“Ζαλίστηκε” από το ταξίδι, έχασε την ευκαιρία ο ΑΟΞ

Η άσχημη εμπειρία από το ταξίδι της ταλαιπωρίας για τον ΑΟΞ στη Ρόδο είχε αντίκτυπο στο γήπεδο για την ομάδα. Ο Διαγόρας νίκησε με 1-0 σκοράροντας στο ξεκίνημα του β’ μέρους με τον Αλάεθ να έρχεται από τον πάγκο και να κάνει την διαφορά, ξεπερνώντας την ξανθιώτικη ομάδα στη βαθμολογία, αφού μετά την 2η φετινή ήττα παρέμεινε στους 12 βαθμούς. Εκτός από το παιχνίδι, η ομάδα του Πόποβιτς έχασε την ευκαιρία να βρεθεί πιο κοντά στην κορυφή, αφού Ιωνικός και Λεβαδειακός είχαν απώλειες αυτή την αγωνιστική.

Ο Διαγόρας εκμεταλλεύτηκε μία από τις λίγες καλές στιγμές του και κατάφερε να πάρει μία σημαντική νίκη, με την Ξάνθη να μην μπορεί να πιάσει απόδοση που θα της δώσει δικαίωμα να ζητήσει κάτι περισσότερο από το παιχνίδι. Μεγάλη δικαιολογία είναι σαφέστατα και η ταλαιπωρία της αποστολής με τα όσα έγιναν πριν προλάβει την έναρξη του ματς αλλά η ουσία είναι πως στη Ρόδο έμειναν 3 βαθμοί σημαντικοί στον αγώνα αντοχής της SL2.

Ο προπονητής της Ξάνθης προχώρησε σε 5 αλλαγές στην βασική του 11άδα σε σχέση με το παιχνίδι κόντρα στα Τρίκαλα. Μπριλάντε, Πόποβιτς, Καπνίδης, Ντίνας αλλά και ο Πέτροβιτς δεν ήταν στις επιλογές του προπονητή σε μία προσπάθεια να “φρεσκάρει” την Ξάνθη ενόψει του δύσκολου αγωνιστικού προγράμματος.

Ο Ίτσο κάτω από τα δοκάρια, ενώ επέστρεψε ο Στάθης στο δεξί άκρο της άμυνας που μαζί με τους Παπάζογλου και Βέρκερ αποτέλεσαν τη σύνθεση της άμυνας. Στον άξονα του κέντρου, νέα πρόσωπα οι Θυμιάνης (επέστρεψε μετά από τρεις αγώνες) και Τεσίγια (στην 5η του συμμετοχή). Στο δημιουργικό τομέα, παρέμειναν οι Σχρόιεν και Έμπερτ, ενώ ο Βόλτερς πήρε για πρώτη φορά φανέλα βασικού παίζοντας στην κορυφή της επίθεσης ενώ επέστρεψε και ο Σάββας Σιατραβάνης.

Ο Διαγόρας έχοντας και τον αέρα υπέρ του στο α’ μέρος, φάνηκε να πατά καλύτερα στον αγωνιστικό χώρο, προσπαθώντας να βγάλει ευκαιρίες απέναντι σε μία Ξάνθη που δεν εκμεταλλεύτηκε όταν βρήκε τις προϋποθέσεις για γρήγορες αντεπιθέσεις, αλλά ούτε και τα δυνατά πλάγια από αριστερά του Παντελιάδη. Κάτι άλλο δεν μπόρεσε να δείξει ο ΑΟΞ στα πρώτα 45 λεπτά του αγώνα που ήδη ξεχάστηκαν και στα οποία οι γηπεδούχοι είχαν τελικές προσπάθειες με τους Κονέ και Ντορίβα από δύο φορές.

Στο 21′ το ψηλοκρεμαστό σουτ του Ντοριβάλ απέκρουσε σε κόρνερ εντυπωσιακά ο Ίτσο. Στην εκτέλεσή του ο Κονέ εκτός ισορροπίας έκανε το άστοχο σουτ, ενώ στην πρώτη κόντρα επίθεση του ΑΟ Ξάνθη, ο Σιατραβάνης συνεργάστηκε με τον Έμπερτ που έδωσε στον Βόλτερς, όμως το σουτ του τελευταίου κόντραρε σε αμυντικό. Στο 39′ το γυριστό σουτ του Κονέ πέρασε άουτ.

Στην επανάληψη ο Σάκης Θεοδοσιάδης πήρε το σημαντικό τρίποντο με χρυσή αλλαγή τον Αλάεθ που σκόραρε στην πρώτη του επαφή με την μπάλα στο 48. Το 1-0 δεν άλλαξε, παρά το γεγονός ότι ο Πόποβιτς έριξε Τάτο, Καπνίδη, Ντίνα και Γκαρσία στο παιχνίδι, αφού η Ξάνθη πήρε την πρωτοβουλία των κινήσεων εμφανίζοντας και πάλι θέμα στην παραγωγή φάσεων και κατ’ επέκταση γκολ. Οι γηπεδούχοι που με τις επόμενες κινήσεις από τον πάγκο τους ήθελαν να ελέγξουν τον ρυθμό του αγώνα επιλέγοντας κυρίως τις αντεπιθέσεις χωρίς 1-0 να αλλάξει μέχρι το τέλος.

Στο 48′ ο Αλάεθ μετά από σέντρα από δεξιά με κοντινό σουτ έκανε το 1-0. Στο 64′ το σουτ του Θυμιάνη στην κίνηση δεν βρήκε στόχο, ενώ στο 73′ το σουτ του Ντίνα απέκρουσε σε κόρνερ ο τερματοφύλακας. Στο 75′ ο Ρουγκάλας από κοντά έχασε την ευκαιρία. Στις καθυστερήσεις μετά από σέντρα του Τάτου, η κεφαλιά του Παπάζογλου πέρασε άουτ.

Διαιτητής του αγώνα ήταν ο Χαράλαμπος Τσουκαλάς (ΕΠΣ Αθηνών) με α’ βοηθό τον Δημήτρη Βεργέτη (ΕΠΣ Αργολίδας), β’ βοηθό τον Κυριάκο Βιτσεντζάτο (ΕΠΣ Αν. Αττικής), ενώ 4ος διαιτητής ήταν ο Γιώργος Αλάμπεης (ΕΠΣ Αθηνών).

ΔΙΑΓΟΡΑΣ ΡΟΔΟΥ (Σάκης Θεοδοσιάδης): Τσέλιος, Σανδραβέλης, Ρουγκάλας, Κωστούλας, Κοντοχρήστος, Αθανασίου, Ντοριβάλ (74′ Σελινιωτάκης), Λινάρδος (68′ Αυγενικού), Κονέ (46′ Αλάεθ), Σμυρλής, Μπαστακός (90+’ Κάκκο). 

ΑΟ ΞΑΝΘΗ (Tony Popovic): Ίτσο, Παπάζογλου Τ., Βέρκερ, Σχρόιεν (68′ Ντίνας), Έμπερτ, Παντελιάδης (66′ Γκαρσία), Σιατραβάνης (81′ Μυστακίδης), Τεσίγια (68′ Τάτος), Στάθης, Βόλτερς (66′ Καπνίδης), Θυμιάνης. 

Σχετικά άρθρα