Λεύκιππος: Οι δηλώσεις Σαββίδη, Τσίλογλου, Βαχαρίδη!

Στην ιστοσελίδα του Λεύκιππου Ξάνθης φιλοξενήθηκαν δηλώσεις του πρόεδρου του συλλόγου Ματθαίου Σαββίδη, του προέδρου του τμήματος καλαθοσφαίρισης Πέτρου Τσίλογλου και του προπονητή Χρήστου Βαχαρίδη, ενόψει της έναρξης της Γ’ Εθνικής Ανδρών Μπάσκετ.

Αναλυτικά:

Μ. Σαββίδης: “Έχουμε υποσχεθεί από την ίδρυση του συλλόγου μας, ότι είχαμε ως πρώτιστο στόχο την δημιουργία μιας ομάδας με βάση Ξανθιώτες αθλητές και με Ξανθιώτη προπονητή στο “τιμόνι”. Φέτος ήταν ευτυχής η συγκυρία που το πετύχαμε σε μεγαλύτερο βαθμό από ποτέ και αυτό είναι κάτι που μας χαροποιεί πολύ, καθώς πρόκειται για επίτευγμα! Οι υποσχέσεις μας υλοποιούνται με γεωμετρική πρόοδο, καθώς η έναρξη των πρωταθλημάτων υποδομής αλλά και η προσέλευση των μικρών παιδιών της ακαδημίας μας, αποτελούν θετικότατα δείγματα γραφής. Προχωράμε με σεμνότητα  και σοβαρότητα, βάζοντας τον πήχυ ψηλά σε όλους τους τομείς!

Θέλω να ευχηθώ από καρδιάς υγεία σε αθλητές και προπονητές, αλλά και σε εμάς, τους ανθρώπους της διοίκησης, καθώς αν δεν υπάρχει αυτό το πολύτιμο αγαθό, δεν θα μπορούμε να υλοποιήσουμε τα σχέδιά μας, τα οποία αφορούν τόσο τις αγωνιστικές υποχρεώσεις του συλλόγου μας, όσο και την εξωστρέφεια του Λεύκιππου! Η λειτουργία του συλλόγου μας περνάει με την προσπάθεια όλων μας σε συ υψηλά επίπεδα, πάντα με “οδηγό” την συγκεκριμένη νοοτροπία και φιλοσοφία του Λεύκιππου”.

Π. Τσίλογλου: “Η διοίκηση του συλλόγου μας υλοποίησε το καλοκαίρι ό,τι καλύτερο προκειμένου να ενισχυθεί περαιτέρω η ανδρική μας ομάδα, η οποία διανύει πλέον την δεύτερη χρονιά της στην Γ’ Εθνική. Στην σεζόν 2018-19 δώσαμε το πρώτο δείγμα γραφής, πετύχαμε σημαντικά πράγματα και κατακτήσαμε μία πολύ τιμητική θέση στον βαθμολογικό πίνακα. Φέτος με ανανεωμένο, πολύ έμπειρο και ταλαντούχο παράλληλα ρόστερ, με νέο προπονητικό team, στοχεύουμε να παίξουμε ακόμη καλύτερο μπάσκετ, να ευχαριστήσουμε τους φιλάθλους της Ξάνθης που θα μας τιμούν με την παρουσία τους στο “Φίλιππος Αμοιρίδης” και να πάμε ακόμη ψηλότερα!

Θέλω να ευχηθώ υγεία περισσότερο από όλα, σε παίκτες και προπονητές όλων των ομάδων της κατηγορίας, να ευχηθώ καλή επιτυχία στην ομάδα μας αρχής γενομένης από τον αγώνα με την ΔΕΚΑ στον Εύοσμο, να ευχηθώ επίσης φέτος να δούμε ακόμη περισσότερους φιλάθλους στο “στολίδι” της Ξάνθης, το Κλειστό “Φίλιππος Αμοιρίδης”. Εμείς από την πλευρά μας θα κάνουμε σαν Λεύκιππος το καλύτερο, προκειμένου να προσφέρουμε όμορφες μπασκετικές στιγμές.”

Χ. Βαχαρίδης: “Το καλοκαίρι, με τον κόουτς Λεωνίδα Μαγιάννη, κάναμε έναν μεταγραφικό σχεδιασμό που δεν ήταν εύκολη υπόθεση, αφού έπρεπε να χτίσουμε μια ομάδα χωρίς να γνωρίζουμε εξαρχής σε ποια κατηγορία θα αγωνιζόμαστε. Παρόλα αυτά, είχαμε την τύχη να έχουμε μια διοίκηση που μας πίστεψε και υλοποίησε τα σχέδια στο 100%. Σε αυτά τα σχέδια, τέθηκαν ως στόχοι, αν η ομάδα είναι στη Γ’ εθνική να πρωταγωνιστήσει, ενώ αν είναι στην Β’ εθνική να πατήσει γερά στα πόδια της.

Σε κάθε περίπτωση, καταφέραμε ήδη να:
1. Επαναπατρίστουμε Ξανθιώτες αθλητές που έπαιζαν σε διάφορες ομάδες εκτός της πόλης.
2. Αποκτήσουμε αλλά και να κρατήσουμε αθλητές που θα είναι για πολλά χρόνια στην ομάδα.
3. Προωθήσουμε κάποια αξιόλογα και ταλαντούχα παιδιά του συλλόγου.

Δεν θα επιθυμούσαμε παίκτες που θα έβλεπαν την ομάδα σαν μία απλή δουλειά, αλλά αθλητές που θα δημιουργήσουν ισχυρούς ψυχικούς δεσμούς με τη νέα αθλητική τους οικογένεια. Με αυτόν τον τρόπο θέλουμε να δημιουργήσουμε μια ομάδα, που θα καταφέρει να φέρει τον κόσμο στο γήπεδο και θα στηρίξει δυναμικά την προσπάθειά της.

Οπότε, με ευκαιρία την έναρξη του πρωταθλήματος της Γ’ εθνικής την ερχόμενη Κυριακή, θα ήθελα να κάνω μια έκκληση στο αθλητικό κοινό της πόλης, να παρακολουθήσει την πορεία μας αλλά και να έρθει να μας στηρίξει από κοντά. Πιστεύουμε πολύ την ομάδα μας και ευελπιστούμε ότι θα είναι μια ωραία μπασκετική χρονιά!”

Σχετικά άρθρα