Κοκκινόπουλος: “Το γήπεδο είναι ο “καθρέφτης” της ομάδας”!

Ο Λεύκιππος Ξάνθης ολοκλήρωσε την α’ φάση του πρωταθλήματος Ανδρών ΕΚΑΣΑΜΑΘ κατακτώντας την 1η θέση της βαθμολογίας του Ανατολικού Ομίλου και το Σάββατο ρίχνεται στην διαδικασία των πλέι οφ ανόδου με αντίπαλο το Παγγαίο Καβάλας. Η ξανθιώτικη ομάδα έχει ήδη κατακτήσει το Κύπελλο ΕΚΑΣΑΜΑθ της σεζόν 2017-18, ενώ πλέον κοιτάζει βήμα-βήμα τα πλέι οφ, οριοθετώντας σταδιακούς στόχους, που θα κορυφώνονται στην πορεία. Ο κόουτς Κοκκινόπουλος μίλησε στην ΞΑΝΘΗ Sport για τα δεδομένα της επικαιρότητας, αναλύοντας τον αγωνιστικά “καυτό” Μάιο του συλλόγου:

Η χρονιά κυλά σύμφωνα με τις προσδοκίες σας. Ο πρώτος τίτλος είναι γεγονός και πιο συγκεκριμένα το Κύπελλο ΕΚΑΣΑΜΑΘ, ο στόχος της πρώτης θέσης της βαθμολογίας στην α’ φάση επιτεύχθηκε, πώς προχωρά η στοχοθεσία από εδώ και μπρος;

“Η αλήθεια είναι πως μέχρι τώρα έχουμε υλοποιήσει τους στόχους που είχαμε θέσει. Τώρα όμως έρχονται τα πολύ σημαντικά παιχνίδια των play offs που θα κρίνουν τον πρωταθλητή. Για μας ο επόμενος στόχος είναι να αποκλείσουμε τον ερχόμενο αντίπαλο μας, το Παγγαίο Καβάλας, ώστε να μπούμε στο final four. Μετά θα βάλουμε τον επόμενο στόχο. Δεν μας απασχολεί τίποτε άλλο αυτή τη στιγμή παρά μόνο η δική μας αγωνιστική παρουσία.”

Ο βαθμός δυσκολίας στα πλέι οφ ανεβαίνει κατακόρυφα, η ομάδα είναι έτοιμη να παίξει συνεχόμενους αγώνες σε πιο υψηλό επίπεδο από την πρώτη φάση;

“Έχουμε ξεκινήσει μια περίοδο προετοιμασίας για τα play offs εδώ και 2 εβδομάδες. Η ομάδα είναι απόλυτα συσπειρωμένη , η συμμετοχή των παικτών στις προπονήσεις είναι πολύ θετική, τα παιδιά έχουν βάλει στην άκρη για αυτό το διάστημα τις άλλες υποχρεώσεις τους, φοιτητικές- επαγγελματικές και έχουμε όλοι προσηλωθεί στο στόχο μας. Η διοίκηση είναι δίπλα μας σε ό,τι χρειαζόμαστε και είμαστε όλοι αισιόδοξοι για τη συνέχεια της πορείας μας.”

Η ευρύτερη μπασκετική «ατμόσφαιρα» σας έχει χρίσει φαβορί για την άνοδο στην Γ’ Εθνική Κατηγορία. Σας αγχώνει αυτό;

“Αυτό είναι το ΄΄δημιουργικό΄΄  άγχος που πρέπει να έχουν όλες οι ομάδες για να βελτιώνονται και να πετυχαίνουν βραχυπρόθεσμους ή μακροπρόθεσμους στόχους. Το γήπεδο είναι ο καθρέφτης και εκεί οφείλουμε να αποδεικνύουμε συνεχώς το ότι είμαστε καλύτεροι από τους αντιπάλους μας. Δεν μας αγχώνει αλλά μας κρατάει σε διαρκή εγρήγορση ώστε να γινόμαστε καλύτεροι σε κάθε προπόνηση και σε κάθε παιχνίδι από εδώ και πέρα που σίγουρα θα έχει μεγάλο βαθμό δυσκολίας.”

Τέλος θα θέλατε να στείλετε ένα μήνυμα στο φίλαθλο κοινό της Ξάνθης ενόψει των αγώνων των πλέι οφ ανόδου;

“Οι ομάδες μπάσκετ της Ξάνθης έχουν πετύχει πολλές επιτυχίες φέτος και σε επίπεδο ανδρών αλλά και στα τμήματα υποδομής ( Αρίων –  πρόκριση στο final six πανελληνίου πρωταθλήματος παίδων, Ασπίδα – πρωταθλήτρια Ε.ΚΑ.Σ.Α.ΜΑ.Θ. νεανίδων, Λεύκιππος – κυπελλούχος Ε.ΚΑ.Σ.Α.ΜΑ.Θ.) Νομίζω πως αξίζει τον κόπο ο φίλαθλος κόσμος της πόλης να αγκαλιάσει περισσότερο  τις προσπάθειες όλων των ομάδων.

Θέλουμε την συμπαράσταση του κόσμου της Ξάνθης  στην προσπάθεια μας να ανεβούμε στη Γ΄εθνική , να κάνουμε περήφανη την πόλη, παίζοντας παράλληλα όμορφο μπάσκετ.”

Εφημερίδα ΞΑΝΘΗ Sport: Από το 1990, κάθε Δευτέρα, μαζί με τον ξανθιώτικο αθλητισμό!

Σχετικά άρθρα