Ένα ακόμη…”απόλυτο” για το ξανθιώτικο μπάσκετ!

Συνέβη κι άλλες φορές φέτος και πλέον σύμπτωση επαναλαμβανόμενη… παύει να είναι σύμπτωση. Το Σαββατοκύριακο 16-17 Φεβρουαρίου είχαμε 6 μπασκετικούς αγώνες με ξανθιώτικες ομάδες που πέτυχαν το… απόλυτο στις αντίστοιχες αναμετρήσεις τους. Κάτι που αποδεικνύει “δυναμικά” πως το μπάσκετ στην μικρή ακριτική περιοχή μας έχει εκτός από παρελθόν και παρόν και ένα λαμπρό μέλλον.

Ας πάρουμε τα πράγματα από την αρχή: Στην Γ’ Εθνική Ανδρών είχαμε τον Λεύκιππο να πετυχαίνει την 10η νίκη του επί της ΜΕΝΤ και την Ασπίδα να κατακτά το 8ο ροζ φύλλο αγώνα με αντίπαλο τον ΒΑΟ. Τα ονόματα διόλου τυχαία, αφού αποτελούν παραδοσιακές-ιστορικές ομάδες του πανελλήνιου μπασκετικού “χάρτη”.

Στο πρωτάθλημα ανδρών ο Αρίωνας που βρίσκεται στην 1η θέση του Ανατολικού Ομίλου της ΕΚΑΣΑΜΑΘ μαζί με τον Εθνικό Αλεξανδρούπολης, πέτυχε μια εύκολη νίκη επί του Έβρου Σουφλίου, φτάνοντας τις 17 νίκες σε 20 παιχνίδια. Ο δε Άθλος παρά τις απουσίες του, πέτυχε μια ακόμη νίκη, την 11η συνολικά στο πρωτάθλημα με αντίπαλο την Ολυμπιάδα Αλεξανδρούπολης!

Στις υποδομές ο Αρίωνας Εφήβων πέτυχε εκκωφαντικά το 1-1 κερδίζοντας με 66-47 τον ΓΑΣ Κομοτηνή στο “Αλέξανδρος Μπαλτατζής”, ενώ η Ασπίδα στις νεάνιδες κέρδισε με 58-47 τους Τιτάνες Δράμας στο Μ. Εύμοιρο. Επιπλέον να σημειωθεί ότι οι Παίδες των Αρίωνα και Λεύκιππου ετοιμάζονται να κάνουν το 2-0 απέναντι σε Αίαντα και ΓΑΣ Κομοτηνής και να περάσουν στην τελική 4άδα της διοργάνωσης, ενώ η Ασπίδα Εφήβων περιμένει το Σάββατο για να κάνει επίσης το 2-0 απέναντι στην Ολυμπιάδα Αλεξανδρούπολης και να μπει στην 4άδα των εφήβων της ΕΚΑΣΑΜΑΘ. Τέλος διόλου αμελητέο, πως Γυναίκες και Κορασίδες της Ασπίδας Ξάνθης, που δεν αγωνίστηκαν το Σαββατοκύριακο, συνεχίζουν στα πρωταθλήματά τους χωρίς να “ξέρουν” τι πάει να πει… ήττα.

Τα γεγονότα μιλούν από… μόνα τους λοιπόν κι εμείς εδώ στην ΞΑΝΘΗ Sport τα καταγράφουμε και τα αναδεικνύουμε…

Σχετικά άρθρα