Διακοπή αθλητικής δράσης λόγω Covid-19: Πώς την σχολιάζει ο Γιώργος Παλλάκης!

Μέρες ιδιαίτερες, μέρες ξεχωριστές, μέρες απραξίας, μέρες μελαγχολίας, μέρες αναμονής. Πολλά τα επίθετα για να χαρακτηρίσεις τον… βίο των αθλητών μακριά από τα γήπεδα, με το συναίσθημα να “πολεμά” τη λογική και την ελπίδα να διαδέχεται την απογοήτευση και αντιστρόφως. Το μπάσκετ… τρόπος ζωής γι’ αυτούς αλλά και βιοπορισμός, με τα συναισθήματα και τις σκέψεις να αποτυπώνονται με ιδιαίτερο ενδιαφέρον και… τροφή για σκέψη!

Ιδού τι μας εξομολογήθηκε ο αθλητής και εκ των αρχηγών του Λεύκιππου Ξάνθης, Γιώργος Παλλάκης:

“Μου είναι πάρα πολύ δύσκολο να βρίσκομαι μακριά από τα γήπεδα αυτήν τη δύσκολη περίοδο, λόγω της πανδημίας που διανύουμε εδώ και αρκετούς μήνες. Από νεαρή ηλικία βρισκόμουν πάντα μέσα στο γήπεδο, να προπονούμαι καθημερινά με τους συμπαίκτες μου και να προσπαθώ μέσα από την ατομική και φυσικά από την ομαδική δουλειά, υπό τις οδηγίες των εκάστοτε προπονητών μου, να βελτιώνομαι κι εγώ και η ομάδα μου. Πλέον αυτή η “χαρά”, αυτή η κανονικότητα, αυτή η καθημερινή επαφή  γίνεται με “διακοπές” λόγου της έξαρσης του ιού.

Η διακοπή του πρωταθλήματος της Β’ Εθνικής μας έχει στεναχωρήσει πολύ, μας έχει “πληγώσει”, μας έχει βγάλει εκτός μιας καθημερινής διαδικασίας, όλους όσους ασχολούμαστε με τον αθλητισμό που χάσαμε προσωρινά, αυτή τη γλυκιά συνήθεια της καθημερινής προπόνησης και του κυριακάτικου απογεύματος, που περιμέναμε πώς και πώς τον αγώνα της εβδομάδας και φυσικά τη στήριξη και την βοήθεια των φιλάθλων μας, τόσο στο “Φίλιππος Αμοιρίδης” ακόμη όμως και στις εκτός έδρας αναμετρήσεις. Η επιστροφή ελπίζω να γίνει σύντομα και με ασφάλεια, σίγουρα όμως θα χρειαστεί ένα λογικό χρονικό διάστημα για να επανέλθουμε στους φυσιολογικούς μας ρυθμούς, μετά από τέτοια απραξία.

Εύχομαι τέλος όλοι να είναι υγιείς και να περάσουν όμορφα τις γιορτές. Τα Χριστούγεννα πλησιάζουν, ο νέος χρόνος επίσης και ευχή όλων μας είναι το 2021 να φέρει αλλαγές προς όφελος τόσο στα δεδομένα του αθλητισμού όσο φυσικά και της καθημερινότητας του ανθρώπου, που είδε μες στη χρονιά να έρχονται τόσο περίεργες και ιδιαίτερες ημέρες. Καλές γιορτές και πάλι, με υγεία και προσωπική-οικογενειακή ευτυχία”!

*Δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα ΞΑΝΘΗ Sport της Δευτέρας 14/12/2020*

Σχετικά άρθρα