Απίστευτο παιχνίδι και νέα πρόκριση στα πέναλτι για την ΕΠΣ Ξάνθης! “Ήρωας” και πάλι ο Γούλας!

ΞΑΝΘΗ Sport – Η ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ – ΑΠΟ ΤΟ 1990

Συνεχίζει στο δρόμο της υπεράσπισης του τίτλου της Πανελλήνιας Πρωταθλήτριας η Μεικτή ομάδα Παίδων της ΕΠΣ Ξάνθης! Οι νεαροί Ξανθιώτες μετά την πρόκριση από τη φάση των ομίλων και τη νίκη – πρόκριση στα πέναλτι επί της ΕΠΣ Κοζάνης, το απόγευμα της Τετάρτης (27/3) στο πλαστικό γήπεδο της Μίκρας μετά από ένα απίστευτο παιχνίδι πήραν τη νέα τους πρόκριση στα πέναλτι (2-2 η κανονική διάρκεια, 1-3 πέναλτι) επί της ΕΠΣ Ηπείρου, αυτή τη φορά στις 8 καλύτερες ομάδες της Ελλάδας! Μία σημαντική επιτυχία για την ΕΠΣ Ξάνθης που συνόδευσε την αποστολή με τους Γιώργο Τριάντη, Γιάννη Δαλακούρα, Γιώργο Κερμενίδη και Ειρήνη Γαλαχουσίδου, ενώ σημαντική ήταν και η υποστηρικτική βοήθεια αρκετών γονέων που βρέθηκαν στη Θεσσαλονίκη.

Η Ξάνθη ήταν καλύτερη στη συντριπτική διάρκεια του αγώνα αλλά δέχθηκε νωρίς το 1-0. Είχε δοκάρι και ισοφάρισε με τον Πιστικό στο α’ μέρος, ενώ στην επανάληψη έφτασε με τον Τυριάκη στο 1-2, έχοντας κι άλλα δύο δοκάρια. Η ΕΠΣ Ηπείρου αιφνιδίασε στην αρχή και στο τέλος του αγώνα, όμως ο Βασίλης Γούλας ήταν και… ανίκητος, αφού απέκρουσε τρεις εκτελέσεις των αντιπάλων!

Το παιχνίδι στο γήπεδο της Μίκρας θα μπορούσε να είχε διαφορετικό ξεκίνημα, όμως ο Χατζημεμίς στο 1ο λεπτό δεν κατάφερε να σκοράρει στο τετ α τετ, ενώ η τυπικά γηπεδούχος ομάδα της ΕΠΣ Ηπείρου ήταν αυτή που στιγμές αργότερα άνοιξε το σκορ κάνοντας το 1-0 στο 4′. Η ξανθιώτικη ομάδα μετά το αναπάντεχο ξεκίνημα δεν πτοήθηκε, προσπάθησε να κάνει το παιχνίδι της είχε καλές στιγμές και δοκάρι με φάουλ του Πιστικού (27′), για να φτάσει στην ισοφάριση και τελικά το κατάφερε στο 31′ με τον Βασίλη Πιστικό. Ο πρώτος σκόρερ της ξανθιώτικης ομάδας με ένα όμορφο σουτ από πλάγια έκανε το 1-1 και λίγο αργότερα οι ομάδες πήγαν στα αποδυτήρια για την ανάπαυλα.

Και το δεύτερο ημίχρονο ξεκίνησε με ευκαιρίες με τους Ντελή Χασάν για την Ξάνθη και με τον Ζωγράφο για την Ήπειρο. Η ξανθιώτικη ομάδα πίεζε για την ανατροπή και έφτασε στο 1-2 στο 51′ με το γκολ που σημείωσε ο νεοεισελθών στο παιχνίδι, Χρήστος Τυριάκης με κεφαλιά. Είχε προηγηθεί φάση διαρκείας με τον Καδή να έχει δοκάρι πριν την επίτευξη του δεύτερου τέρματος της Ξάνθης. Η ομάδα του Τόλη Κουτρουλού έχοντας και το ψυχολογικό αβαντάζ προσπάθησε άμεσα να “καθαρίσει” το παιχνίδι, αλλά ο Κερέμ στην προβολή του είδε την μπάλα να βρίσκει το δοκάρι, το 3ο για την Ξάνθη! Δύο λεπτά πριν το τέλος όμως ο Ζωγράφος έκανε το 2-2 κι έστειλε το παιχνίδι στα πέναλτι, κόντρα στην εικόνα του!

ΤΑ ΠΕΝΑΛΤΙ (κανονική διάρκεια 2-2)

ΕΠΣ Ξάνθης: Βαρσάμης 0-1

ΕΠΣ Ηπείρου: το απέκρουσε ο Γούλας 0-1

ΕΠΣ Ξάνθης: Πιστικός 0-2

ΕΠΣ Ηπείρου: 1-2

ΕΠΣ Ξάνθης: Καδή (δοκάρι) 1-2

ΕΠΣ Ηπείρου: το απέκρουσε ο Γούλας 1-2

ΕΠΣ Ξάνθης: Χαλκίδης (απέκρουσε ο τερματοφύλακας) 1-2

ΕΠΣ Ηπείρου: το απέκρουσε ο Γούλας 1-2

ΕΠΣ Ξάνθης: Γουναρίδης 1-3

Διαιτητής του αγώνα ήταν ο Χρήστος Παυλίδης με βοηθούς τους Κωνσταντίνο Πίτο και Αθανάσιο Νησελίτη της ΕΠΣ Ημαθίας.

ΕΠΣ ΞΑΝΘΗΣ: Γούλας Β., Βαρσάμης Αν., Νικολόπουλος Ευγ. (27′ Γουναρίδης), Σιέχ Σιτκή, Καδή Σακήρ, Ματζαρίδης Χρ. (42′ Τυριάκης), Μπογιατζόπουλος Γ., Χαλκίδης Άγγ., Πιστικός Β., Χατζή Μεμίς Μουζαφέρ (63′ Πουλιόπουλος), Ντελή Χασάν Κερέμ.

ΕΠΣ ΗΠΕΙΡΟΥ: Θάνος, Αθανασίου, Μίνης, Καπατσέλης, Κουτσός, Τσιαλιαμάνης, Παύλου, Τασιούλας, Ζωγράφος, Γκούρας, Κύργιος.

Σχετικά άρθρα