Καλή εμφάνιση και… ανοιχτοί λογαριασμοί (pics)

Με καλή εμφάνιση ξεκίνησε το 2019 η Ξάνθη αλλά δεν κατάφερε να σκοράρει παρά τις προσπάθειές της στο παιχνίδι με τον Ολυμπιακό. Σε μία “κρύα” αναμέτρηση λόγω χαμηλής θερμοκρασίας αλλά και προσέλευσης κόσμου, οι παίκτες του Μίλαν Ράσταβατς επέστρεψαν στις καλές εμφανίσεις και στο τέλος το 0-0 αφήνει ανοιχτούς λογαριασμούς για την πρόκριση, όσο δύσκολο κι αν είναι ένα αποτέλεσμα στο “Γ. Καραϊσκάκης” σε δύο εβδομάδες.

Ισόπαλη αναδείχθηκε η Ξάνθη στον πρώτο αγώνα της 5ης φάσης του Κυπέλλου Ελλάδος και στον πρώτο της επίσημο παιχνίδι για το 2019. Με αντίπαλο τον Ολυμπιακό στο γήπεδό της κι ένα μήνα μετά το 1-1 των δύο ομάδων για το πρωτάθλημα, η σημερινή νέα ισοπαλία (0-0) σφράγισε τις προσπάθειες των ποδοσφαιριστών που θα παίξουν την πρόκριση στον επαναληπτικό αγώνα που θα γίνει σε δύο εβδομάδες στο “Γ. Καραϊσκάκης”. Ντεμπούτο με την ξανθιώτικη φανέλα πραγματοποίησε ο Ζεάν Μπαριέντος.

Πρεμιέρα στο 2019 με τον Ολυμπιακό έκανε η Ξάνθη αντιμετωπίζοντάς τον στο κύπελλο. Η ομάδα του Μίλαν Ράσταβατς προερχόταν από το άσχημο φινάλε της προηγούμενης σαιζόν και τις ήττες από Νίκη Βόλου και Απόλλωνα Σμύρνης χωρίς να σκοράρει. Η απουσία του Έρικ Γέντρισεκ ήταν η πιο σημαντική για τον Σέρβο προπονητή που παρέταξε τις θεωρούμενες βασικές επιλογές του στην αναμέτρηση του κυπέλλου, ενώ την Κυριακή υπάρχει η δύσκολη εκτός έδρας αναμέτρηση με τον Παναθηναϊκό για την 16η αγωνιστική του πρωταθλήματος.

Οι φιλοξενούμενοι μπήκαν πιο δυνατά στο «παγωμένο» και λόγω θερμοκρασίας και λόγω προσέλευσης κόσμου, Xanthi FC Arena και στα πρώτα δέκα λεπτά που ήταν καλύτεροι απείλησαν μόνο μία φορά με το φάουλ του Φορτούνη (πάνω μέρος οριζόντιου δοκαριού). Στη συνέχεια οι παίκτες της ξανθιώτικης ομάδας προσαρμόστηκαν στις απαιτήσεις του αγώνα και ήταν καλύτεροι φτάνοντας πιο κοντά στο άνοιγμα του σκορ. Με αρκετό τρέξιμο ανασταλτικά και προσπάθεια για γρήγορο transition επιθετικά, αλλά και με οργανωμένες προσπάθειες απείλησαν με τον Καμαρά (20’), τη σέντρα σουτ του Μπρίτο (23’), το ακυρωθέν γκολ του Κάστρο (σε μία δύσκολη φάση που υποδείχθηκε εκτός θέσης ο Μπρίτο στο 24’), στο 33’ με την περίεργη τροχιά που πήρε η σέντρα του Μπαξεβανίδη αλλά και στο 34’ με το δυνατό σουτ του Μπρίτο με τον Σα να παραχωρεί το 5ο κόρνερ του ΑΟΞ (6 στο α’ μέρος έναντι κανενός του Ολυμπιακού).

Στην επανάληψη ο ρυθμός δεν ήταν ο ίδιος με το α’ μέρος με τις δύο ομάδες να έχουν στιγμές για γκολ. Στην τακτική κανείς δεν… νίκησε αφού ο Μάρτινς δεν βρήκε τη νικηφόρα λύση από τον πάγκο χρησιμοποιώντας παίκτες όπως ο Νάτχο, ο Μασούρας και ο Χασάν ενώ ο Ράσταβατς προσπάθησε να διαχειριστεί τις διαθέσιμες επιλογές του ενόψει και της δύσκολης συνέχειας. Εν κατακλείδι το 0-0 δεν στεναχωρεί καμία ομάδα και όλα θα παιχτούν στον επαναληπτικό.

Σχετικά άρθρα