ΚΥΠΕΛΛΟ ΕΠΣ: Ημι-τελικοί για… συγκινήσεις!

Τετάρτη με αγώνες, αν το θελήσει ο… καιρός βέβαια με τον θεσμό του Κυπέλλου της ΕΠΣ να φτάνει στην πιο κρίσιμη καμπή του. Οι δύο πρώτοι ημιτελικοί, σε ΔΑΚ μεταξύ Ασπίδας Ξάνθης και Εχίνου Σπορ και στο γήπεδο του ΑΟΞ με τον Άρη Αβάτου να “υποδέχεται” τον Ορφέα Ξάνθης, ορίστηκαν σε διαφορετικές ώρες για να τα παρακολουθήσουν περισσότεροι φίλαθλοι. Η ομάδα του Χρήστου Σαμαρά υποδέχεται αυτή του Καμπούρ Εκρέμ στις 15:00 (διαιτητής Βασίλης Ουζουνίδης, βοηθοί: Γκοντόλιας – Χρυσέλης) ενώ στην μάχη της… Γ! Εθνικής που θα αρχίσει στις 17:00, διαιτητής θα είναι ο Μόσχος Γκαϊτατζής με βοηθούς τους Κουλα – Σαββόγλου.

Ο Ορφέας Ξάνθης είναι η κυρίαρχη ομάδα του Κυπέλλου. Έχει φτάσει 9 φορές σε κατάκτηση της κούπας! Το ξεκίνημα της… δυναστείας του ξεκίνησε την περίοδο 1997-98 με τη νίκη με 3-1 επί της ΑΕΚ, τότε, Διομήδειας. Στη συνέχεια και μέσα σε 15 χρόνια, άγγιξε το διψήφιο νούμερο κατακτήσεων έχοντας μόνο μία… απώλεια την περίοδο 2000-01 όταν κι έχασε στον τελικό από τη Δόξα Ξάνθης με 1-0. Μπορεί λοιπόν να είναι κυρίαρχος, αλλά εδώ και έξι χρόνια έχει μείνει μακριά από τον τίτλο! Κι όχι μόνο αυτό, αλλά έκανε δύο προσπάθειες χάνοντας από τον Ηρακλή Ν. Ζυγού το 2015 με 5-4 στα πέναλτι και πέρσι με την ήττα που γνώρισε από τον Άρη Αβάτου.

Τα τελευταία χρόνια όμως, η κυριαρχία φαίνεται πως πήγε σε άλλη ομάδα. Ο… αναγεννημένος Άρης Αβάτου στην πρώτη παρουσία του σε τελικό πρόπερσι, επικράτησε με 2-1 της Αναγέννησης Θαλασσιάς ενώ την αμέσως επόμενη χρονιά νίκησε και τον Ορφέα Ξάνθης «ντουμπλάροντας» τις επιτυχίες του (φωτό το νικητήριο γκολ του Βασίλη Δόντσου). Οι δύο αυτές ομάδες την ερχόμενη Τετάρτη μονομαχούν στο γήπεδο του ΑΟΞ σε έναν πρόωρο τελικό, άσχετα αν θα υπάρχει και ο αγώνας ρεβάνς στις 20 του ίδιου μήνα. Αν υπάρξει νικητής μεθαύριο, αυτόματα η ομάδα που θα κερδίσει θα έχει κάνει το αποφασιστικό βήμα για διαφορετικούς σκοπούς.

Η μεν ομάδα του Μπάμπη Χατζημεστή να επιστρέψει στις επιτυχίες και να φτάσει στο… 10 το καλό, ενώ από την άλλη πλευρά η αντίστοιχη του Γιώργου Μαραντά να συνεχίσει στο δρόμο των επιτυχιών, να τριτώσει το καλό και να δώσει συνέχεια στις σαμπάνιες θριάμβου. Πάντως, για να φτάσει τον Ορφέα σε διαδοχικές κατακτήσεις του τροπαίου, έχει δρόμο ακόμη, μια και ο τελευταίος έχει 4 διαδοχικές από το 2009 έως το 2012, όσες είχε και η Ασπίδα Ξάνθης στο ξεκίνημα του θεσμού, από το 1979 έως το 1982.

Ο άλλος ημιτελικός που θα γίνει στο ΔΑΚ θα είναι ένας αγώνας με στόχο τη μεγάλη επιστροφή, κατ’ αρχήν σε τελικούς! Ο Εχίνος Σπορ μετά τις δύο ήττες που γνώρισε το 2007 και το 2010 από τον Ορφέα Ξάνθης, θέλει να κοντράρει τα προγνωστικά, να γίνει φιναλίστ και να επαναλάβει το κατόρθωμα του 2006 όταν είχε κερδίσει με 2-0 στην παράταση την Αναγέννηση Θαλασσιάς και είχε σηκώσει το μοναδικό του τρόπαιο. Από την άλλη πλευρά η Ασπίδα μετά τον τελικό του 2008 (ήττα από τον ΑΟ Βιστωνίδας με 3-1 στα πέναλτι), αλλά και την ήττα του 2004 από τον Ορφέα Ξάνθης (πάλι στα πέναλτι) θέλει να «θυμηθεί» το… 2002 όταν και είχε επικρατήσει με 1-0 επί της τότε Δόξας Ξάνθης σηκώνοντας για 7η και τελευταία φορά μέχρι τώρα, το τρόπαιο.

Μπορεί λοιπόν, το γήπεδο του ΑΟΞ να «κλέβει» την παράσταση την ερχόμενη Τετάρτη για δύο ομάδες που δείχνουν και είναι οι καλύτερες της Ξάνθης, αλλά και η συνάντηση ανάμεσα σε μία ομάδα της Γ! Εθνικής όπως είναι η Ασπίδα και τη μοναδική εκπρόσωπο της Α! ΕΠΣ Ξάνθης, τον Εχίνο Σπορ έχει τον δικό της χαρακτήρα. Άλλωστε, οι δύο ομάδες έχουν γεύση κυπέλλου φέτος στις αρχές Σεπτεμβρίου όταν ο Εχίνος είχε προηγηθεί με 0-2 στο ημίχρονο με την Ασπίδα να ισοφαρίζει στο τελευταίο 10λεπτο.

Σχετικά άρθρα