Το παιχνίδι της… ζωής τους! (retro pics)

Οδεύουμε στο τέλος της αντίστροφης μέτρησης για το κορυφαίο παιχνίδι της ιστορίας του Άρη Αβάτου. Η ξανθιώτικη ομάδα θα υποδεχθεί στο γήπεδο του ΑΟΞ την Τετάρτη στις 15:00 τον Ολυμπιακό για την 3η αγωνιστικής της Φάσης των Ομίλων του Κυπέλλου Ελλάδος. Βαθμολογικό ενδιαφέρον μπορεί να μην υπάρχει (ο Ολυμπιακός έχει προκριθεί με 6 βαθμούς, Παναχαϊκή – Λεβαδειακός που έχουν από 3 πόντους, το άλλο παιχνίδι) όμως αυτό δεν αλλάζει την ποδοσφαιρική γιορτή της ομάδας του Αβάτου. Με όλες τους τις δυνάμεις οι παίκτες του Γιώργου Μαραντά θα τα δώσουν όλα για μία καλή εμφάνιση, χωρίς φόβο αλλά με πάθος, ιδιαίτερα δε, από τη στιγμή που την αναμέτρηση θα την παρακολουθήσει μέγεθος πολλαπλάσιο, από το κοινό της περιφέρειας του Α’ Ομίλου της Γ! Εθνικής.

Έξτρα κίνητρο για όλους στο ξανθιώτικο συγκρότημα, το όνομα του αντιπάλου, με την Διοίκηση του Ηλία και του Γιάννη Κοτόπουλου να φέρνει σε πέρας όλες τις οργανωτικές λεπτομέρειες του μεγάλου αγώνα. Μία Διοίκηση που πραγματικά αναμόρφωσε την ομάδα του Άρη από το καλοκαίρι του 2010 όταν και ανέλαβε… δάση και μέσα σε λίγα χρόνια έχει καταφέρει να πετύχει μεγάλους στόχους, κάνοντας κάθε χρόνο βήματα προόδου και κατακτώντας τίτλους.

 

Κάπως έτσι είχε ξεκινήσει για να φτάσει στο σήμερα και το κορυφαίο παιχνίδι με τον Ολυμπιακό, με την ομαδική φωτογραφία από την πρώτη τους σαιζόν (2010-11) με προπονητή τότε, τον Τριαντάφυλλο Κουρτίδη.

Αν μάλιστα το επιτρέψει ο καιρός, πολύς κόσμος αναμένεται στο… ιστορικό γήπεδο του ΑΟΞ, σε ένα… ιστορικό παιχνίδι. Η προπώληση ωστόσο αφορούσε εισιτήρια μόνο για την ομάδα του Γιώργου Μαραντά, καθώς ο Ολυμπιακός δεν ζήτησε εισιτήρια για τους φιλάθλους του, όπως είχε συμβεί και στο παιχνίδι με τον ΑΟΞ λίγες μέρες νωρίτερα.

Ο Άρης Αβάτου θα δώσει ξεχωριστό τόνο στο παιχνίδι καθώς ανάμεσα στις εκπλήξεις που ετοιμάζει είναι η βράβευση του Βασίλη Τοροσίδη. Ο ξανθιώτης άσος και αρχηγός της Εθνικής ομάδας, επιστρέφει στην Ξάνθη και σίγουρα είναι ένα παιχνίδι… ζωής σε ένα γήπεδο που το ξέρει από… παιδί. Έχει αγωνιστεί εκεί άλλωστε σαν ποδοσφαιριστής του τότε Τμήματος Εκπαιδευόμενων Ποδοσφαιριστών της SKODA ΞΑΝΘΗ (νυν Κ-19 ΑΟ ΞΑΝΘΗ ΠΑΕ) το μακρινό 2001!

Από το αρχείο της ΞΑΝΘΗ Sport: Φαρινόλα, Ζώης (τ/φ), Κασάπογλου, Τοροσίδης, Βαϊνδερλής, Κονωνάς πάνω, Τρίχας, Αλή Γιασίν, Πεχλιβανίδης, Καριώτης, Στεργαλλάς με τα ΤΕΠ της SKODA ΞΑΝΘΗ 2001-02 στην πρώτη χρονιά με προπονητή τον Γιώργο Χαλκίδη.

Γιορτινό χαρακτήρα θα δώσουν και τα παιδιά της Ακαδημίας του ΑΡΗ ΠΕΤΕΙΝΟΥ “Ευστάθιος Τοροσίδης” και του ΟΡΦΕΑ ΞΑΝΘΗΣ που θα συνοδεύουν τις 11άδες των ομάδων κατά την είσοδό τους στο γήπεδο.

Διαιτητής του αγώνα θα είναι ο Βαγγέλης Γρατσάνης της ΕΠΣ Τρικάλων με βοηθούς τους κ.κ. Κολοσιώνη – Καλαμπόκη της ΕΠΣ Αιτ/νίας.

Στην αποστολή του Γιώργου Μαραντά που λίγο μετά τις 18:00 ολοκλήρωσε την τελευταία του προπόνηση, βρίσκονται όλοι οι ποδοσφαιριστές εκτός από τους τραυματίες Μπουνταγκίδη – Βαφειάδη, Κριεζή και Ταχτσίδη.

Αναφορικά με τον Ολυμπιακό εκτός από τον Τοροσίδη να επισημάνουμε ότι θα έχει κι άλλο Ξανθιώτη, τον Γιώργο Ξενιτίδη (μέσος, 19 ετών) που εδώ και καιρό ακούμε και διαβάζουμε κολακευτικά σχόλια για την ποδοσφαιρική του εξέλιξη. Ξεχωριστό παιχνίδι και γι’ αυτόν, στο ιστορικό γήπεδο του ΑΟΞ.

Ο Πέδρο Μαρτίνς αποφάσισε να αφήσει εκτός σχεδόν όλους τους βασικούς για ξεκούραση, ενώ μάλιστα έκανε και την έκπληξη, καθώς πήρε στην αποστολή τον παραγκωνισμένο Φελίπε Πάρντο. Συγκεκριμένα, ο Πορτογάλος τεχνικός πήρε μαζί του οκτώ παίκτες της «ερυθρόλευκης» Ακαδημίας και συγκεκριμένα τους Ξενιτίδη, Τζολάκη, Πέιο, Μαρτίνη, Μαρίνο, Νεοφυτίδη, Βοΐλη και Μπουλάρι, ενώ οι άλλοι δώδεκα είναι οι Χουτεσιώτης, Τσιμίκας, Μιράντα, Μασούρας, Τοροσίδης, Νικολάου, Ανδρούτσος, Φετφατζίδης, Βρουσάι, Πάρντο και Μάνος.

 

 

 

Σχετικά άρθρα