SL2: Τρίκαλα – ΑΟ Ξάνθη 0-0 και η διαφορά μεγαλώνει!

Στο -8 από τον Ιωνικό και στο -3 από τον Λεβαδειακό βρίσκεται ο ΑΟΞ μετά την κρίσιμη 19η αγωνιστική και από τη στιγμή που έμεινε στο 0-0 στα Τρίκαλα. Όχι ότι άξιζε τη νίκη η ξανθιώτικη ομάδα που παρουσιάστηκε κατώτερη του αναμενόμενου σε έναν “τελικό” και τώρα, για να επιτευχθεί ο στόχος χρειάζονται πάρα πολλά πράγματα, τα οποία δυστυχώς, δεν φαίνεται πως τα έχει ο ΑΟΞ φέτος.

Το τελικό 0-0 αγωνιστικά αφήνει περισσότερο δυσαρεστημένους τους γηπεδούχους που είχαν καλύτερες στιγμές για να σκοράρουν, με τον ΑΟΞ να προσπαθεί αλλά να μην μπορεί παρά την κατοχή που είχε στο β’ μέρος…

Πέντε πρόσωπα άλλαξε στο βασικό του σχήμα ο Μπάμπης Τεννές στα Τρίκαλα σε σχέση με τον παιχνίδι κόντρα στην ΑΕ Καραϊσκάκης. Ο Ίτσο επέστρεψε κάτω από τα δοκάρια, ο Πέτροβιτς και ο Κέβιν στα άκρα της τετράδας της άμυνας με τους Παπάζογλου Τ. – Βέρκερ αμυντικό δίδυμο. Πιο μπροστά ο Μπριλάντε μαζί με τον Δημούτσο και τον Τάτο σε πιο ελεύθερο ρόλο. Στα άκρα ήταν ο Σχρόιεν αριστερά μεσοεπιθετικά κι αντίστοιχα ο Σιατραβάνης, ενώ στην κορυφή επέστρεψε ο Μικελτάτζε.

Με δυνατό αέρα ξεκίνησε το α’ μέρος με την Ξάνθη να κερδίζει 4 κόρνερ που πέρασαν ανεκμετάλλευτα στο πρώτο 15λεπτο, σε ένα χρονικό διάστημα όμως που τα Τρίκαλα δημιούργησαν τις πρώτες τελικές στο παιχνίδι. Στο 4′ και το 14′ με Πέλκα και Ευθυμίου απείλησε με άστοχες προσπάθειες. Η πρώτη καλή στιγμή της Ξάνθης ήταν στο 24′ με τον Γκαρσία από αριστερά να βγάζει την σέντρα και τον Μικελτάτζε να παίρνει την δύσκολη κεφαλιά, αλλά τον Γιακουμή να μπλοκάρει την μπάλα. Το πρώτο ημίχρονο έκλεισε με καλές στιγμές για τις δύο ομάδες. Πρώτα για τα Τρίκαλα με τον Ίτσο να αποκρούει το σουτ του… Κέβιν, στη συνέχεια ο Σταματής να μην πιάνει καλά την κεφαλιά και ο Ευθυμίου από πλάγια να αστοχεί με προβολή και στο 45′ με την κεφαλιά του Πέλκα δεν ανησύχησε τον Ίτσο. Λίγο πριν το τελευταίο σφύριγμα ο Σχρόιεν βγήκε στην πλάτη της άμυνας κάνοντας το κακό σουτ που μπλόκαρε ο Γιακουμής.

Σε γενικές γραμμές η Ξάνθη στο α’ μέρος ήταν κατώτερη των απαιτήσεων με τους γηπεδούχους να έχουν πιο ουσιαστικές ευκαιρίες για να σκοράρουν. Ιδιαίτερα δε, από τη στιγμή που την ίδια στιγμή Ιωνικός και Λεβαδειακός φαίνονταν πως θα βγάλουν εύκολα την αγωνιστική.

Η επανάληψη ξεκίνησε με την αλλαγή του Θανάση Παπάζογλου στη θέση του Σχρόιεν που από τα… νεύρα του για την χαμένη ευκαιρία κλότσησε το δοκάρι και φάνηκε να αντιμετωπίζει πρόβλημα τραυματισμού! Τα Τρίκαλα έκαναν την πρώτη ευκαιρία και στο β’ μέρος με το δυνατό σουτ του Σκόνδρα να το μετατρέπει σε κόρνερ ο Ίτσο με εντυπωσιακή επέμβαση, σε ένα ημίχρονο που είχαν υπέρ τους τον αέρα.

Στο 50′ το σουτ του Σκόνδρα απέκρουσε σε κόρνερ ο Ίτσο. Από το 50′ και μετά ο ΑΟΞ ανέβασε την απόδοσή του προσπαθώντας να μετατρέψει την κατοχή του σε ουσία, αλλά σε ένα ακόμη παιχνίδι έδειξε δυσκολίες στην παραγωγή φάσεων. Στο 75′ μετά από σέντρα του Γκαρσία, ο Καπνίδης έκανε το κοντρόλ αλλά και το άστοχο σουτ. Στο 77′ ο Τσαμούρης έδιωξε τη σέντρα του Ευθυμίου μετά την κόντρα επίθεση των γηπεδούχων. Στο 79′ το σουτ του Σταματή μπλόκαρε ο Ίτσο στην δεξιά του γωνία. Στο 88′ το σουτ του Παπαγεωργίου πέρασε άουτ.

Διαιτητής ήταν ο Σπυρίδων Ζαμπαλας (ΕΠΣ Ηπείρου) με α’ βοηθό τον Άγγελο Ζήρδα (ΕΠΣ Αθηνών), β’ βοηθό τον Δημήτρη Κύριο (ΕΠΣ Αρκαδίας) και 4ο διαιτητή τον Δημήτρη Θεοχάρη (ΕΠΣ Θεσσαλίας).

ΤΡΙΚΑΛΑ (Παπαβασιλείου-Μπακαρός): Γιακουμής, Τάχατος, Ριζογιάννης, Σουλιώτης, Νιάρος, Σκόνδρας, Παπαγεωργίου, Ευθυμίου, Πέλκας (91′ Πανίδης), Ελευθεριάδης (78′ Αλμπάνης), Σταματής (82′ Ντιαλόσι). 

ΑΟ ΞΑΝΘΗ (Μπάμπης Τεννές): Ίτσο, Γκαρσία, Παπάζογλου Τ. (56′ λ. τρ. Τσαμούρης), Βέρκερ, Πέτροβιτς, Μπριλάντε, Δημούτσος (81′ Ντίνας), Σιατραβάνης (81′ Τεσίγια), Σxρόιεν (46′ λ.τρ. Παπάζογλου Θ.), Μικελτάτζε (73′ Καπνίδης), Τάτος. 

Σχετικά άρθρα