Η φιέστα της απόλυτης πρωταθλήτριας Ασπίδας! (pics + stats + video)

Δούλεψε σκληρά, δούλεψε μεθοδικά και φέτος η Ασπίδα Ξάνθης ξεκίνησε και τελείωσε τη χρονιά με το πόδι “κολλημένο” στο γκάζι. Μετά από 26 αγωνιστικές σάρωσε στο πέρασμά της και με το απόλυτο των βαθμών έγραψε, άλλη μία, “χρυσή” σελίδα στην ιστορία της! Το απόγευμα της Παρασκευής στο Δ.Α.Κ. Ξάνθης, η Διοίκηση της Ασπίδας Ξάνθης είχε φροντίσει έτσι ώστε όλα να είναι έτοιμα για τη φιέστα. Με τα επετειακά μπλουζάκια και το “Ασπίδα Ξάνθης Πρωταθλήτρια 2017-2018…. ήμουν κι εγώ στο 26\26”, με μπαλόνια, παιχνίδι επίδειξης από τις Ακαδημίες, καπνογόνα και αρκετό κόσμο, οι γαλάζιοι πανηγύρισαν την κατάκτηση του πρωταθλήματος όπως… τους άρμοζε!

Την απονομή στους πρωταθλητές έκανε ο Πρόεδρος της ΕΠΣ Γιώργος Πανίδης ενώ τα μετάλλια απένειμαν οι κ.κ. Χακάν, Πιστόλας, Δαλακούρας και Ζουρνατζίδης της ΕΠΣ. Ιδιαίτερα ικανοποιημένη και χαρούμενη αυτή η μέρα για τη Διοίκηση της Ασπίδας Ξάνθης που είδε τους κόπους μιας χρονιάς να αποδίδουν!

Η Ασπίδας στο φιλικό που προηγήθηκε της απονομής, παραλίγο να έχανε το φετινό αήττητο από την ομάδα… Παλαιμάχων της, η οποία κόντραρε στα ίσα τον μεγάλο της αντίπαλο και δύναμης ψυχής και καρδιάς. Το ταλέντο και ο ενθουσιασμός της “κανονικής” ομάδας όμως, της έδωσε τη νίκη, σε ένα παιχνίδι με τις εντυπώσεις να τις κερδίζουν και οι δύο ομάδες στο τελικό 3-1 το οποίο “σφύριξε” ο Βασίλης Ουζουνίδης. Στη φιέστα της Ασπίδας μεταξύ άλλων, είδαμε και τον πρώην Πρόεδρο της ΕΠΟ Γιώργο Γκιρτζίκη με την Αντιδήμαρχο Ξάνθης Αλεξία Γκιρτζίκη, καθώς και τον πρώην Δήμαρχο και γνωστό για τα “γαλάζια” του αισθήματα, Μιχάλη Στυλιανίδη.

ΤΟ ΑΦΙΕΡΩΜΑ ΠΟΥ ΔΗΜΟΣΙΕΥΤΗΚΕ ΣΤΗΝ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΜΑΣ, ΤΗΝ ΞΑΝΘΗ Sport, ΣΤΗΝ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΗ ΕΚΔΟΣΗ:

Η Ασπίδα Ξάνθης με… αέρα παλαιότερων δοξασμένων χρόνων αλλά με νέα φιλοσοφία φέτος, κατάφερε να σπάσει όλα τα κοντέρ και παράλληλα τα ρεκόρ των πρωταθλητών στην ιστορία της ΕΠΣ Ξάνθης!

  • Έγινε η πρώτη ομάδα που κατακτά το κορυφαίο πρωτάθλημα της Ένωσης όχι μόνο χωρίς να χάσει, αλλά ΜΟΝΟ με νίκες.
  • Σε ένα μαραθώνιο 26 αγωνιστικών κατάφερε να γράψει ιστορία σπάζοντας το δικό της ρεκόρ που κρατούσε 19 χρόνια!
  • Τότε, την περίοδο 1987-88 η Ασπίδα σε πρωτάθλημα 26 αγώνων είχε σημείωσε 25 νίκες και μόλις μία ισοπαλία συγκεντρώνοντας με το παλιό σύστημα 51 βαθμούς σκοράροντας 169 φορές (κορυφαία επίδοση) ενώ είχε δεχθεί 18 γκολ!
  • Φέτος, η ομάδα του Χρήστου Σαμαρά συγκέντρωσε το απόλυτο των 78 βαθμών, με 26/26 και τέρματα 73-7.
  • Πέτυχε από 13 νίκες εντός κι εκτός και στο ΔΑΚ σκόραρε 37 φορές δεχόμενη μόλις δύο γκολ, ενώ μακριά από την έδρα της σκόραρε 36 φορές δεχόμενη 5 τέρματα. Βεβαίως, είχε και τρεις νίκες στα χαρτιά, δύο με τον Π. Μελά που δεν συμμετείχε στο πρωτάθλημα και με τον Ηρακλή στο Ν. Ζυγό.

Στα πλάνα της ομάδας πάντως εκτός από την σημερινή φιέστα, είναι και η Γενική Συνέλευση που θα γίνει την Παρασκευή 18 Μαΐου, όπου θα τεθεί επί τάπητος ο σχεδιασμός της επόμενης μέρας του συλλόγου, καθώς με την άνοδο στην Γ’ Εθνική, αυξάνονται οι απαιτήσεις του συλλόγου.

Η ΑΣΠΙΔΑ ΚΑΙ Ο ΟΡΦΕΑΣ

Η… απόλυτη Ασπίδα φέτος, έγινε η πρώτη ομάδα που καταφέρνει αυτό το επίτευγμα. Νωρίτερα, η ίδια το 1988 στέφθηκε πρωταθλήτρια αήττητη, όπως και ο Ορφέας Ξάνθης το 1997 (58 βαθμούς σε 22 αγώνες, 18-4-0, τέρματα 65-17) και το 2004 (84 βαθμούς σε 30 αγωνιστικές, 27-3-0 και τέρματα 125-20).

Ο ΠΡΟΠΟΝΗΤΗΣ ΤΩΝ… ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΩΝ!

Ο Χρήστος Σαμαράς «αθόρυβα» αλλά μεθοδικά θα λέγαμε, στην 2η σαιζόν του στον πάγκο της Ασπίδας, έχτισε μία ομάδα… άπαιχτη που σάρωσε στο πέρασμά της. Μία επιτυχία που κοσμεί το βιογραφικό και του ίδιου του προπονητή που τα τελευταία χρόνια έχει κερδίσει τον ίδιο τίτλο και με τον Άρη Αβάτου δύο φορές. Σήμερα, η μεγαλύτερη επιβράβευση ήρθε με την αποθέωση που γνώρισε από τους παίκτες του, σε μία ιδιαίτερη μέρα γι’ αυτόν, καθώς νωρίτερα ο γιος του ο Ανδρέας, είχε στεφθεί και πρωταθλητής Ελλάδος στο σχολικό πρωτάθλημα που έγινε στο αθλητικό κέντρο της Ξάνθης. Δύο τίτλους σε μία… μέρα για τον νεαρό κι που έχει πλούσιο… γενεαλογικό ποδοσφαιρικό παρελθόν. Ο προπονητής των… πρωταθλημάτων Χρήστος Σαμαράς, χρησιμοποίησε στο φετινό πρωτάθλημα 24 ποδοσφαιριστές με τα 75 συνολικά γκολ να προέρχονται από τον πίνακά μας, τα 3 αυτογκόλ και τα 9 γκολ από τις τρεις νίκες άνευ αγώνα.



Σχετικά άρθρα