SL2: Αλλάζει ψυχολογία με το πρώτο διπλό ο ΑΟΞ!

Από τα 11 βήματα η καλύτερη Ξάνθη πέρασε νικηφόρα από τους Αγ. Ανάργυρους επικρατώντας δίκαια επί της ΑΕ Καραϊσκάκης με 0-1. Το γκολ της διαφοράς το σημείωσε ο Έμπερτ με πέναλτι στο 76′, για έναν ΑΟΞ που θα μπορούσε να είχε καθαρίσει το παιχνίδι από το α’ μέρος, διάστημα στο οποίο είχε και φάσεις και δύο δοκάρια. Οι βαθμοί… μετράνε σε ένα πρωτάθλημα δύσκολο, ιδιαίτερο και ανταγωνιστικό ως προς τα αποτελέσματά του, με την ομάδα του Πόποβιτς να επιστρέφει στις επιτυχίες αλλάζοντας και το κλίμα στην ομάδα.

Στα άλλα αποτελέσματα, φτωχή ήταν η 7η αγωνιστική καθώς επιτεύχθηκαν μόλις 5 γκολ, ενώ είχε και 2 κόκκινες κάρτες! Ισοπαλίες σε Τρίκαλα, Ρόδο, Δράμα ενώ κερδισμένοι ήταν ο Ιωνικός και ο Λεβαδειακός που σκόραρε στο 97′ στους δύο “άσσους” και η Ξάνθη στο μοναδικό “διπλό” της αγωνιστικής!

ΤΕΣΣΕΡΙΣ ΑΛΛΑΓΕΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΟΠΟΒΙΤΣ

Επτά παίκτες κράτησε στην βασική του 11άδα στην Άρτα, σε σχέση με το παιχνίδι στην Κρήτη ο Τόνι Πόποβιτς. Οι Ίτσο, Γκαρσία, Παπάζογλου Τ., Τεσίγια, Μπριλάντε, Σχρόιεν και Καπνίδης “πλαισιώθηκαν” από τους Βέρκερ, Πέτροβιτς, Σιατραβάνη και Έμπερτ που αντικατέστησαν τους Τζούρμαν, Στάθη, Ντίνα και Τάτο.

ΕΝΤΥΠΩΣΕΙΣ ΚΑΙ ΔΟΚΑΡΙΑ

Ο ΑΟΞ ξεκίνησε δυνατά και ήταν η ομάδα που είχε τον έλεγχο του αγώνα από το ξεκίνημα. Έβγαλε “φρεσκάδα” επιθετικά, είχε ταχύτητα σε αρκετές επιθέσεις της κι έφτασε κοντά στο γκολ παραπάνω από τρεις φορές, αλλά το μόνο που κέρδιζε μέχρι το 33′ ήταν οι… εντυπώσεις και από τα δύο δοκάρια! Το πρώτο με τον Έμπερτ στο 5′ με τρομερό σουτ και το δεύτερο με τον Σχρόιεν στο 28′ μετά από ασίστ του Γερμανού, που έπαιξε στη θέση του Τάτου.

Σε ένα α’ μέρος που είχε τις παρακάτω καλές στιγμές: Στο 5′ ο Έμπερτ ήταν άτυχος στο εντυπωσιακό σουτ του, καθώς η μπάλα βρήκε το οριζόντιο δοκάρι και στην επαναφορά η προσπάθεια του Μπριλάντε κατέληξε κόρνερ. Στην εκτέλεσή του η κεφαλιά του Παπάζογλου κατέληξε στα χέρια του Μπουργάνη. Στο 9′ το σουτ του Έμπερτ πέρασε άουτ και στο 11′ αυτό του Σχρόιεν μπλόκαρε ο τερματοφύλακας. Στο 13′ ο Ίτσο με διπλή προσπάθεια μπλόκαρε προ του Ρούνει. Στο 25′ το γύρισμα από πλάγια του Σχρόιεν μπλόκαρε ο τερματοφύλακας προ του Καπνίδη και στο 28′ μετά από όμορφη αντεπίθεση της ξανθιώτικης ομάδας η προσπάθεια του Σχρόιεν κατέληξε στο δοκάρι. Στο 29′ η κεφαλιά του Καπνίδη πέρασε άουτ, ενώ το σουτ του τελευταίου στο 33′ μπλόκαρε ο Μπουργάνης. Πέντε λεπτά αργότερα η προσπάθεια του Σιατραβάνη πέρασε άουτ.

