SL2: Κόντρα σε ΟΛΑ, ο ΑΟΞ πάει για άνοδο!

“Παντελονάτο” διπλό για τον ΑΟΞ μέσα στην Ρόδο κόντρα σε έναν Διαγόρα που πάλεψε σκληρά και δεν διακρίθηκε για την φιλοξενία του, αφού μεταξύ άλλων που έγιναν και την παραμονή του αγώνα έξω από το ξενοδοχείο αλλά και την ημέρα του αγώνα, ο team manager της Ξάνθης Κώστας Τσαλίκης κατέθεσε προανακριτική κατάθεση στο αστυνομικό τμήμα Ρόδου για σωματική βλάβη καθώς και “ύποπτα” μπουκάλια νερού, των οποίων τα αποτελέσματα τα αναμένει η ξανθιώτικη ΠΑΕ.

Κόντρα σε όλα ο ΑΟΞ, ακόμη και στον δικό του κακό εαυτό, κατάφερε να τρέξει ένα σερί 14 αγώνων αήττητου και παρά τις δικές του ισοπαλίες, η τεράστια διαφορά του Ιωνικού έχει γίνει μόλις -2, λίγες μέρες πριν το παιχνίδι στη Νίκαια. Ένα παιχνίδι – τελικός πλέον, μετά το 0-1 επί του Διαγόρα την Τετάρτη το απόγευμα. Το 6ο φετινό γκολ του Καπνίδη άλλαξε τα δεδομένα και σε συνδυασμό και με τα άλλα αποτελέσματα της αγωνιστικής ο στόχος του πρωταθλήματος είναι πιο ορατός από ποτέ.

Στο παιχνίδι της Ρόδου, άλλαξε τα πλάνα του ο Μπάμπης Τεννές σε σχέση με τα δύο προηγούμενα παιχνίδια στα οποία είχε χρησιμοποιήσει την ίδια 11άδα. Οι Σιατραβάνης – Καπνίδης και Βόλτερς δεν ήταν στο αρχικό σχήμα (ο τελευταίος ήταν ο… υπεράριθμος της αποστολής) και το 3-5-2 έγινε 4-3-1-2 με τους Παπάζογλου Θ., Τζούρμαν, Βέρκερ να τους αντικαθιστούν στην 11άδα. Τσαμούρης και Πέτροβιτς ξεκίνησαν στα άκρα της άμυνας, ο Τ. Παπάζογλου μαζί με τους Δημούτσο και Μπριλάντε στο κέντρο, τον Τάτο πιο μπροστά, τον Μικελτάτζε περιφερειακό επιθετικό και στην κορυφή ήταν ο Θανάσης Παπάζογλου. “Βαριά” κορμιά επέλεξε κατά κανόνα ο Τεννές σε ένα παιχνίδι που επηρεάστηκε από τον δυνατό αέρα, ο οποίος “ευνόησε” στο α’ μέρος τους γηπεδούχους και στην επανάληψη τον ΑΟΞ.

Το παιχνίδι είχε μονομαχίες κι έναν υποφερτό ρυθμό με την ξανθιώτικη ομάδα στο πρώτο μισάωρο να έχει ένα 67% κατοχή της μπάλας αλλά από ευκαιρίες είχε να παρουσιάσει το πρώτο σουτ του αγώνα που έγινε από τον Μπριλάντε στο 17′. Στη συνέχεια ο Διαγόρας προσπάθησε να βρει τις στιγμές του και με τον Δημητρούλα είχε δοκάρι, ενώ σε σουτ του Αθανασίου που κόντραρε ο Ίτσο επέδειξε ετοιμότητα. Σε ένα 45λεπτο όπου είχαμε και τέσσερις κίτρινες κάρτες με τις τρεις από αυτές στην ξανθιώτικη ομάδα (Τσαμούρης, Δημούτσος, Παπάζογλου Θ.).

Στο 17′ το ευθύβολο σουτ του Μπριλάντε πέρασε άουτ ενώ στο 20′ ο Δημητρούλας είχε οριζόντιο δοκάρι με σουτ έξω από την περιοχή. Στο 29′ ο Ίτσο μπλόκαρε το σουτ του Αθανασίου που άλλαξε πορεία μετά από κόντρα.

Με το ξεκίνημα της επανάληψης ο ΑΟΞ έκανε δύο αλλαγές με τους Παντελιάδη και Καπνίδη να παίρνουν τις θέσεις των Τσαμούρη και Δημούτσου (που είχαν παρατηρηθεί κιόλας). Στην πρώτη φάση του β’ μέρους, ο Μικελτάτζε σε μία από τις ελάχιστες στιγμές που είχε φανεί μέχρι τότε, έκανε το καλό σουτ από το ύψος της περιοχής σε μία προσπάθεια όμως που δεν είχε στόχο, χάνοντας την καλή στιγμή.

Στο 66′ ο ΑΟΞ προσπάθησε να γίνει πιο επιθετικός με τους Σιατραβάνη και Ντίνα να αντικαθιστούν τους Τζούρμαν και Πέτροβιτς. Οι αλλαγές έφεραν και ουσιαστικό αποτέλεσμα αφού η Ξάνθη έγινε πιο πιεστική. Στο 70′ το σουτ του Τάτου μπλόκαρε ο Μπιντσής και στο 74′ σε εκτέλεση φάουλ του Τάτου, ο Καπνίδης με ψηλοκρεμαστή κεφαλιά έκανε το 0-1, με το 6ο φετινό του γκολ. Στο 78′ το σουτ του Τάτου πέρασε άουτ και στο φινάλε παρά τις υπερβολικά φιλότιμες προσπάθειες του… αδιάφορου Διαγόρα το 0-1 δεν άλλαξε.

Διαιτητής του αγώνα ήταν ο Εμμανουήλ Σκουλάς (ΕΠΣ Θεσσαλίας), με α’ βοηθό τον Χρήστο Μπαλτά (ΕΠΣ Αχαΐας), β’ βοηθό τον Αθανάσιο Μποζατζίδη (ΕΠΣ Μακεδονίας) ενώ 4ος διαιτητής ήταν ο Φώτης Ντάουλας (ΕΠΣ Δυτ. Αττικής).

ΔΙΑΓΟΡΑΣ ΡΟΔΟΥ (Σάκης Θεοδοσιάδης): Μπιντσής, Δημητρούλας (85′ Τσιαντούλας), Καρατάσιος, Ρούγκαλας, Μανωλάκης, Μασούρας, Κωστούλας (77′ Κονέ), Αθανασίου (68′ Λινάρδος), Γεωργίου (77′ Αλάεθ), Σμυρλής (68′ Νάτσης), Μπαστακός. 

ΑΟ ΞΑΝΘΗ (Μπάμπης Τεννές): Ίτσο, Πέτροβιτς (66′ Ντίνας), Τσαμούρης (46′ Παντελιάδης), Βέρκερ, Τζούρμαν (66′ Σιατραβάνης), Παπάζογλου Τ., Δημούτσος (46′ Καπνίδης), Μπριλάντε, Τάτος, Μικελτάτζε (78′ Έμπερτ), Παπάζογλου Θ.

Σχετικά άρθρα