ΚΥΠΕΛΛΟ ΕΠΣ: Προημιτελικοί… επιβεβαίωσης την Τετάρτη!

Την περασμένη Τετάρτη ο Άρης Αβάτου και η Ασπίδα Ξ. είχαν μαζί τους τα προγνωστικά στους πρώτους αγώνες της προημιτελικής φάσης του κυπέλλου και φρόντισαν να το επιβεβαιώσουν κερδίζοντας σε Θαλασσιά και Νεάπολη αντίστοιχα κι έκαναν το μεγάλο βήμα για την τετράδα του θεσμού.

Η τετράδα αυτών των αγώνων, της προημιτελικής φάσης «κλείνει» την ερχόμενη Τετάρτη με άλλες δύο συναντήσεις που θα γίνουν σε Ν. Ζυγό και Εχίνο.

Στο πρώτο γήπεδο ο Ορφέας Ξάνθης, ο φιναλίστ του περσινού τελικού, είναι το φαβορί με αντίπαλο τον Ηρακλή για να πάρει το αποτέλεσμα εκείνο που θα το υπερασπισθεί με μεγαλύτερη ευκολία στη ρεβάνς του γηπέδου του ΑΟΞ. Διαιτητής του αγώνα θα είναι ο Παναγιώτης Τσοπουλίδης (Κούλα Χασάν – Σπάρταλης) ενώ στον Εχίνο η τοπική ομάδα, μετά τα τρία διαδοχικά στραβοπατήματα στο πρωτάθλημα, θέλει αυτή τη φορά να υπερασπιστεί την έδρα του, να νικήσει την Κεσσάνη Ερασμίου και για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά να είναι στις 4 καλύτερες ομάδες του κυπέλλου. Διαιτητής της αναμέτρησης θα είναι ο Βασίλης Ουζουνίδης (Κοτινούδης – Οτουζμπίρ).

Ουσιαστικά και τα παιχνίδια της Τετάρτης αποτελούν αγώνες επιβεβαίωσης, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι και οι αντίπαλοι δεν θα εξαντλήσουν τις δικές τους πιθανότητες για να κάνουν κατ’ αρχήν το έργο των φαβορί πιο δύσκολο και στη συνέχεια να… καταργήσουν τα προγνωστικά!

Πάντως αυτοί οι αγώνες δεν θα είναι οι πρώτοι μεταξύ των ομάδων για φέτος καθώς νωρίτερα έχουν σταλθεί τα μηνύματα ανωτερότητας τουλάχιστον όσον αφορά τα αποτελέσματα.

Ο Ορφέας στην 1η αγ. ημέρα της 2ης φάσης του κυπέλλου είχε περάσει νικηφόρα από το Ν. Ζυγό με 2-5 (φωτό) με το χατ τρικ του Κώστα Ξαντινίδη και τα δύο γκολ του Χαλήλ Ιμπράμ Τανζού (δύο γκολ είχε πετύχει και ο Πιλτικάκης για τους γηπεδούχους). Σε μια συνάντηση που ο Ηρακλής προέρχεται από τον αγώνα στο Δροσερό για το πρωτάθλημα, εκεί όπου είχε γνωρίσει ανώδυνη ήττα στην Α! φάση του κυπέλλου κι αμέσως μετά έχει το μεγάλο παιχνίδι με την Αναγέννηση Θαλασσιάς, ενώ ο Ορφέας από τη μεγάλη ξανθιώτικη μάχη στο πρωτάθλημα της Γ! Εθνικής με τον Άρη Αβάτου, στο γήπεδο του ΑΟΞ. Να θυμίσουμε ότι οι δύο ομάδες είχαν δώσει και φιλικό προετοιμασίας στο ίδιο γήπεδο τον Αύγουστο, με τους “κιτρινόμαυρους” να επικρατούν με 0-1 (φωτό).

Ο Εχίνος στην 3η αγ. ημέρα του πρωταθλήματος είχε κερδίσει με 1-2 στο Εράσμιο την τοπική Κεσσάνη με τα γκολ των Πετρόβ – Χατζηχασάνογλου Εγιούπ (είχε ισοφαρίσει προσωρινά ο Κιαχίδης για τους γηπεδούχους) και τώρα θέλει να επιστρέψει στα νικηφόρα αποτελέσματα στην έδρα του, εκεί που για τελευταία φορά είχε κερδίσει στις 6 Οκτωβρίου, στο 4-1 επί του ΑΟ Βιστωνίδας.

Όσο για την Κεσσάνη, μετά την πρώτη της νίκη στο πρωτάθλημα με το 3-1 επί του Απόλλωνα Διομήδειας την Κυριακή, στο κύπελλο έχει χάσει μόνο από την Ασπίδα Ξ. με 0-1, ενώ έχει κερδίσει εκτός έδρας Ελπίδα Γενισέας και ΑΕ Ξάνθης κι έχει φέρει ισοπαλίες σε Σταυρούπολη και Πετεινό!

Αύριο Τετάρτη λοιπόν, το δεύτερο μισό… πιάτο της προημιτελικής φάσης του κυπέλλου και δεν μένει να δούμε αν συνολικά η τετράδα των περυσινών ημιτελικών βγει και πάλι φέτος ή έστω αν πάρει το μεγάλο προβάδισμα για την υπεράσπιση των αποτελεσμάτων στους επαναληπτικούς αγώνες που είναι προγραμματισμένοι να γίνουν τις δύο μεθεπόμενες Τετάρτες.

Συγκεκριμένα την Τετάρτη 28 Νοεμβρίου και ώρα 14.30 ο Άρης Αβάτου θα φιλοξενήσει στο γήπεδο του ΑΟΞ στον επαναληπτικό του 1-2 την Αναγέννηση Θαλασσιάς και η Ασπίδα Ξάνθης στο ΔΑΚ τον Απόλλωνα Ξάνθης στη ρεβάνς του 2-3, ενώ στις 5 Δεκεμβρίου και την ίδια ώρα (14.30) ο Ορφέας θα υποδεχθεί στο γήπεδο του ΑΟΞ τον Ηρακλή Ν. Ζυγού και η Κεσσάνη στο γήπεδο του Ερασμίου τον Εχίνο Σπορ.

Σχετικά άρθρα