Ασπίδα-Λεύκιππος: Το pre-game!

Ξανθιώτικο ντέρμπυ αύριο στις 18:00 στο Κλειστό Γυμναστήριο “Χριστίνα Χριστοδούλου” για την Γ’ Εθνική Ανδρών Μπάσκετ με την Ασπίδα να υποδέχεται τον Λεύκιππο! Οι δύο ομάδες συναντιούνται για πρώτη φορά σε επίσημο παιχνίδι, σε επίπεδο ανδρών, με την Ασπίδα να έρχεται από την Β’ Εθνική και τον Λεύκιππο από τον τίτλο του πρωταθλητή ΕΚΑΣΑΜΑΘ!

Όσον αφορά το πρωτάθλημα, η γηπεδούχος Ασπίδα έχει απολογισμό 4 νίκες και 3 ήττες. Νίκησε Αίαντα Ευόσμου εκτός, ΓΑΣ Κομοτηνή εντός, Αστέρα Σίνδου εκτός και ΜΕΝΤ εντός. Έχασε από ΒΑΟ και Ευκαρπία εκτός και από ΑΟ Πολυγύρου εντός. Ο Λεύκιππος έχει 3 νίκες και 4 ήττες. Κέρδισε Αστέρα Σίνδου και Μακαμπή εντός και Καλαμαριά εκτός, έχασε από ΑΟ Πολυγύρου, ΜΕΝΤ, Ζέφυρο εκτός και από Ευκαρπία εντός.

Η Ασπίδα έχει πετύχει 529 πόντους κι έχει δεχτεί 527. Ο Λεύκιππος έχει 466 υπέρ και 465 κατά. Σε μια άξια λόγου ισορροπία λοιπόν και οι δύο ομάδες, με την Ασπίδα στο +2 και τον Λεύκιππο στο +1.

Πρώτοι σκόρερς για την Ασπίδα ο Μανδαλάκης με 134, ο Kουτσογιάννης με 81 και Παπαδάκης με 75. Για τον Λεύκιππο ο Χρήστου με 70, ο Στασινόπουλος με 65 και ο Παλλάκης με 63.

Τελευταίο αλλά σημαντικό στοιχείο, η αλλαγή προπονητή στον Λεύκιππο. Πρώτο παιχνίδι για τον Παναγιώτη Αμοιρίδη που αντικατέστησε τον Σωτήρη Κοκκινόπουλο, ο οποίος θα τεθεί αντίπαλος με τους Γιάννη Στεφανίδη-Αντώνη Κασαρτζίδη.

“Ραντεβού” στις 18:00 στο Μ. Εύμοιρο, το οποίο αναμένεται να είναι κατάμεστο… από νωρίς!

Σχετικά άρθρα