ΚΥΠΕΛΛΟ ΕΠΣ: Ο δρόμος για τον τελικό, στον… “χωρισμένο” Νομό!

Από τη στιγμή που οι τρεις ομάδες της Γ! Εθνικής δεν κληρώθηκαν να παίξουν μεταξύ τους, στην προημιτελική φάση του κυπέλλου, αυτόματα χαρακτηρίζονται φαβορί για να βρεθούν στην τελική φάση. Πάντως η κλήρωση που έγινε την περασμένη Τετάρτη έβγαλε μάχες ανάμεσα σε ομάδες του Δήμου Τοπείρου, της Ξάνθης, τη συμμετοχή των Αβδήρων, αλλά και των… άκρων!

Οι δύο από τους τέσσερις τελευταίους τελικούς επιστρέφουν σε αγώνες της προημιτελικής φάσης. Ο Ηρακλής Ν. Ζυγού που είχε παίξει με τον Ορφέα Ξ. το 2015  (φωτό πάνω το pre-game show του 37ου τελικού) θα δώσουν τη μάχη τους για την είσοδο στην 4άδα, ενώ η Αναγέννηση Θαλασσιάς με τον Άρη Αβάτου, που είχαν αναμετρηθεί το 2017 (φωτό κάτω) θα λύσουν τις διαφορές τους μέσα στον Δήμο Τοπείρου για το ποια ομάδα θα συνεχίσει να ονειρεύεται ότι θα φτάσει μέχρι τον τελικό και την διάκριση. Ο ένας αγώνας λοιπόν ανάμεσα σε δύο ομάδες του Δήμου Τοπείρου. Ο άλλος ανήκει αποκλειστικά στο Δήμο Ξάνθης με την Ασπίδα να παίζει με τον Απόλλων, ενώ η τρίτη συνάντηση έχει και χρώμα του Δήμου Αβδήρων καθώς ο Ηρακλής Ν. Ζυγού έχει μόνο καλές αναμνήσεις μια και στη μοναδική του συμμετοχή σε τελικό κυπέλλου είχε επικρατήσει επί του Ορφέα Ξάνθης. Το τέταρτο παιχνίδι είναι των… άκρων μια και η ομάδα της μεγάλης κατηγορίας που βρίσκεται στο βορειότερο άκρο της Ξάνθης, ο Εχίνος, θα φιλοξενήσει την ομάδα που βρίσκεται στο νοτιότερο άκρο του Νομού, την Κεσσάνη Ερ. και είναι το μοναδικό παιχνίδι ανάμεσα σε δύο ομάδες της Α! κατ.

Η ΕΠΣ Ξάνθης όρισε τα παιχνίδια της προημιτελικής φάσης τμηματικά και το «πρώτο πιάτο» σερβίρεται την ερχόμενη Τετάρτη 14 Νοεμβρίου με την Αναγέννηση να φιλοξενεί στη Θαλασσιάς τον Άρη Αβάτου και τον Απόλλων Ξ. να παίζει στη Νεάπολη με την Ασπίδα Ξ.

Διαιτητής στην αναμέτρηση της Θαλασσιάς θα είναι ο Χρήστος Γκράνας (Χρυσέλης Γ. – Σπάρταλης), ενώ στη Νεάπολη ο Θόδωρος Γιαπουντζής θα διευθύνει το παιχνίδι με βοηθούς τους Οτουζμπίρ – Παπαδόπουλο.

Τη μεθεπόμενη Τετάρτη 21 Νοεμβρίου ο Ηρακλής θα παίξει στο Ν. Ζυγό με τον Ορφέα Ξ. και ο Εχίνος στην έδρα του με την Κεσσάνη Ερ. Και τα τέσσερα παιχνίδια έχουν κοινή ώρα έναρξης (15.00), ενώ οι επαναληπτικοί αγώνες, που θα γίνουν στις 28 Νοεμβρίου (οι ομάδες που παίζουν την ερχόμενη Τετάρτη) και στις 5 Δεκεμβρίου με ώρα έναρξης στις 14.30.

Σχετικά άρθρα