Ξεκίνημα με ισοπαλία για τον ΑΟΞ (pics)

Περισσότερο ενδιαφέρον είχε η παρουσία του Χρήστου Πανόπουλου στα επίσημα του γηπέδου της Ξάνθης μετά από πολύ καιρό, παρά το καθαρά αγωνιστικό μέρος του αγώνα κυπέλλου της Ξάνθης με τον ΟΦΗ. Οι δύο αντίπαλοι επηρεασμένοι και από τον δυνατό αέρα που φυσούσε την μεγαλύτερη διάρκεια της αναμέτρησης, πήραν από ένα βαθμό μετά το τελικό 0-0, σε μία αναμέτρηση που εύκολα θα ξεχαστεί από τον λιγοστό κόσμο που βρέθηκε στο γήπεδο. Στο καθαρά αγωνιστικό μέρος Ράσταβατς και Παπαδόπουλος έδωσαν χρόνο συμμετοχές και σε άλλους παίκτες με τους Κώστα Θυμιάνη, Αλμέιδα Ντίνις και Σουλεϊμάν Οκάν να παίρνουν φανέλα βασικών.

Τρεις παίκτες διατηρήθηκαν (Ζίβκοβιτς – Μπαξεβανίδης – Κίκε) στην βασική 11άδα του ΑΟΞ σε σχέση με τον αγώνα πρωταθλήματος από τον Μίλαν Ράσταβατς και τέσσερις από πλευράς Νίκου Παπαδόπουλου για τον ΟΦΗ (Σωτηρίου, Ποτουρίδης, Μεγιάδο, Αραβίδης). Στον αγώνα κυπέλλου του… rotation, με τον δυνατό αέρα να επηρεάζει τις προσπάθειες των ποδοσφαιριστών και παρουσία ελάχιστων φιλάθλων στο γήπεδο, το πρώτο ημίχρονο είχε λίγες καλές στιγμές να προσφέρει με τους φιλοξενούμενους να εκμεταλλεύονται και τον υπέρ τους αέρα έχοντας καλύτερη επιθετική εικόνα.

Στο 5’ η πρώτη καλή στιγμή του αγώνα με την κεφαλιά του Κάστρο που πέρασε άουτ. Στο 10’ Ο Σασί μπήκε στην περιοχή της Ξάνθης, μπήκε από αριστερά, έκανε το γύρισμα, έδιωξε ο Ζίβκοβιτς. Στη συνέχεια ο Κοροβέσης έκανε νέο σουτ, αλλά ο Αραβίδης στον οποίο πήγε η μπάλα, την κατέβασε με το χέρι. Το επικίνδυνο γύρισμα του Σασί στο 15’ πέρασε ανεκμετάλλευτο για τους φιλοξενούμενους. Στο 38’ μετά από άσχημο παιχνίδι του αέρα στον Ζίβκοβιτς καθώς το ελεύθερό του μετατράπηκε σε κόρνερ (!) το οποίο εκτέλεσε ο Ντίνας με τον Αραβίδη να κάνει το σουτ από κοντά, και τον Φλίσκα πριν η μπάλα περάσει τη γραμμή. Στο 43’ το σουτ του Σουλεϊμάν δεν είχε τύχη.

Η έναρξη της επανάληψης δεν έφερε κάποιες αλλαγές με τις δύο ομάδες να συνεχίζουν με τους ίδιους παίκτες. Στο 54’ το δυνατό φάουλ του Ντε Λούκας απέκρουσε με γροθιές ο Σωτηρίου. Στην εκτέλεση του κόρνερ ο Τζουρίτσκοβιτς προσπάθησε να αιφνιδιάσει με απευθείας χτύπημα με τον Σωτηρίου να διώχνει σε νέο κόρνερ. Στη νέα εκτέλεση από κοντά με κεφαλιά ο Μελιόπουλος απείλησε όμως ο Αραβίδης έδιωξε πριν η μπάλα περάσει τη γραμμή. Στο 58’ ο Ράσταβατς πέρασε στο παιχνίδι τον Κοβάσεβιτς αντί του Μελιόπουλου, ενώ λίγο αργότερα και ο Παπαδόπουλος έκανε την πρώτη του αλλαγή με τον Παπαδόπουλο να βάζει τον Παπαστεριανό αντί του Μεγιάδο. Η δεύτερη αλλαγή του ΑΟΞ ήταν αυτή του Σαρπόνγκ αντί του Κίκε στο 65’ και το70’ ο Βουό πήρε τη θέση του Αραβίδη για τον ΟΦΗ, ενώ στο 75’ ο Γέντρισεκ πέρασε αντί του Σουλεϊμάν. Στο 79’ το σουτ του Γέντρισεκ έξω από την περιοχή δεν βρήκε στόχο. Στο 83’ το καλό σουτ του Τζουρίτσκοβιτς πέρασε λίγο άουτ από το αριστερό δοκάρι του Σωτηρίου. Στις καθυστερήσεις το σουτ του Σαρπόνγκ μπλόκαρε ο Σωτηρίου στην τελευταία καλή στιγμή του αγώνα.

Σχετικά άρθρα