ΕΠΕΣΕ Ο ΡΥΘΜΟΣ

Η επανάληψη δεν είχε τον ίδιο ρυθμό με το α’ μέρος με τους γηπεδούχους να προσπαθούν να ανεβάσουν την απόδοσή τους. Ο Γιάννης Μάγγος έκανε δύο αλλαγές με την έναρξη της επανάληψης με τους Λόβιτς (είχε το απόλυτο) και Κλιγγόπουλου να αποχωρούν και τους Δερμιτζάκη και Χατζηδίμπα να μπαίνουν στο γήπεδο. Οι αρκετές διακοπές και τα λάθη των ομάδων, κατέβασαν τον ρυθμό της αναμέτρησης με τον Τόνι Πόποβιτς να περνά στο 64′ τους Μυστακίδη και Παντελιάδη αντί των Καπνίδη και Γκαρσία (ο δεύτερος αποχώρησε με πρόβλημα τραυματισμού).

ΠΑΛΙ Ο ΣΙΑΤΡΑΒΑΝΗΣ

Στο 75′ όμως ήρθε η στιγμή της Ξάνθης. Ο Σιατραβάνης έκανε την κίνηση στην περιοχή, με τον Έμπερτ να τον τροφοδοτεί, αλλά το μαρκάρισμα του αμυντικού ήταν αντικανονικό με αποτέλεσμα να δοθεί το πέναλτι. Δεύτερο πέναλτι σε δεύτερο σερί αγώνα από τον παίκτη με το Νο 11. Από τα 11 βήματα λοιπόν, ο ΑΟΞ βρήκε τρόπο και με το πρώτο φετινό γκολ του Έμπερτ έγινε το 0-1. Ταυτόχρονα έγινε ο 5ος διαφορετικός παίκτης που σκοράρει φέτος.

ΟΙ ΦΑΣΕΙΣ

Στο 5′ ο Έμπερτ ήταν άτυχος στο εντυπωσιακό σουτ του, καθώς η μπάλα βρήκε το οριζόντιο δοκάρι και στην επαναφορά η προσπάθεια του Μπριλάντε κατέληξε κόρνερ. Στην εκτέλεσή του η κεφαλιά του Παπάζογλου κατέληξε στα χέρια του Μπουργάνη. Στο 9′ το σουτ του Έμπερτ πέρασε άουτ και στο 11′ αυτό του Σχρόιεν μπλόκαρε ο τερματοφύλακας. Στο 13′ ο Ίτσο με διπλή προσπάθεια μπλόκαρε προ του Ρούνει. Στο 25′ το γύρισμα από πλάγια του Σχρόιεν μπλόκαρε ο τερματοφύλακας προ του Καπνίδη και στο 28′ μετά από όμορφη αντεπίθεση της ξανθιώτικης ομάδας η προσπάθεια του Σχρόιεν κατέληξε στο δοκάρι. Στο 29′ η κεφαλιά του Καπνίδη πέρασε άουτ, ενώ το σουτ του τελευταίου στο 33′ μπλόκαρε ο Μπουργάνης. Πέντε λεπτά αργότερα η προσπάθεια του Σιατραβάνη πέρασε άουτ.

Στο 58′ ο Ίτσο μπλόκαρε το σουτ του Δούμτσιου ενώ στο 59′ ο Καπνίδης δεν μπόρεσε να μπει στην πορεία της μπάλας από την προσπάθεια του Σχρόιεν. Στο 70′ το σουτ του Δερμιτζάκη μπλόκαρε εύκολα ο τερματοφύλακας. Στο 75′ ο Σιατραβάνης ανατράπηκε μέσα στην περιοχή, ο διαιτητής υπέδειξε το πέναλτι που το μετέτρεψε σε γκολ ο Πάτρικ Έμπερτ στο 76′ κάνοντας το 0-1. Στις καθυστερήσεις το σουτ του Βόλτερς δεν βρήκε στόχο.

ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ

Διαιτητής του αγώνα ήταν ο Παναγιώτης Καδδάς (ΕΠΣ Αχαΐας) με α’ βοηθό τον Αλέξανδρο Μπαλιακα (ΕΠΣ Κοζάνης), β’ βοητό τον Νικόλαο Τυριακίδη (ΕΠΣ Μακεδονίας) και 4ο διαιτητή τον Μελέτη Γιουμαντζίδη (ΕΠΣ Πέλλας).

