Ο Άρης έβαλε… πλώρη για τον 3ο σερί τελικό μετά το 2-1 επί του Ορφέα (pics)

ΞΑΝΘΗ Sport – Η ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ – ΚΑΘΕ ΔΕΥΤΕΡΑ ΣΤΑ ΠΕΡΙΠΤΕΡΑ

Μετά τις δύο συνεχόμενες κατακτήσεις του κυπέλλου της ΕΠΣ Ξάνθης, ο Άρης Αβάτου πήρε προβάδισμα έναντι του Ορφέα Ξάνθης μετά το 2-1 στον πρώτο ημιτελικό και μένει να δούμε στις 20 του Φλεβάρη, αν η ομάδα του Γιώργου Μαραντά θα καταφέρει να βρεθεί για 3η διαδοχική χρονιά στο κορυφαίο παιχνίδι. Ο αγώνας της Τετάρτης ήταν ένα δυνατό ντέρμπι με όλα τα στοιχεία του, από τα οποία όμως απουσίαζαν οι πολλές φάσεις. Στα χαρακτηριστικά του αγώνα τα δύο πέναλτι, ένα για κάθε ομάδα και τα αρκετά νεύρα.

Στο 37′ ο Πάρης Κοτόπουλος ήταν στην κατάλληλη θέση και πήρε… το ριμπάουντ από την ασθενή απόκρουση κάνοντας με πλασέ το 1-0, σε ένα νευρικό πρώτο ημίχρονο με αρκετή γκρίνια. Σε ένα δύσκολο αγωνιστικό χώρο, οι μονομαχίες στο χώρο του κέντρου είχαν τον πρώτο λόγο με τους τυπικά γηπεδούχους να καταφέρνουν να φτάνουν στο γκολ. Στην επανάληψη ο Ορφέας στο 56′ ισοφάρισε από τα 11 βήματα, καθώς το πέναλτι που κέρδισε ο Μακράκης το μετέτρεψε σε γκολ ο Πασχαλάκης κάνοντας το 1-1. Έξι λεπτά αργότερα σε χέρι αμυντικού δόθηκε πέναλτι, αυτή τη φορά υπέρ του Άρη Αβάτου, το οποίο το εκτέλεσε ο Ψέμματας εύστοχα δίνοντας εκ νέου το προβάδισμα στην ομάδα του Γιώργου Μαραντά που δεν άλλαξε μέχρι το τέλος.

Διαιτητής του αγώνα ήταν ο Μόσχος Γκαϊτατζής (Κουλά Χασάν – Σαββόγλου Στρ.) με 4ο διαιτητή τον Χρήστο Τζεβελεκίδη.

ΑΡΗΣ ΑΒΑΤΟΥ: Αμουτζάκης, Μπουνταγκίδης, Ψεμματάς, Μελισσόπουλος (76′ Κούτρας), Παπαδιώτης, Κουτσούμπας, Μίλερ, Γκέκας (85′ Ζωσιμίδης), Δόντσος (88′ Τσέκος), Σαρηγιαννίδης, Κοτόπουλος (60′ Σιχλιμοίρης).

ΟΡΦΕΑΣ ΞΑΝΘΗΣ: Ρούφος, Χασάνογλου Φεϊζή, Μακράκης, Κατρανίτσας, Τζαμπάζ Χαλήλ, Μαυρόπουλος, Καρκατζάνης (46′ Πασχαλάκης), Χιντ Ιμέρ, Ξαντινίδης (70′ Καραγκιόζης Β.), Τορομανίδης, Ζυγκολάρης (46′ Σουκρή Ογλού).

Σχετικά άρθρα