Το απόλυτο 8 στα 8 του ξανθιώτικου μπάσκετ το Σαββατοκύριακο 15-16 Δεκεμβρίου!

Το Σαββατοκύριακο 15-16 Δεκεμβρίου είχε μια ολοκληρωτική επικράτηση των ξανθιώτικων συλλόγων σε 8 μπασκετικές αναμετρήσεις που πραγματοποιήθηκαν, κάτι που σίγουρα είναι άξιο αναφοράς και παράλληλα δείγμα μιας δουλειάς που υλοποιείται εδώ και χρόνια στα… Κλειστά Γυμναστήρια της πόλης, σε έναν Νομό που το ποδόσφαιρο έχει εντυπωσιακή παρουσία με τον ΑΟΞ στην μεγάλη κατηγορία εδώ και 30 χρόνια και 3 (!) εκπροσώπους στην Γ’ Εθνική, τον Ορφέα, τον Άρη Αβάτου και την Ασπίδα!

8 στα 8 λοιπόν, με τους δύο εκπροσώπους σε εθνικές κατηγορίες να κερδίζουν η μεν Ασπίδα τον Απόλλωνα Καλαμαριάς εκτός έδρας ο δε Λεύκιππος την ΔΕΚΑ Θεσσαλονίκης εντός! Στα των ανδρών ΕΚΑΣΑΜΑΘ ο Αρίωνας και ο Άθλος πέτυχαν την 6η σερί τους νίκη ο μεν Αρίωνας επί της Φιλίας Ορεστιάδας ο δε Άθλος επί της Αγίας Βαρβάρας Καβάλας! Επιπλέον είχαμε διπλή νίκη της Ασπίδας επί του Αστέρα Καβάλας για τα πρωταθλήματα Γυναικών και Κορασίδων ΕΚΑΣΑΜΑΘ και τέλος νίκη των Εφήβων του Λεύκιππου εντός έδρας επί του Α.Ο. Καβάλα και νίκη των Παίδων του Αρίωνα επί του Α.Ο. Καβάλα επίσης, εκτός έδρας!

Σημειωτέον ότι εκτός από τις συγκεκριμένες νίκες, όλες οι ξανθιώτικες ομάδες σε συντριπτικό ποσοστό πρωταγωνιστούν στα πρωταθλήματα που αγωνίζονται με αυτές των υποδομών να διεκδικούν την πρόκρισή τους στην επόμενη φάση πολύ σύντομα! Η Ασπίδα μάλιστα στις Γυναίκες και στις Κορασίδες είναι αήττητη μέχρι στιγμής!

Το ξανθιώτικο μπάσκετ φαίνεται να βρίσκεται σε έναν… δρόμο επιτυχιών αλλά και παραγωγής νέων αθλητών, αν συνυπολογίσουμε την παρουσία πολλών παικτών στα κλιμάκια των μικρών εθνικών ομάδων αλλά και την “διασπορά” αρκετών Ξανθιωτών στις εθνικές κατηγορίες από την κορυφαία Basket League ως την Γ’ Εθνική. Κάτι που “καθρεφτίζεται” και από την καθημερινή και πλούσια ειδησεογραφία που βλέπετε στην ΞΑΝΘΗ Sport. Υγεία να υπάρχει κι έχουμε να δούμε πολλά και ωραία (νέα) πράγματα λίαν συντόμως…

Υ.Γ. Ας μην ξεχνάμε και το Πρωτάθλημα Συλλόγων το οποίο συνεχίζεται δυναμικά και παράλληλα με τον φιλανθρωπικό του χαρακτήρα δίνει χώρο και χρόνο σε πολλούς ακόμη μπασκετόφιλους της Ξάνθης!

Σχετικά άρθρα