Η επιστροφή της Παναχαϊκής στο γήπεδο του ΑΟΞ, ο Ουακίλι και ο Μαραντάς!

Η Παναχαϊκή επιστρέφει στο γήπεδο του ΑΟΞ από το 2002! Στις 11 του Νοέμβρη λοιπόν, είχε αναδειχθεί ισόπαλη με την τότε… SKODA ΞΑΝΘΗ με 1-1 με διαιτητή τον Βασίλη Σκουφίτσα. Ο Κύπριος Κώστας Ηλία με σουτ είχε κάνει το 1-0 και ο Μορίνι με φάουλ στο 59’ διαμόρφωσε το τελικό σκορ ενός αγώνα που τον παρακολούθησαν 437 θεατές στο γήπεδο του ΑΟΞ! Προπονητής της Ξάνθης ήταν ο Καραγεωργίου που είχε παρατάξει τους: Μπούτσεκ, Γελαδάρη, Παπαδημητρίου, Κεχαγιά, Βάλλα (53’ Κορδονούρη), Ραμπαριβονί (60’ Μπα), Ουακίλι, Λάιτνερ, Πέτρου, Ηλία (70’ Φρίζενμπίχλερ), Λαμπριάκο. Σ’ εκείνο το παιχνίδι ο ηγέτης της προηγούμενης σαιζόν Αμπντεραχήμ Ουακίλι (14 γκολ είχε πετύχει) έχασε το πέναλτι (κάτω αριστερά στη φωτογραφία) για το 2-1 και η καριέρα του στην Ξάνθη είχε ξεκινήσει να μετρά αντίστροφα…

Ο Γιώργος Μαραντάς γνωρίζει κατ’ ιδίαν… τι σημαίνει Παναχαϊκή. Από τις 19 Απριλίου έως τις 11 Οκτωβρίου του 2010 είχε διατελέσει προπονητής της πατρινής ομάδας (δεξιά στη φωτογραφία με το σήμα της στο t-shirt) που τότε, είχε στη προεδρία της τον Αλέξη Κούγια. Ο 45χρονος Μαγγανιώτης προπονητής, είχε δύο νίκες στο κύπελλο, μία στην Α’ Φάση με το 0-2 επί του Βύζαντα Μεγάρων και μία στη Β! Φάση με τον Λεβαδειακό (!) του Γιώργου Φοιρού, με 1-0 από το πέναλτι του Χρυσάφη.

Στο 13ο του παιχνίδι στο Κύπελλο Ελλάδος ο προπονητής του Άρη Αβάτου θέλει να κάνει… το 7-6 στις προσωπικές του νίκες στο θεσμό αυτό, για έναν προπονητή που έχει αντιμετωπίσει με τον Φωκικό την ΑΕΚ, με τον Παναιγιάλειο τον Ολυμπιακό, ενώ οι δύο τελευταίες του νίκες στο θεσμό ήταν με αντίπαλο τον Πλατανιά.

 

Σχετικά άρθρα