ΚΥΠΕΛΛΟ ΕΠΣ: Απόλλων Ξάνθης – Ασπίδα Ξάνθης 2-3 (pics)

Μεγάλο βήμα πρόκρισης έκανε και η Ασπίδα Ξάνθης με το 2-3 στη Νεάπολη επί του Απόλλωνα. Σε ένα δυνατό παιχνίδι με πέντε γκολ που συγκέντρωσε το ενδιαφέρον αρκετών φιλάθλων οι παίκτες του Χρήστου Σαμαρά πήραν προβάδισμα με τον Πεντεζίδη που σημείωσε 2 γκολ στο α’ μέρος και λίγο πριν την συμπλήρωση μιας ώρας αγώνα, έδειχναν να “καθαρίζουν” την πρόκριση με το γκολ του Ανδρέου, καθώς ήταν πιο ουσιαστικοί σε καθοριστικές φάσεις.

Ωστόσο, οι γηπεδούχοι δεν το έβαλαν κάτω ποτέ, πάλεψαν σκληρά παρά το γεγονός ότι ο αντίπαλός τους είναι μία κατηγορία πιο πάνω και αντέδρασαν σημειώνοντας δύο γκολ με τους Τζομιάδη – Φωτιάδη, δείχνοντας ότι και στο ΔΑΚ θα διεκδικήσουν τις ελπίδες τους.

Στις καλύτερες στιγμές, στο 25′ μετά από λάθος της άμυνας, ο Πεντεζίδης έκλεψε την μπάλα και έκανε το 0-1 ενώ στο 34′ το σουτ του Ραφήλ Σαββόγλου απέκρουσε ο Καλαϊτζής. Στο 37′ το σουτ του Πεντεζίδη έξω από την περιοχή κατέληξε στο παραθυράκι του Απόλλωνα κάνοντας το 0-2 ενώ στο 58′ το σουτ του Ανδρέου μέσα από την περιοχή κατέληξε μετά από κόντρα σε αμυνόμενο στα δίχτυα για το 0-3.

Στο 61′ ο Φωτιάδης εκτέλεσε το φάουλ αλλά η κεφαλιά του Τζομιάδη πέρασε μόλις άουτ. Στο 67′ νέο φάουλ από δεξιά του Φωτιάδη, ο Τζομιάδης με κεφαλιά σκόραρε κάνοντας το 1-3. Στο 78′ ανατράπηκε ο Γατσέλος από τον Κυριαζίδη μέσα στην περιοχή, καταλογίστηκε το πέναλτι με το οποίο ο Φωτιάδης μείωσε σε 2-3.

Διαιτητής του αγώνα ήταν ο Θόδωρος Γιαπουντζής (Οτουζμπίρ – Παπαδόπουλος).

ΑΠΟΛΛΩΝ ΞΑΝΘΗΣ: Καλαϊτζής, Γκριγκοριάν, Σελβίδης Χ., Ιωαννίδης, Σελβίδης Ι., Παρσαντανιάν (31′ λ.τρ. Φραγκόπουλος), Περτσανίδης (80′ Δημητριάδης Μ.), Γατσέλος, Φωτιάδης, Κατσιλίδης (45′ Τζομιάδης), Μαρκοσιάν Χ. (45′ Βίντος).

ΑΣΠΙΔΑ ΞΑΝΘΗΣ: Δεμένικος, Σαββόγλου Ρ., Κυριαζίδης Χ., Νικολούδης, Θεοφυλάκης, Νταμπανλής, Πεντεζίδης (59′ Παπαδόπουλος), Δογανίδης (65′ Χριστοφορίδης), Κούπας, Χατζηπαρασκευάς, Ανδρέου.

Σχετικά άρθρα