Κάτι περισσότερο από μία νίκη…

Το πάθημα στη Λάρισα έγινε… μάθημα για τον ΑΟΞ, δικαιώνοντας και το πρωτοσέλιδο της ΞΑΝΘΗ Sport της Δευτέρας.

Μέσα σε λίγες μέρες, στο ίδιο χρονικό διάστημα, στις καθυστερήσεις δηλαδή, η Ξανθιώτικη ομάδα βρέθηκε να χάνει 2 βαθμούς στην πρεμιέρα από την ισοφάριση του Απόλλωνα και την Τετάρτη, “κέρδισε” δύο επιπλέον βαθμούς στο σημαντικό πρώτο εντός έδρας παιχνίδι, με αντίπαλο τον Ιωνικό. Μία ομάδα που φαίνεται πως θα είναι ανταγωνιστική, αφού ανταποκρίθηκε θετικά στο δύσκολο ξεκίνημα με τα δύο εκτός έδρας παιχνίδια σε Κρήτη και Ξάνθη, παίρνοντας τρεις βαθμούς.

Η επιτυχία αυτή, ήταν κάτι περισσότερο από μία… απλή νίκη για τον ΑΟΞ, αφού πρόκειται για δύο ομάδες με υψηλούς στόχους. Το νέο ρόστερ της ξανθιώτικης ομάδας φαίνεται ξεκάθαρα πως θέλει χρόνο, με τον Πόποβιτς να σημειώνει μία σημαντική νίκη και για την ψυχολογία της ομάδας αλλά και για την δική του. Μετά την κριτική που δέχθηκε στην πρεμιέρα για την διαχείριση του αγώνα, σ’ αυτό το παιχνίδι δύο από τις αλλαγές του πρωταγωνίστησαν στη φάση που έκανε τη διαφορά. Κέβιν την ασίστ, Καπνίδης το… λυτρωτικό γκολ της πρώτης νίκης στη νέα εποχή.

Το μόνο σίγουρο είναι ότι αυτή η ομάδα έχει πολλές δυνατότητες, τις οποίες καλείται να τις αναδείξει σε ουσιαστικό αποτέλεσμα. Χρειάζεται δουλειά στην τακτική για να βγουν οι αυτοματισμοί που θέλει ο προπονητής, γιατί επιλέγοντας τις μπαλιές στην πλάτη της αντίπαλης άμυνας ή τα γεμίσματα στον σέντερ φορ κανείς δεν μπορεί να γίνει ιδιαίτερα απειλητικός, όποιους παίκτες και αν έχει… Βέβαια, υπήρξαν και οι στιγμές μέσα στο παιχνίδι όπου η Ξάνθη προσπάθησε για συνδυασμούς, όμως αυτοί θα πρέπει να γίνουν περισσότεροι. Άλλωστε από έναν τέτοιο, επιβραβεύτηκε στο φινάλε.

Εν κατακλείδι, η Ξάνθη πέτυχε μία σημαντική νίκη σε ένα δύσκολο παιχνίδι και φτιάχνει ψυχολογία για τη συνέχεια. Μία συνέχεια που μπορεί να μην έχει παιχνίδι στην 3η αγωνιστική για την Ξάνθη, όμως ακολουθούν δύο σημαντικά ματς με Λεβαδειακό (εκτός) και Χανιά (εντός) που θα βάλουν τις βάσεις της συνέχειας.

Σχετικά άρθρα

social media