Αξιόμαχος ο Άρης έχασε 0-1 από την Παναχαϊκή (pics)

Στην πρεμιέρα των υποχρεώσεών του για την Δ! Φάση του Κυπέλλου Ελλάδος, ο Άρης Αβάτου το απόγευμα της Πέμπτης (27/9) αντιμετώπισε εντός έδρας την Παναχαϊκή που ήρθε στην Ξάνθη με αρχηγό αποστολής τον διοικητικό της ηγέτη, Κώστα Κατσουράνη. Οι παίκτες του Γιώργου Μαραντά ήταν μαχητικοί και ανταγωνιστικοί απέναντι σε μία ομάδα ανώτερης κατηγορίας και τα πήγαν περίφημα, έχοντας τις δικές τους καλές στιγμές και για να ανοίξουν το σκορ και για να ισοφαρίσουν. Μέχρι το 94′ τα έδωσαν όλα αλλά στο φινάλε κέρδισαν εμπειρίες και το χειροκρότημα των 1500 φιλάθλων περίπου που είδαν το παιχνίδι στο γήπεδο του ΑΟΞ.

Το πρώτο ημίχρονο μπορεί να μην είχε πολλές ευκαιρίες, όμως υπήρχαν αρκετά στοιχεία που το έκαναν ενδιαφέρον. Μετά το πρώτο αναγνωριστικό δεκάλεπτο, ο Άρης προσπάθησε και σε κάποιες περιπτώσεις το κατάφερε, να βγει με ορθολογισμό και σωστή ανάπτυξη από την άμυνα. Τακτικά, οι αλληλοκαλύψεις των παικτών του ήταν σωστές ενώ άρεσε το πρέσινγκ στο χώρο του κέντρου, που δεν άφηνε την ομάδα της Παναχαϊκής να κάνει εύκολα το παιχνίδι της. Για έναν Άρη που παρατάχθηκε με τον Αμουτζάκη κάτω από τα δοκάρια, τον Κούτρα δεξιά στα μπακ, τον Μπουνταγκίδη αριστερά, κεντρικό δίδυμο τους Κουτσούμπα – Μίλλερ, στα εξάρια τους Δόντσο – Ταχτσίδη, δεξιά τον Μελισσόπουλο, αριστερά τον Σαρηγιαννίδη, τον Γκέκα περιφερειακό επιθετικό και Κοτόπουλο στην κορυφή της επίθεσης. Οι Πατρινοί, από το μισό του διαστήματος αυτού, ανέβασαν την απόδοσή τους και βρήκαν κάποιους χώρους για να δημιουργήσουν επικίνδυνες καταστάσεις, οι οποίες δεν ήταν αρκετά καλές για να παραβιάσουν την εστία του Αμουτζάκη. Πάντως, στο τελευταίο λεπτό του ημιχρόνου ο Σαρηγιαννίδης απείλησε με εκτέλεση φάουλ με την μπάλα να περνά λίγο άουτ.

Στο 33′ η αδύναμη κεφαλιά του Κυνηγόπουλου πέρασε άουτ ενώ στο 36′ ο Καραχανάκοβ απείλησε χωρίς αποτέλεσμα. Στο 40′ στην πιο χαρακτηριστική ευκαιρία του α’ μέρους, ο Κολ από κοντά απέτυχε να σκοράρει από το δεύτερο δοκάρι, μετά από γύρισμα από αριστερά. Στο 45′ ο Κοτόπουλος πήρε την μπάλα με κεφαλιά προ του Καπούταγλη που έκανε έξοδο, με τον τερματοφύλακα της Παναχαϊκής να κάνει το φάουλ, να τιμωρείται με κίτρινη κάρτα (είχαμε διαμαρτυρίες για κόκκινη) και τον Δόντσο στην εκτέλεσή του να σουτάρει λίγο πάνω από το οριζόντιο δοκάρι.

Η επανάληψη ξεκίνησε χωρίς αλλαγές αλλά με γρήγορο γκολ. Αυτό το πέτυχε στο 50′ η Παναχαϊκή με το διαγώνιο σουτ του Μωραΐτη κάνοντας το 0-1. Ο Άρης Αβάτου προχώρησε γρήγορα σε δύο αλλαγές με τους Κοτόπουλο και Σαρηγιαννίδη να δίνουν τη θέση τους στους Σιχλοιμίρη και Ζωσιμίδη σε μία προσπάθεια να τονώσει την επιθετική του γραμμή. Στο 54′ ο Πλέγας απείλησε με σουτ που κατέληξε κόρνερ ενώ στο 84′ το σουτ του Πολίμου δεν βρήκε τον στόχο. Στο 89′ ο Σιχλοιμίρης λίγο έλειψε να κάνει το 1-1 όταν βγήκε τετ α τετ μετά από ασίστ του Ταχτσίδη αλλά ο τερματοφύλακας παρεμβλήθηκε και η μπάλα κατέληξε κόρνερ. Στο 90′ ο Γκέκας έκανε την κεφαλιά με τον Καπούταγλη να μπλοκάρει την μπάλα.

Στα αξιοσημείωτα, το γήπεδο του ΑΟΞ μετά από περίπου 16 χρόνια φιλοξένησε την Παναχαϊκή και αντιμετώπισε τον πρώην προπονητή της. 

Ανθοδέσμη προσέφερε στον αρχηγό της Παναχαϊκής ο Βασίλης Δόντσος κι ένα λάβαρο της ομάδας, με την ομάδα του Άρη να παίρνει άριστα και στη φιλοξενία της αντίπαλης ομάδας.

Διαιτητής του αγώνα ήταν ο Σάββας Σιδηρόπουλος (Διαμαντής – Τερζόπουλος) της ΕΠΣ Έβρου με 4ο τον Γεωργιτσόπουλο της ΕΠΣ Δράμας.

ΑΡΗΣ ΑΒΑΤΟΥ (Γ. Μαραντάς): Αμουτζάκης, Κούτρας, Μπουνταγκίδης (73′ λ. τρ. Ψεμματάς), Μίλλερ, Κουτσούμπας, Ταχτσίδης, Σαρηγιαννίδης (56′ Σιχλοιμίρης), Δόντσος, Κοτόπουλος (56′ Ζωσιμίδης), Γκέκας, Μελισσόπουλος.
Στην 18άδα ήταν και οι: Παπαδιώτης, Κατσαρέας, Βαφειάδης, Λαζαρίδης.

ΠΑΝΑΧΑΪΚΗ (Σ. Οφρυδόπουλος): Καπούταγλης, Πολίμος, Σταμόπουλος, Πλέγας, Σωτηράκος, Κολ (87′ Παπατόλιος), Λουμπαρδέας, Σταυρόπουλος, Κυνηγόπουλος, Μωραΐτης (79′ Αντωνακόπουλος), Καραχανάκοβ (66′ Μαυρίας).
Στην 18άδα ήταν και οι: Κολοβούρης, Πολυχρόνης, Μασούρας, Τσελεπίδης.

Σχετικά άρθρα