ΣΥΝΘΕΣΕΙΣ:

ΑΕ ΚΑΡΑΪΣΚΑΚΗΣ (Γιάννης Μάγγος): Μπουργάνης, Θεολόγου, Φαν Ίπερεν, Ρουμπαγκούκα (75′ Νταλακούρας), Δούμτσιος, Μαραθωνίτης (61′ Γυφτοκώστας), Παπανίκου (83′ Γιαννιώτης), Κόκας, Κλιγγόπουλος (46′ Δερμιτζάκης), Ρούνεϊ, Λόβριτς (46′ Χατζηδίμπας).

ΑΟ ΞΑΝΘΗ (Tony Popovic): Ίτσο, Γκαρσία (64′ λ. τρ. Παντελιάδης), Βέρκερ, Παπάζογλου Τ., Πέτροβιτς, Τεσίγια (86′ Τζούρμαν), Μπριλάντε, Σχρόιεν (82′ Βόλτερς), Καπνίδης (64′ Μυστακίδης), Έμπερτ, Σιατραβάνης (86′ Πόποβιτς).

ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ

7η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ (10/2) ΣΚΟΡ
ΑΕ ΚΑΡΑΪΣΚΑΚΗΣ – ΑΟ ΞΑΝΘΗ0-1
76′ Έμπερτ (πέναλτι) 0-1
ΙΩΝΙΚΟΣ – ΑΠΟΛΛΩΝ ΛΑΡΙΣΑΣ1-0
56′ Κάστρο 1-0
ΤΡΙΚΑΛΑ – ΕΡΓΟΤΕΛΗΣ0-0
ΔΟΞΑ ΔΡΑΜΑΣ – ΠΑΝΑΧΑΪΚΗ0-0
ΔΙΑΓΟΡΑΣ – ΧΑΝΙΑ1-1
52′ Μπαστακός 1-0, 85′ Μασένα 1-1
ΛΕΒΑΔΕΙΑΚΟΣ – ΟΦ ΙΕΡΑΠΕΤΡΑΣ1-0
97′ Τζιώρας 1-0

Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ

#ΟΜΑΔΑΒΑΝΙΗΓ/ΥΓ/Κ
1  Λεβαδειακός  15  7  4  3  0  9  3  
 2  Ιωνικός  14  7  4  2  1  7  4  
 3  Τρίκαλα  12  7  3  3  1  9  6  
 4  Διαγόρας Ρόδου 11  7  2  5  0  7  4  
 5  Εργοτέλης  10  6  3  1  2  4  3  
 6  ΠαναχαΊκή10  7  2  4  1  9  5  
 7  ΑΟ ΞΑΝΘΗ  9  6  2  3  1  5  4  
 8  Χανιά7  7  1  4  2  5  6  
 9  Απόλλων Λάρ.5  7  1  2  4  4  7  
10  Δόξα Δράμας4  5  1  1  3  3  8  
11  ΟΦ Ιεράπετρας3  7  0  3  4  6  11  
12  Α.Ε. Καραϊσκάκης  3  7  0  3  4  5  12  
Β: Βαθμοί, Α: Αγώνες, Ν: Νίκες, Ι: Ισοπαλίες, Η: Ήττες, Γ/Υ: Γκολ υπέρ, Γ/Κ: Γκολ κατά



ΕΠΟΜΕΝΗ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ

14:458η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗTV
ΣΑΒΧΑΝΙΑ – ΟΦ ΙΕΡΑΠΕΤΡΑΣERTSPORTS
ΣΑΒΑΟ ΞΑΝΘΗ – ΤΡΙΚΑΛΑΕΡΤ3
ΚΥΡΑΠΟΛΛΩΝ ΛΑΡΙΣΑΣ – ΔΟΞΑ ΔΡΑΜΑΣERTSPORTS 3
ΚΥΡΕΡΓΟΤΕΛΗΣ – ΔΙΑΓΟΡΑΣERTSPORTS 4
ΚΥΡΠΑΝΑΧΑΪΚΗ – ΛΕΒΑΔΕΙΑΚΟΣΕΡΤ3
ΚΥΡΙΩΝΙΚΟΣ – ΚΑΡΑΪΣΚΑΚΗΣERTSPORTS 2

Σχετικά άρθρα