Ο Ματθαίος Σαββίδης για… όλα στην εφημερίδα ΞΑΝΘΗ Sport!

Ο Λεύκιππος Ξάνθης διανύοντας την τρίτη σεζόν της ιστορίας του βρίσκεται στην τελική ευθεία για την παρθενική του συμμετοχή σε εθνική κατηγορία! Μετά την καθιέρωση της πρώτης σεζόν στην ΕΚΑΣΑΜΑΘ, όπου συμμετείχε στο Final-4 αλλά και ήταν φιναλίστ στον τελικό Κυπέλλου “Τάσος Χαραλαμπίδης”, ήρθαν πέρσι εκκωφαντικά οι δύο κούπες Πρωταθλήματος και Κυπέλλου και η άνοδος στον 4ο Όμιλο της Γ’ Εθνικής.

Η ΞΑΝΘΗ Sport πολύ λίγες εβδομάδες πριν την έναρξη του πρωταθλήματος μίλησε με τον πρόεδρο του συλλόγου, Ματθαίο Σαββίδη κι έβγαλε… ειδήσεις που θα συζητηθούν! Τον Ματθαίο Σαββίδη, που τον κέρδισε το… μπάσκετ, την στιγμή που η μεγάλη του αγάπη παραμένει… η πισίνα, που ετοιμάζει “επέκταση” δραστηριοτήτων του συλλόγου και σε άλλα αθλήματα, που είναι ένα βήμα πριν από την ανακοίνωση νέων επικοινωνιακών δρώμενων της ομάδας και φυσικά στηρίζει δυναμικά το όραμά του για δυναμική ανάπτυξη σε καθημερινή βάση, μαζί με τον Πέτρο Τσίλογλου και τους συνεργάτες τους!

Ιδού τι τόνισε ο ηγέτης του ξανθιώτικου συλλόγου, αρχικά για την τριετία που διανύει ο Λεύκιππος: “Μπορώ να είμαι κάτι παραπάνω από ικανοποιημένος για τα σταθερά βήματα της ομάδας μας. Με οργάνωση, σοβαρότητα και πίστη στο κοινό μας όραμα, μια παρέα ανθρώπων που θέλουμε να προσφέρουμε στην πόλη, προχωράμε μπροστά, με μια συνεργασία που δεν είναι πάντα αγαστή, περιέχει και διαφωνίες και συγκρούσεις, αλλά έχει ως ως “οδηγό” το κοινό μας όραμα. Αυτό που μετράει πάντα είναι το τελικό αποτέλεσμα. Και το τελικό αποτέλεσμα είναι εξαιρετικό, γιατί μας διδάσκει πως όλα γίνονται, αρκεί να… βγάζεις τις πυτζάμες. Άλλωστε πιστεύω πολύ στην αυτορύθμιση, η οποία επέρχεται στο “σύστημα”. Το “σύστημα” θα επανέλθει στην κανονικότητα, είτε “κυκλώνας” συμβεί, είτε “πυρκαγιά”, είτε “σεισμός”, είτε “πυρηνική καταστροφή”.

Για τις στρατηγικές συμφωνίες του Λεύκιππου: “Βρισκόμαστε σε μια πολύ σημαντική στιγμή για την ομάδα μας. Ο Λεύκιππος μπορεί πλέον να αποκαλείται… Λεύκιππος Caffeine, καθώς επίσημος μεγάλος χορηγός μας θα είναι η παραπάνω εταιρεία, αφού η δυναμική της ανάπτυξη συμβαδίζει απόλυτα με την αντίστοιχη δυναμική ανάπτυξη του Λεύκιππου. Η ραγδαία εξέλιξή της σηματοδοτεί την ανάλογη εξέλιξη και του δικού μας συλλόγου, σε μια κοινή πορεία με ευοίωνο μέλλον και ισχυρή προοπτική. Άλλωστε τολμώ να πω ότι η δεδομένη συνεργασία ήταν από την αρχή στο πλάνο μας, είχαμε όμως την υπομονή να περιμένουμε την κατάλληλη στιγμή, ώστε να σταθούμε και εμείς ως Λεύκιππος ισάξιοι και ανταποδοτικοί! Στο παιδικοεφηβικό τμήμα υπάρχει αντίστοιχη συμφωνία με το Φροντιστήριο Μέσης Εκπαίδευσης ΟΡΟΣΗΜΟ, που επίσης ήταν εδώ και πολύ καιρό στην στοχοθεσία μας, μια εταιρεία που απευθύνεται στη νεολαία, όπως κι εμείς, και υπάρχει μια έντονη έμπνευση από τον τίτλο του φροντιστηρίου! Το “ορόσημο” μας δείχνει το σημείο που θέλουμε να φτάσουμε και επιπλέον κάθε ορόσημο αποτελεί ένα γεγονός που συνιστά σταθμό στην ιστορία, αντιλαμβάνεστε λοιπόν ξεκάθαρα τι εννοώ! Μαζί μας έχουμε και παλιές “δυνάμεις”, όπως την ΞΑΝΘΙΠΠΗ κι εδώ θέλω να ευχαριστήσω θερμά τον Μάκη Τοπαλίδη και τους συνεργάτες του για την εξίσου σημαντική και ανεκτίμητη προσφορά τους”.

