SL2: Θρίαμβος του ΑΟΞ στη Νίκαια!

Είχε στρατηγική και ουσία ο ΑΟΞ στη Νίκαια την Κυριακή και θριάμβευσε με 0-2 επί του Ιωνικού. Με Βέρκερ και Παπάζογλου Θ. σκόραρε μία φορά σε κάθε ημίχρονο κάνοντας την προσπέραση στη βαθμολογία και βρίσκεται σήμερα στην κορυφή. Δύο αγώνες πριν το φινάλε, η κατάκτηση του πρωταθλήματος περνά από τα Πηγάδια εκεί όπου ο ΑΟΞ κρατά την τύχη στα χέρια του.

Η ομάδα από τότε που ανέλαβε ο Τεννές έχει κάνει βαθμολογικά άλματα και τρέχει ένα σερί 15 αγώνων αήττητου. Ο ΑΟΞ κόντρα σε όλα, αποδεικνύει έμπρακτα το βάρος της φανέλας του ακόμη και μέσα σε έδρες όπου δεν είναι φιλόξενες. Άξιος νικητής στο παιχνίδι τακτικής στη Νίκαια και χρειάζεται προσοχή και αποτελεσματικότητα και στη συνέχεια που είναι επικίνδυνη.

20 ΣΕΛΙΔΕΣ… ΑΘΛΗΤΙΚΑ, ΣΤΗΝ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΞΑΝΘΗ Sport ΤΗΣ ΔΕΥΤΕΡΑΣ

Από τη Ρόδο στη Νίκαια με μία αλλαγή στη βασική σύνθεση του ΑΟΞ για τον Μπάμπη Τεννέ. Τη θέση του Δημούτσου στους πρώτους 11, πήρε ο Έμπερτ σε ένα σχήμα που είχε τους Βέρκερ, Τζούρμαν στα στόπερ, τους Πέτροβιτς και Τσαμούρη στα πλάγια, τον Τ. Παπάζογλου μαζί με τον Μπριλάντε και τον Έμπερτ στο κέντρο, τον Τάτο πιο μπροστά, περιφερειακό επιθετικό τον Μικελτάτζε και στην κορυφή τον Θανάση Παπάζογλου.

Ο ΑΟΞ είχε αυτό που χρειαζόταν στο πρώτο ημίχρονο κόντρα στον Ιωνικό. Ουσία στο παιχνίδι του. Εκμεταλλεύτηκε μία στατική φάση και με τον πρώτο σε χρόνο συμμετοχής Ντάριλ Βέρκερ να σημειώνει το πρώτο του γκολ για φέτος, πήρε το προβάδισμα στο σκορ. Σε ένα παιχνίδι οριακό, όπου υπήρχε ένταση και δυνατές μονομαχίες σε φίλαθλα πλαίσια πάντως και μέσα σε μία έδρα όπου δεν ξέρουμε πόσοι μετρήθηκαν και πόσοι… μπήκαν στο γήπεδο τελικά.

Ο ΑΟΞ έδειξε χαρακτήρα εκεί που χρειάστηκε και πήγε με το 0-1 στο ημίχρονο αν και μετά την επίτευξη του γκολ ο Ιωνικός άρχισε να ασκεί σταδιακά μεγαλύτερη πίεση μέχρι το… 51ο λεπτό, όταν και έληξε το α’ μέρος. Μία αναγκαστική αλλαγή είχε η ξανθιώτικη ομάδα με τον Δημούτσο να παίρνει τη θέση του Πέτροβιτς στο 45+’, σε ένα α’ μέρος που δεν είχε ουσιαστικές ευκαιρίες.

Στο 1′ το σουτ του Κάστρο ήταν άστοχο όπως και το σουτ του Μπριλάντε στο 10′. Στο 16′ ο Τάτος από καλή θέση έκανε το σουτ που κόντραρε στον Κοτσώνη και στη συνέχεια το νέο σουτ από μακριά του Παπάζογλου Τ. μπλόκαρε ο Αναγνωστόπουλος. Στο 24′ ο Τάτος κέρδισε το φάουλ, ανέλαβε την εκτέλεσή του και η μπάλα έφτασε στον Βέρκερ που με προβολή από κοντά έκανε το 0-1.

Η επανάληψη ξεκίνησε με τον Ιωνικό να προσπαθεί να συνεχίσει την πίεσή του, όμως τον ΑΟΞ να κάνει δύο γρήγορες αλλαγές με τους Τσαμούρη και Τάτο να περνούν εκτός (ο δεύτερος δέχθηκε χτύπημα και είχε ενοχλήσεις από το α’ μέρος).

Στην συνέχεια και παράλληλα με τον αγώνα οι άνθρωποι της ξανθιώτικης αποστολής έζησαν όμορφες στιγμές με τον γιατρό του αγώνα να μην δίνει άδεια στο ασθενοφόρο να μεταφέρει τον Πέτροβιτς στο Νοσοκομείο αφού αποκόμισε σπάσιμο και διάσειση κατά τον τραυματισμό του!

Ο ΑΟΞ είχε δοκάρι και ένα καλό σουτ του Θανάση Παπάζογλου στο β’ μέρος απέναντι στον Ιωνικό που προσπαθούσε αλλά δεν είχε καθαρές ευκαιρίες. Η πολυπρόσωπη άμυνα του Τεννέ αναχαίτιζε κάθε επίθεση και επιθετικά όταν ήθελε, έβγαινε με αξιώσεις μπροστά. Στο 70′ ο Θανάσης Παπάζογλου με υπέροχη κεφαλιά μετά την ασίστ του Έμπερτ, καθάρισε το παιχνίδι κάνοντας το 0-2 και δείχνοντας ποιος είναι το “αφεντικό”, αφού η Ξάνθη φέτος κόντρα στον Ιωνικό είχε 2 νίκες και μία ισοπαλία.

Άψογη ήταν η διαιτησία του αγώνα από τον Αναστάσιο Σιδηρόπουλο (ΕΠΣ Δωδεκανήσου), με α’ βοηθό τον Τρύφωνα Πετρόπουλο (ΕΠΣ Αρκαδίας), β’ βοηθό τον Ηλία Αλεξέα (ΕΠΣ Μεσσηνίας) και 4ο διαιτητή τον Δημήτρη Μαλουτά (ΕΠΣ Ημαθίας).

ΙΩΝΙΚΟΣ (Δημήτρης Σπανός): Αναγνωστόπουλος, Ομάρ, Παπαγεωργίου (79′ Μουστάκης), Κύργιας, Κοτσώνης (72′ Σινγκ), Γκοτσούλιας (58′ Νιασέ), Μουμίν, Κουιρουκίδης (58′ Μάναλης), Ρόλε, Βλαχομήτρος (79′ Μπονέτι), Κάστρο. 

ΑΟ ΞΑΝΘΗ (Μπάμπης Τεννές): Ίτσο, Πέτροβιτς (45+’ λ.τρ. Δημούτσος), Τσαμούρης (53′ Παντελιάδης), Παπάζογλου Τ., Βέρκερ, Τζούρμαν, Μπριλάντε, Έμπερτ (74′ Καπνίδης), Μικελτάτζε (74′ Ντίνας), Τάτος (53′ Σιατραβάνης), Παπάζογλου Θ. 

Σχετικά άρθρα