“Οδηγός” για το… αύριο!

Η νέα νίκη επί του Αστέρα Τρίπολης για την Ξάνθη δεν ήταν εύκολη. Όπως εύκολες δεν ήταν και οι προηγούμενες ήττες της ομάδας του Σάββα Παντελίδη που έχασε πολλούς βαθμούς στα τελευταία λεπτά των αγώνων. Οι γηπεδούχοι είχαν χαρακτηρίσει “τελικό” αυτό το παιχνίδι κι άπαντες στον Αστέρα πίστευαν πως η βαθμολογική ανάκαμψη τους θα ξεκινούσε. Το… τρένο του ΑΟΞ όμως, πέρασε με… “τσαφ – τσουφ” νίκης από το 0-1 συνεχίζει τις υψηλές πτήσεις!

Το “μυστικό” δεν ήταν άλλο από την τόνωση της αυτοπεποίθησης των ποδοσφαιριστών ΠΡΙΝ ξεκινήσει το σερί των διαδοχικών νικών. Φτάσαμε στις πέντε στη σειρά αισίως (Λάρισα, Λεβαδειακός, Γιάννινα, Κέρκυρα, Τρίπολη) με τον ΑΟΞ να αποδεικνύει έμπρακτα πως είναι το “αφεντικό της επαρχίας”. Ο Ράσταβατς είχε τονίσει στους παίκτες του πως πέρσι τερμάτισαν στην 6η θέση και από τη στιγμή που οι περισσότεροι παίκτες παρέμειναν στο ρόστερ, η ομάδα έπρεπε να διεκδικεί περισσότερα στο γήπεδο.

Η διαχείριση του δυναμικού όλο αυτό το διάστημα ήταν δύσκολη για πολλούς λόγους. Αν πάρουμε τα πράγματα από την… αρχή, τότε θα δει κανείς πως η Ξάνθη βγήκε νικήτρια από το πρώτο γκρουπ των αγώνων του α’ γύρου, έχοντας να αντιμετωπίσει:

  1. Τον τραυματισμό του Σαρπόνγκ στο τέλος της προετοιμασίας
  2. Την μεταγραφή του Σβάρνα στην ΑΕΚ λίγο πριν αρχίσει το πρωτάθλημα
  3. Την “ομαλή” είσοδο του Αλμέιδα που σήμερα έκανε ντεμπούτο στη βασική 11άδα.
  4. Τον τραυματισμό του Μπρίτο
  5. Την αποβολή στην πρεμιέρα και τις 3 αγωνιστικές απουσίας του Τζουρίτσκοβιτς
  6. Το “σοκ” με τον τραυματισμό του Φασίδη που είχε ξεκινήσει καλά το πρωτάθλημα.
  7. Τα νέα προβλήματα με Καντά – Σαρπόνγκ – Μπρίτο
  8. Τους πρόσφατους τραυματισμούς των Ντε Λούκας – Συλλά
  9. Και το ξεκίνημα στην έδρα της μετά ήττα από τον ΠΑΟ (0-1) και το 1-1 με τον Παναιτωλικό.

Σε όλα τα παραπάνω, που ενδεχομένως να είναι και περισσότερα, η Ξάνθη πορεύτηκε δείχνοντας εμπιστοσύνη και σε νέα πρόσωπα από τα οποία ίσως και να περίμενε περισσότερα, αλλά αυτό δεν είναι της παρούσης. Μέσα σ’ αυτό το σερί των 10 αγώνων αήττητου και των 5 διαδοχικών νικών (σε κύπελλο και πρωτάθλημα) ο Ράσταβατς διαχειρίστηκε, βάσει αποτελεσμάτων, σχεδόν… άριστα το διαθέσιμο υλικό, γεγονός που έφερε την Ξάνθη στην 4η θέση.

Η νίκη στην Τρίπολη και το “μέταλλο” νικητή που έδειξε και πάλι η ξανθιώτικη ομάδα μπορούν να αποτελέσουν τον “οδηγό” για τη συνέχεια. Μία συνέχεια που όλοι γνωρίζουν ότι είναι δύσκολη, καθώς μπαίνουμε σε μία σειρά αγώνων με ύψιστο βαθμό δυσκολίας. Το Σάββατο έρχεται ο Πανιώνιος, ακολουθεί το κενό Σαββατοκύριακο λόγω Εθνικών, και μετά ο ΑΟΞ πάει σε Τούμπα και ΟΑΚΑ (ΑΕΚ), πριν το εντός έδρας ματς με τον Ολυμπιακό.

Όλα αυτά αργούν ακόμη και η Ξάνθη είναι υποχρεωμένη να συνεχίσει την δουλειά. Σήμερα ας χαρούν τη νέα επιτυχία, άλλωστε την κατέκτησαν με το.. σπαθί τους! Από αύριο το μυαλό όλων θα είναι στο παιχνίδι του Σαββάτου με τον Πανιώνιο (19:00).

 

 

 

Σχετικά άρθρα

social media