Για την αγωνιστική στρατηγική στην Γ’ Εθνική: “Ξεκινάμε σε λίγες ημέρες το πρωτάθλημα με στόχο να γνωρίσουμε την κατηγορία αλλά να μας γνωρίσει και αυτή! Θέλουμε να σταθεροποιηθούμε, να κερδίσουμε γρήγορα τις απαραίτητες νίκες που θα μας προσφέρουν την παραμονή, να μας καμαρώσει ο κόσμος και στα εντός και στα εκτός για το όμορφο μπάσκετ που θα παίξουμε. Είμαστε μια νεανική ομάδα, στελεχωμένη στον απόλυτο βαθμό όσον αφορά και το τεχνικό επιτελείο και το ρόστερ. Ίσως συναντήσουμε αστάθμητους παράγοντες, δεν ξέρουμε το περιβάλλον της κατηγορίας, θα το γνωρίσουμε και είμαι βέβαιος πώς γρήγορα θα βρούμε τον ρόλο που μας αξίζει στην Γ’ Εθνική. Υπάρχουν παραδοσιακές ομάδες του χώρου στον όμιλό μας, με πολλή εμπειρία και πολλή τεχνογνωσία, θα κάνουμε πολλά ταξίδια εκτός Ξάνθης αλλά έχουμε φυσικά και τα δύο ντέρμπυ με την Ασπίδα που το “Φίλιππος Αμοιρίδης” θα γνωρίσει στιγμές δόξας! Θεωρώ ότι οι προσθήκες μας είναι πολύ δυνατές. Ο Σταματέλος είναι πλέον στην Ξάνθη για να ακολουθήσει την προετοιμασία, ενώ παρουσιάστηκε ο Βάκρινος για να υπηρετήσει την στρατιωτική του θητεία και θα μας λείψει για κάποιο διάστημα. Επιπλέον επέστρεψε έστω και καθυστερημένα, ο φυσικός μας αρχηγός και στυλοβάτης της ομάδας, ο Θόδωρος Σταμπουλής, που απουσίαζε λόγω επαγγελματικών υποχρεώσεων. Με υγεία πάνω από όλα λοιπόν, κοιτάμε μπροστά με συνέπεια και πίστη στις δυνάμεις μας”.

Για τις… επιπλέον προσθήκες: ” Η ομάδα έχει κάνει σημαντικές προσθήκες και σε παραγοντικό-τεχνικό επίπεδο. Μαζί μας είναι ο Θόδωρος Ερμείδης με ό,τι αυτό συνεπάγεται, ο Κώστας Βαζαίος, ο Δημήτρης Πατσούρας, ο Τάσος Παπαδόπουλος, ο Γιώργος Καζάκος, ενώ πρόσφατα προστέθηκε στο επιτελείο της ακαδημίας και ο Αντώνης Κοτσίκης”.

Για τα τμήματα υποδομών: “Εφηβικό και παιδικό Τμήμα θα παρουσιάσουν φέτος πολύ ανταγωνιστικές ομάδες. Θεωρούμε ξεκάθαρα ότι μπορούμε να πρωταγωνιστήσουμε. Με τον Σωτήρη Κοκκινόπουλο και τον συνεργάτη του Νίκο Ρετζέπη στο παιδικό και τον Γιώργο Καζάκο στο εφηβικό, θα έχουμε μια χρονιά με πολλές εκπλήξεις και θετικά αποτελέσματα. Στις ακαδημίες υπάρχει ήδη ένας πολύ μεγάλος αριθμός εγγραφών σε σχέση με πέρσι. Στις πολύ μικρές ηλικίες μάλιστα θα υπάρχει και μια γυμνάστρια με ειδικότητα στην προσαρμογή των τρυφερών αυτών ηλικιών, ώστε να προσφέρουμε κάτι διαφορετικό στα παιδάκια ως μεταβατικό στάδιο, η Άννα Μήλιου. Αυτή την στιγμή βρισκόμαστε σε στάδιο προσαρμογής και κατανομής σε γκρουπάκια με αυστηρά κριτήρια, όσον αφορά την ομοιογένεια και τον αριθμό των παιδιών/τμήμα. Ζητούμε όμως και την κατανόηση των γονέων μέχρι να υπάρξει η τελική τακτοποίηση, που θα είναι ή ιδανική. Τέλος θέλω να επισημάνω ότι σε κάθε οικογένεια μέλους της ακαδημίας μας θα δοθεί και ένα τεύχος με τονν κώδικα δεοντολογίας του συλλόγου μας, ο οποίος σηματοδοτεί την συνολική λειτουργία του Λεύκιππου και ουσιαστικά αποτελεί το λεγόμενο και “ευαγγέλιο” της φιλοσοφίας μας”.

Για τις εκπλήξεις που αναμένονται και θα συζητηθούν: “Η ιστοσελίδα μας αναπτύσσεται διαρκώς και παράγει με συνέπεια την ιδεολογία του Λεύκιππου. Οι άνθρωποι που ασχολούνται με αυτήν έχουν μεγάλη εμπειρία στην διαχείριση των ΜΜΕ και σύντομα θα δείτε ακόμη περισσότερα πράγματα. Επιπλέον θα δείτε εκπλήξεις που ετοιμάζονται με ιδιαίτερο ενδιαφέρον. Αφορούν την εξωστρέφεια της ομάδας, την προβολή της και το ενιαίο πλαίσιο της επικοινωνιακής μας πολιτικής. Όσον αφορά το αγωνιστικό μέρος, κρατήστε με προσοχή αυτό που θα σας πω τελειώνοντας: Ο Λεύκιππος επεκτείνεται και σύντομα θα δείτε επιπλέον τέσσερα (4) αγωνιστικά τμήματα πλην μπάσκετ, να εκπροσωπούν την Ξάνθη και τον Λεύκιππο, κάτι που για μας θα αποτελέσει μεγάλη χαρά και εξίσου μεγάλη τιμή”!

*Δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα ΞΑΝΘΗ Sport την Δευτέρα 24 Σεπτεμβρίου*

Σχετικά άρθρα