SL2: Η πρώτη ήττα ήρθε την χειρότερη στιγμή όμως ακόμη είναι όλα ανοιχτά (pics)

Στα πλαίσια της 4ης αγωνιστικής των play offs της Super League 2 ο ΑΟ Ξάνθης γνώρισε την πρώτη εντός έδρας ήττα, στο τελικό 0-1 από τον Εργοτέλη. Παρά την προσπάθειά της, η ομάδα του Μπάμπη Τεννέ δεν κατάφερε να αυξήσει τους 48 βαθμούς που έχει, δεχόμενη το γκολ που έκρινε την αναμέτρηση στο 46′ από τον Τσέλιο. Δοκάρι είχε ο Καπνίδης στο 69′ με κεφαλιά. Την τελευταία αγωνιστική (Τετάρτη, 15:30, Xanthi FC Arena) ο ΑΟ Ξάνθης υποδέχεται τον Λεβαδειακό σε ένα οριακό παιχνίδι για την άνοδο που μπορεί να δώσει ακόμη και την 1η θέση αν ο Εργοτέλης φέρει ισοπαλία στη Νίκαια.

ΞΑΝΘΗ Sport – Η ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ
ΤΗΝ ΔΕΥΤΕΡΑ ΣΤΑ ΠΕΡΙΠΤΕΡΑ, ΜΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΑΟΞ

Δύο αλλαγές στο βασικό σχήμα για τον Μπάμπη Τεννέ στην αναμέτρηση με τον Εργοτέλη από την προηγούμενη 11άδα που είχε παρατάξει στη Νίκαια. Ο Κώστας Τσαμούρης έδωσε τη θέση του στον Σάκη Παντελιάδη, ενώ ο Μπριλάντε (που έμεινε μαζί με τον Σχρόιεν εκτός αποστολής) έδωσε τη θέση του στον Κώστα Θυμιάνη που επέστρεψε μετά την απουσία στο προηγούμενο παιχνίδι. Ο Ίτσο ήταν κάτω από τα δοκάρια, οι Πέτροβιτς – Τζούρμαν – Βέρκερ στην άμυνα, ο Τ. Παπάζογλου στον άξονα μαζί με τον Θυμιάνη, τον Τάτο πιο μπροστά, τους Έμπερτ και Παντελιάδης στα πλάγια με τους Μικελτάτζε και Παπάζογλου Θ. στην επίθεση.

Στους παίκτες που στηρίχθηκε όλη τη σαιζόν βασίστηκε ο Γιάννης Ταουσιάνης για τον Εργοτέλη επιλέγοντας σε τεράστιο βαθμό “στάνταρ” επιλογές και σ’ αυτή τη δύσκολη αναμέτρηση.

Στο πρώτο ημίχρονο ξεκίνησε καλύτερα ο ΑΟΞ όμως ο Εργοτέλης σταδιακά βρήκε τους τρόπους ψάχνοντας την ανάπτυξή του. Οι δύο ομάδες είχαν ευκαιρίες με την Ξάνθη να χάνει στιγμές με Παντελιάδη, Παπάζογλου Θ. και Τάτο και τον Εργοτέλη τα σουτ του Μανουσάκη και το φάουλ του Σερβιλάκη στην τελευταία φάση του ημιχρόνου.

Στο 5′ ο Μικελτάτζε βρήκε τον Παντελιάδη που έκανε το σουτ για να αποκρούσει ασταθώς ο Κατσιμήτρος και στη συνέχεια απομάκρυναν αμυντικοί. Στο 8′ μετά από κόρνερ του Έμπερτ, ο Παπάζογλου Θ. πήρε την κεφαλιά με την μπάλα να περνά λίγο άουτ. Στο 10′ το μακρινό σουτ του Κόνραντ δεν ανησύχησε τον Ίτσο ενώ το σουτ του Μανουσάκη λίγο αργότερα έφυγε άουτ. Στο 22′ ο Ίτσο πρόλαβε τον Κόνραντ στο γύρισμα του Πέτροβιτς, ενώ στο 23′ το σουτ του Τάτου δεν βρήκε στόχο. Στο 26′ την ίδια κατάληξη είχε και το νέο σουτ του Μανουσάκη. Στο 39′ ο Έμπερτ έκανε τη σέντρα με τον Θ. Παπάζογλου να παίρνει τη νέα κεφαλιά που όμως έστειλε την μπάλα λίγο άουτ από το δεξί δοκάρι του Εργοτέλη. Στο 45′ ο Ίτσο απέκρουσε σε κόρνερ εντυπωσιακά το φάουλ του Σερβιλάκη. 

Η επανάληψη ξεκίνησε με γκολ με τον Τσέλιο από μακριά να σκοράρει ένα πανέμορφο γκολ και την Ξάνθη να απαντά με αλλαγές. Πρώτα τρεις μαζεμένες και στη συνέχεια άλλη μία για τον Τεννέ που ήθελε να γυρίσει το σκορ.

Στο 46′ ο Τσέλιος με δυνατό σουτ έξω από την περιοχή έκανε το 0-1. Στο 50′ και το 52′ τα σουτ των Τάτου και Μικελτάτζε δεν είχαν ευτυχή κατάληξη. Στο 69′ η κεφαλιά του Τ. Παπάζογλου πέρασε άουτ. Στο 69′ ο Καπνίδης με κεφαλιά παραλίγο να σκοράρει με τον Κατσιμήτρο να αποκρούει με τη βοήθεια και του δοκαριού. Ο Κατσιμήτρος στο 70′ απέκρουσε και την κεφαλιά ψαράκι του Σιατραβάνη.

Φωτορεπορτάζ από τους εντός έδρας αγώνες του ΑΟΞ, μπορείτε να δείτε ΕΔΩ.

Διαιτητής του αγώνα ήταν ο Ιωάννης Παπαδόπουλος (ΕΠΣ Μακεδονίας) με α’ βοηθό τον Πολυχρόνη Κωσταρά (ΕΠΣ Αιτωλοακαρνανίας), β’ βοηθό τον Λάζαρο Δημητριάδη (ΕΠΣ Μακεδονίας), ενώ 4ος διαιτητής ήταν ο Σπυρίδων Ζαμπαλας (ΕΠΣ Ηπείρου).

ΑΟ ΞΑΝΘΗ (Μπάμπης Τεννές): Ίτσο, Παπάζογλου Τ., Πέτροβιτς (52′ Καπνίδης), Βέρκερ, Τζούρμαν (52′ Σιατραβάνης), Παντελιάδης (59′ Ντίνας), Έμπερτ, Θυμιάνης (52′ Δημούτσος), Τάτος, Μικελτάτζε (79′ Βόλτερς), Παπάζογλου Θ.

ΕΡΓΟΤΕΛΗΣ (Γιάννης Ταουσιάνης): Κατσιμήτρος, Κόλα, Σερβιλάκης, Μπάτζιος, Μαζουλουξής, Πέιος, Μπουτσάκης (46′ Αμπντουλαχί), Τσέλιος (68′ Κοκκίνης), Μανουσάκης (78′ Κωστανάσιος), Κόνραντ (61′ Πατρινός), Μπουρσέλης.

Σχετικά άρθρα