Διακοπή αθλητικής δράσης λόγω Covid-19: Πώς την σχολιάζει ο προπονητής των γυναικών του Λεύκιππου, Πάνος Πεχλιβανίδης!

Ο Λεύκιππος Ξάνθης έκανε φέτος το επόμενο… βήμα, οργανώνοντας και γυναικεία μπασκετική ομάδα, η οποία όμως δυστυχώς δεν αγωνίστηκε σε επίσημο παιχνίδι στη σεζόν 2020-21, καθώς η εξάπλωση του κορωνοϊού οδήγησε την ΕΚΑΣΑΜΑΘ στη διακοπή των πρωταθλημάτων. Ο κόουτς Πάνος Πεχλιβανίδης, ένας άνθρωπος που έχει την ευθύνη τόσο του γυναικείου τμήματος όσο και των τμημάτων υποδομής του συλλόγου έχει συνδέσει το όνομά του με τον Λεύκιππο από το 2016 που ιδρύθηκε η ομάδα και μας δίνει σήμερα το “στίγμα” του πώς είναι να απέχεις από προπονήσεις και αγώνες, τη στιγμή που έχεις το μπάσκετ ως… τρόπο ζωής. Αναλυτικά οι σκέψεις και τα συναισθήματα του Ξανθιώτη προπονητή:

“Όπως όλος ο κόσμος μαστίζεται από αυτή την πανδημία, έτσι και όλος ο αθλητικός χώρος και κατ’ επέκταση το άθλημά μας, το αγαπημένο μας μπάσκετ μαστίζεται και αυτό. Αυτή τη στιγμή το μόνο που μπορούμε να κάνουμε είναι… υπομονή και να τηρούμε όλα τα προβλεπόμενα μέτρα, αναμένοντας παράλληλα σε κάποια φάση το σήμα της επανεκκίνησης από τους ειδικούς που μελετούν την υγειονομική κρίση, τις ομοσπονδίες και τις κατά τόπους ενώσεις.

Διανύοντας το δεύτερο κύμα της πανδημίας, είμαστε πιο “προετοιμασμένοι” στις ανάγκες της καθημερινότητας αλλά και στον τρόπο μιας κάποιας προπόνησης των αθλητριών μου. Ειδικότερα, αν και υπάρχουν σε όλη τη χώρα αυστηροί περιορισμοί, έχει δοθεί συγκεκριμένο πλάνο προπόνησης και συστάσεις διατροφής σε όλες τις αθλήτριες, ούτως ώστε να διατηρήσουν όσο είναι εφικτό σε το επίπεδο της φυσικής κατάστασής τους.

Η επιστροφή στα γήπεδα είναι κάτι το οποίο δεν εξαρτάται από τις δικές μας δυνάμεις. Προέχει χωρίς δεύτερη σκέψη η υγεία όλου του κόσμου, καθώς και των αθλητριών και εφόσον δοθεί σε κάποια φάση το πράσινο φως από την πολιτεία, η επάνοδος θα γίνει σταδιακά, με απόλυτη προσοχή και ομαλά. Λόγω του ότι υπάρχει μεγάλη περίοδο αποχής από την προπονητική διαδικασία και καθημερινότητα, θα πρέπει να είμαστε ιδιαίτερα προσεκτικοί, αναφορικά με την ένταση και την ποσότητα των προπονήσεων κατά το αρχικό στάδιο της επανέναρξης.

Θα ήθελα τέλος να ευχηθώ καλές γιορτές σε όλο τον κόσμο με υγεία και δύναμη. Καλή υπομονή σε όλους μας και εύχομαι γρήγορη επιστροφή στην κανονικότητα.”

Σχετικά άρθρα