ΕΠΣ ΞΑΝΘΗΣ: Όσα πρέπει να γνωρίζετε πριν τον 41ο τελικό κυπέλλου!

Στην τελική ευθεία μπήκαμε για τον 41ο Τελικό Κυπέλλου της ΕΠΣ Ξάνθης. Στο ιστορικό γήπεδο του ΑΟΞ (έναρξη αγώνα στις 18:00), δύο ιστορικές ομάδες θα τα δώσουν όλα για να προσθέσουν άλλο ένα τρόπαιο στη συλλογή τους. Ο πολυνίκης Ορφέας αν το καταφέρει θα είναι το 10ο ενώ η Ασπίδα το 8ο…

Ο… ιστορικός τελικός επιστρέφει μετά από 15 χρόνια με τις δύο πολυνίκες ομάδες του θεσμού. Το 2004 ο Ορφέας με αρχηγό τον Χρήστο Σαμαρά, τον σημερινό προπονητή της Ασπίδας επικρατούσε στα πέναλτι επί των “γαλάζιων” και σκορ 4-2 (1-1 κ..α, 1-1 παρ.)

Το κοινό χαρακτηριστικό για Ασπίδα και Ορφέα όμως, είναι ότι έχουν χάσει στους δύο τελευταίους τελικούς που ήταν φιναλίστ! Η πρώτη, από το μακρινό 2008 όταν έχασε από τον ΑΟ Βιστωνίδας και το 2004 που είχε ηττηθεί από τον Ορφέα, ενώ ο δεύτερος πιο πρόσφατα, μια και έχασε πέρσι από τον Άρη Αβάτου και το 2015 από τον Ηρακλή Ν. Ζυγού.

Αντίστροφη μέτρηση για τον τελικό για τον οποίο η ΕΠΣ έχει ετοιμάσει όμορφα πράγματα. Μετά την αφίσα, τη συνέντευξη τύπου, την ανακοίνωση της ελεύθερης εισόδου σε γυναίκες, παιδιά – μαθητές και Ακαδημίες και τα μόλις 5 ευρώ είσοδο, ετοιμάζει match programme ενώ θα υπάρξουν και βραβεύσεις από τις ομάδες. Η μεν Ασπίδα θα τιμήσει τον πρώην Πρόεδρό της, στις αρχές του 1980, Αλέξανδρο Κυριακίδη, τον πρώην παράγοντά της Βασίλη Μπέρτο και τον παλαίμαχο ποδοσφαιριστή της Θέμη Γεωργακόπουλο, ενώ ο Ορφέας τον πρώην ποδοσφαιριστή και προπονητή του Αλέκο Βασιλειάδη, και τους πρώην αρχηγούς και ποδοσφαιριστές του Δημήτρη Αβραμίδη και Νίκο Δούλη.

Ο Παναγιώτης Τσοπουλίδης θα είναι ο διαιτητής του 41ου τελικού κυπέλλου της ΕΠΣ Ξάνθης! Βοηθοί του θα είναι οι Εμπλιούκ Ιλιάζ και Δημήτρης Τζιβαρτζίδης ενώ 4ος διαιτητής θα είναι ο Θόδωρος Γιαπουντζής σε μία τιμητική και γι’ αυτούς μέρα.

Η αποστολή της Ασπίδας που θα διανυκτερεύσει στο Ζ Palace, απαρτίζεται από τους παρακάτω 21 ποδοσφαιριστές που επέλεξε ο Χρήστος Σαμαράς. Αναλυτικά: Χατζηγεωργίου, Κασάμπαλης, Μερακλής, Νικολούδης, Νταμπανλής, Σαμαράς, Ζώτος, Κοντογιαννίδης, Κυριαζίδης, Σαββόγλου Ρ., Πεντεζίδης, Κατσής, Δογανίδης, Χατζηπαπάς, Κωτίδης, Παπαδόπουλος, Χριστοφορίδης, Χατζηπαρασκευάς, Κούπας, Βαγιανός, Σαββόγλου Β.

Πολυπληθής είναι και η αποστολή του Ορφέα Ξάνθης. Ο Μπάμπης Χατζημεστής επέλεξε τους παρακάτω 21 ποδοσφαιριστές: Ρούφος, Μαυρόπουλος Γ., Καραγκιόζης Β., Καραγκιόζης Ι., Χασάνογλου, Κατρανίτσας, Μακράκης, Τζαμπάζ Καρκατζάνης, Μπουνταγκίδης, Μαυρόπουλος Λ., Τορομανίδης, Σουκρή Ογλού, Πασχαλάκης, Ξαντινίδης, Χιντ Ιμέρ, Χαλήλ Ιμπράμ, Ζυκολάρι, Αραμπατζής, Μουμίνογλου, Τσιτάκ.

 

Σχετικά άρθρα