλου Τ. (49′ Παπάζογλου Θ.), Ντίνας, Έμπερτ, Τάτος  (64′ Θυμιάνης), Καπνίδης (49′ Δημούτσος), Μικελτάτζε (28′ Σιατραβάνης).

ΛΕΒΑΔΕΙΑΚΟΣ (Σωκράτης Οφρυδόπουλος): Στογιάνοβιτς, Δημόπουλος (39′ λ. τρ. Μεχία), Μύγας, Λιάγκας, Παναγιώτου, Καραχάλιος, Κονέ (79′ Νίκας), Νίλι, Πολέτο (61′ Ενομό), Συμελίδης (79′ Τζιώρας), Μυτίδης (61′ Ενομό).

Φωτορεπορτάζ από τους εντός έδρας αγώνες του ΑΟΞ μπορείτε να δείτε ΕΔΩ.

Σχετικά άρθρα