Με μεγάλη επιτυχία η 1η Διακρατική Ημερίδα του Άρη Πετεινού (pics + videos)

Ο ΜΑΣ ΑΡΗΣ ΠΕΤΕΙΝΟΥ στα πλαίσια του προγράμματος ERASMUS+/ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ συμμετέχει ως επικεφαλής εταίρος στο έργο “Digital Technology as a tool for development and promotion in Footbal” και με ακρωνύμιο “FootApp” με φορείς υλοποίησης του προγράμματος και το UNIVERSITY SPORT CENTER OF PALERMO (ΙΤΑΛΙΑ) αλλά και την ομάδα της Βουλγαρίας FC ARDA 1924.

Από σήμερα Δευτέρα έως και την Τετάρτη 21/3/2018 πραγματοποιείται η 1η Διακρατική Συνάντηση Εταίρων στην Ελλάδα. Η συνάντηση αυτή περιλαμβάνει μια σειρά από δράσεις προβολής και ενημέρωσης η οποία ξεκίνησε στο συνεδριακό χώρο του Le Chalet, εκεί όπου έλαβε χώρα η ημερίδα με ηχηρές παρουσίες, όπως αυτή του αρχηγού της Εθνικής Ελλάδος Βασίλη Τοροσίδη αλλά και του προπονητή της Εθνικής Ελπίδων Αντώνη Νικοπολίδη, με θέμα: “Ποδόσφαιρο στις αναπτυξιακές ηλικίες και σύνδεση με την τεχνολογία” FootAppErasmus+, με ομιλητές τους κ.κ.

– Κυρανούδης Άγγελος, Καθηγητής Φυσικής Αγωγής, Διδάσκων στο ΤΕΦΑΑ ΔΠΘ – Εκπαιδευτής Προπονητών ΕΠΟ Uefa Pro.
“Η Επίδραση της σχετικής ηλικίας στην εξέλιξη των νεαρών ποδοσφαιριστών”
– Νικοπολίδης Αντώνιος, Προπονητής Εθνικής Ομάδας Ποδοσφαίρου Ελπίδων.
“Εθνική ομάδα ποδοσφαίρου Ελπίδων. Τρόπος επιλογής αθλητών, Κριτήρια, Αξιολόγηση, σύστημα παρακολούθησης εξέλιξης”
– Αντωνίου Σταμάτης, Τεχνικό Στέλεχος Εθνικής Ομάδας Ποδοσφαίρου.
“Φόρμα scouting, Ανάλυση – Τεχνολογία, Βίντεο – Motivation”
– Τοροσίδης Βασίλειος, Αρχηγός Εθνικής Ομάδας Ποδοσφαίρου.
“Η προσωπική διαδρομή από τις Ακαδημίες ποδοσφαίρου της Ξάνθης στη διεθνή καταξίωση”

Η Ομιλία του ξανθιώτη Αρχηγού της Εθνικής μας ομάδας (Μέρος 1ο)

Στο τελευταίο κομμάτι της ημερίδας, υπήρξε παρέμβαση των εκπροσώπων των εταίρων του FootApp από το αθλητικό Πανεπιστήμιο του Παλέρμο (Ιταλία) και από την Ακαδημία Ποδοσφαίρου Κίρτζαλι (Βουλγαρία).

Το “παρών” στον κατάμεστο συνεδριακό χώρο του Le Chalet έδωσε ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Ζαγναφέρης, η Αντιδήμαρχος κα. Γκιρτζίκη, ο Δήμαρχος του Δήμου Τοπείρου Θωμάς Μίχογλου, ο Πρόεδρος του ΑΟ ΞΑΝΘΗ ΠΑΕ Άρης Πιαλόγου, ο πρώην Πρόεδρος της ΕΠΟ Γιώργος Γκιρτζίκης, ο πρώην πρόεδρος του Πανθρακικού κ. Σαββάκης, ο Πρόεδρος της ΕΠΣ Ξάνθης Γιώργος Πανίδης και αρκετοί προπονητές αλλά και άνθρωποι του ποδοσφαίρου της Ξάνθης και της ευρύτερης περιοχής.

Την Τρίτη, 20/3/2018 τα μέλη του FootApp θα πραγματοποιήσουν επίσκεψη στο Δημοτικό Σχολείο του Πετεινού, υλοποιώντας με σειρά από εκπαιδευτικές και ψυχαγωγικές δράσεις για τα παιδιά.

Το απόγευμα της ίδιας ημέρας (ώρες 18:00-21:00) θα πραγματοποιηθεί εκδήλωση στην κεντρική Πλατεία της Ξάνθης, όπου θα πραγματοποιηθούν ποικίλες δράσεις, τόσο για παιδιά όσο και για μεγαλύτερους. Οι δράσεις αυτές έχουν ως στόχο την συμμετοχή της τοπικής κοινωνίας στο έργο.

Την Τετάρτη, 21/3/2018 το απόγευμα θα πραγματοποιηθεί Τουρνουά Ποδοσφαίρου Ακαδημιών στις εγκαταστάσεις του ΑΡΗ ΠΕΤΕΙΝΟΥ.

Το έργο FootApp αποτελεί μια καινοτόμα πρωτοβουλία του εταίρου ΜΑΣ ΑΡΗΣ ΠΕΤΕΙΝΟΥ για τον τόπο μας και δίνει την δυνατότητα αποτελεσματικής ενίσχυσης του ποδοσφαίρου στις μικρές ηλικίες.

Σχετικά άρθρα