Απόλλων Διομηδείας – Ελπίδα Γενισέας, για μια θέση στον… ήλιο!

Μπορεί η προκήρυξη του πρωταθλήματος να έλεγε ότι σε περίπτωση που δεν υποβιβαζόταν καμία ομάδα από την Γ! Εθνική θα γινόταν αγώνας μπαράζ ανάμεσα στις δεύτερες ομάδες των δύο ομίλων της Β! κατ., για την άνοδο στη μεγάλη κατηγορία, ΑΜΕΣΩΣ μετά τη λήξη του πρωταθλήματος, αλλά η διοργανώτρια αρχή «τράβηξε» ακόμη περισσότερο την ημερομηνία (μεσολάβησε και το Πάσχα) κι έτσι ο αγώνας ανάμεσα στον Απόλλωνα Διομ. και την Ελπίδα Γενισέας θα γίνει το ερχόμενο Σάββατο 21 Απριλίου στο γήπεδο του ΑΟΞ.

Ίσως η διοργανώτρια αρχή επέλεξε αυτή την ημέρα με το σκεπτικό ότι προηγήθηκαν οι γιορτές και ήταν δύσκολη η συγκέντρωση των ποδοσφαιριστών στα γήπεδα για προπονήσεις. Από την άλλη βέβαια όρισε ΠΡΩΤΑ το παιχνίδια για την παραμονή στη Β! κατ. ανάμεσα στον Αετό Γοργόνας και τον Αετό Τοξοτών, αν και στην προκήρυξη δεν αναφερόταν η λέξη «ΑΜΕΣΩΣ» μετά τη λήξη του πρωταθλήματος της Β! κατ.

Αυτά όμως έχουν περάσει στην ιστορία γιατί τόσο η ομάδα του Γιάννη Λεοντίδη όσο και η αντίστοιχη του Χρήστου Νεοφυτίδη έχουν μπροστά τους 90 λεπτά και ίσως παράταση και πέναλτι, για να αλλάξουν μια κατηγορία και να επανέλθουν στα σαλόνια της Α! κατ. Τα σπουδαία λοιπόν την… 21η Απριλίου, όπου οι δύο ομάδες θα αναζητήσουν τον δικό τους… ήλιο!

Μετά από 13 χρόνια!

Στην τελευταία ημέρα της αγωνιστικής περιόδου 2004-05 είχαν παίξει για τελευταία φορά ο Απόλλωνας με την ομάδα της Γενισέας, που τότε ονομαζόταν Χρυσές Ελπίδες. Στις 14 Μαΐου λοιπόν του 2005 με διαιτητή τον Σίμο Δασκαλόπουλο και στα πλαίσια της 30ης αγ., στο γήπεδο της Διομήδειας (κεντρική φωτογραφία από το αρχείο της ΞΑΝΘΗ Sport), οι γηπεδούχοι επικράτησαν με 6-0 όπως είχαν επικρατήσει και στον αγώνα του πρώτου γύρου που είχε γίνει στη Γενισέα στις αρχές Γενάρη, του ίδιου έτους, με 0-3 σε αγώνα που διαιτήτευσε ο σημερινός διαιτητής της Super League Θανάσης Τζήλος.

Πρωταγωνιστής ο προπονητής

Μετά από 13 χρόνια λοιπόν θα παίξουν και πάλι Διομήδεια και Γενισέα με έπαθλο την άνοδο στη μεγάλη κατηγορία. Στις τελευταίες αναμετρήσεις μεταξύ των δύο ομάδων πρωταγωνιστής στο σκοράρισμα ήταν ο σημερινός προπονητής του Απόλλωνα Γιάννης Λεοντίδης καθώς είχε πετύχει δύο γκολ στο 6-0 (Γιουβανέζας 2, Σερνισλίδης, Χατζηβασιλείου τα άλλα), ενώ σκόραρε και στη Γενισέα (με πέναλτι στο 81’) με τον Γιώργο Πουτακίδη να ανοίγει το σκορ στο 6’ και τον Γιώργο Δημόπουλο να διαμορφώνει το τελικό 0-3 στο 90’.

Σχετικά άρθρα