Με λάμψη… αρχηγού, η ετήσια γιορτή του Άρη Πετεινού! (pics)

Παρουσία του Βασίλη Τοροσίδη σήμερα το απόγευμα στο συνεδριακό χώρο του Elisso, διεξήχθη η ετήσια γιορτή του Άρη Πετεινού και της Ακαδημίας του. Πλήθος κόσμου γέμισε την αίθουσα και είχε την ευκαιρία να περάσει ένα ξεχωριστό απόγευμα παρέα με τον ξανθιώτη αρχηγό της Εθνικής Ελλάδος και ποδοσφαιριστή της Μπολόνια. Στην εκδήλωση το παρών έδωσε εκτός από όλη η ποδοσφαιρική οικογένεια του Άρη Πετεινού, ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Ξάνθης και Περιθωρίου κ.κ. Παντελεήμων, η Διοίκηση της ΕΠΣ με τους κ.κ. Τριάντη, Δαλακούρα, Ζουρνατζίδη και Κουτσουρλή και φυσικά οι μικροί ποδοσφαιριστές της Ακαδημίας του Άρη “Ευστάθιος Τοροσίδης”.

Ο Πρόεδρος της ομάδας Φίλιππος Παραστατίδης καλωσόρισε τους παριστάμενους και στη συνέχεια ακολούθησε μία μίνι αναδρομή στη χρονιά που πέρασε, αλλά και τους στόχους της ομάδας, κυρίως σε εξωαγωνιστικά… γήπεδα καθώς και στην ανάπτυξη των Ακαδημιών του Άρη αναφερόμενος και στις δράσεις της ομάδας με το Ευρωπαϊκό Πρόγραμμα στο οποίο συμμετέχει. Τέλος, εξήρε τον χαρακτήρα του Βασίλη Τοροσίδη και υπογράμμισε πως ευελπιστεί να γαλουχήσει κι άλλους ποδοσφαιριστές ο Άρης Πετεινού, με πρότυπο τον Βασίλη!

Στη συνέχεια πραγματοποιήθηκε η κοπή της πίτας του Άρη Πετεινού και χαιρετισμό απηύθυνε ο Μητροπολίτης Ξάνθης, ο οποίος εξιστόρησε την αρχή του εθίμου της βασιλόπιτας, αφού πρώτα κέντρισε το ενδιαφέρον των νεαρών ποδοσφαιριστών.

Το λόγο πήρε ακολούθως ο Αντιπρόεδρος της ΕΠΣ Ξάνθης Γιώργο Τριάντης, ο οποίος έδωσε συγχαρητήρια στις Ακαδημίες του Άρη για το έργο τους κι ευχήθηκε καλή χρονιά, ενώ η συνέχεια ήταν του αρχηγού της Εθνικής Ελλάδος.

Ο Βασίλης Τοροσίδης, στον χαιρετισμό του ευχαρίστησε τους γονείς που εμπιστεύονται τα παιδιά τους στον Άρη Πετεινού αναφερόμενος στο γεγονός ότι δεν πίστευε στο ξεκίνημα του Άρη το 2010, ότι σήμερα θα έχει περίπου 120 ενεργά παιδιά στην Ακαδημία. “Αισθάνομαι τον Άρη Πετεινού σαν οικογένειά μου” υπογράμμισε, ενώ για την λειτουργία της Ακαδημίας του Άρη, είπε πως νιώθει την ικανοποίηση των γονιών για την προσπάθεια της ομάδας, κάτι που φαίνεται και από τα περισσότερα παιδιά κάθε χρόνο. Η είδηση πάντως είναι ό,τι ο Άρης Πετεινού έχει νέα όνειρα και στόχους για καλύτερες γηπεδικές υποδομές και ήταν ένας τομέας, για το οποίο ο Βασίλης Τοροσίδης μίλησε σε θερμό τόνο, αναφερόμενος στο ότι ήταν όνειρο και του πατέρα του αλλά και δικό του.

Ο υπεύθυνος οργάνωσης της Ακαδημίας του Άρη Πετεινού, Σάκης Δελής στην δική του ομιλία στάθηκε στο ότι ο Άρης είναι μία από τις 125 επιλεγμένες Ακαδημίες από τον ΟΠΑΠ στην Ελλάδα, η οποία παρέχει δωρεάν ασφάλιση στους ποδοσφαιριστές του κι άλλα προνόμια ενώ αναφέρθηκε και στην συνεργασία του Άρη Πετεινού με την ΠΑΕ, αναφέροντας τους ποδοσφαιριστές που πλέον είναι στα τμήματα υποδομής της μεγάλης ομάδας του Νομού μας.

Τιμητικές διακρίσεις (υπογεγραμμένα βιβλία ποδοσφαιρικού περιεχομένου από τον Τοροσίδη) υπήρξαν για τους παίκτες της Ακαδημίας του Άρη (Τυριάκης, Αβερόπουλος, Παπαθεοδώρου, Σαϊλάκης, Κούτρας, Δεληωρίδης) που συμμετείχαν στις Μεικτές ομάδες της Ξάνθης, οι οποίες προκρίθηκαν στην επόμενη φάση.

Ξεχωριστές στιγμές υπήρξαν και για τον Νίκο Διαμαντή που είναι επί 5 χρόνια μέλος της ομάδας του Άρη κι έχει επιλέξει την Ακαδημία του Πετεινού για να μάθει τα πρώτα του ποδοσφαιρικά βήματα ο γιος του, καθώς και για τον νεαρό Βαγγέλη Γούλα που δεν έχει χάσει μέρα προπόνησης από την αρχή της αγωνιστικής περιόδου.

Τέλος, η Διοίκηση του Άρη είχε φροντίσει να υπάρχει πλούσιος μπουφές, δώρα για όλους (σκούφος Άρη Πετεινού), ενώ ενημέρωσε όλους τους ενδιαφερόμενους πως κυκλοφόρησαν τα ημερολόγιά του με κόστος 5 €.

Στο φινάλε της εκδήλωσης όλοι ήταν γύρω από τον Βασίλη Τοροσίδη, με τον αρχηγό της Εθνική μας να μην χαλάει χατήρι σε κανέναν που ήθελε είτε να φωτογραφηθεί, είτε να του δώσει αυτόγραφο. Πάντως, η έκπληξη για τον Βασίλη, ήρθε από τον Αντώνη Κουτσουρλή που είχε μεριμνήσει και του έδωσε το πρώτο του ποδοσφαιρικό δελτίο.

 

Σχετικά άρθρα