Η προϊστορία των σημερινών αγώνων της Α’ Κατηγορίας!

Σε μια αγωνιστική όπου δεν υπάρχει το μεγάλο παιχνίδι, αλλά θα έχει ενδιαφέρον η συνάντηση στο Δ.Α.Κ. ανάμεσα στην Ασπίδα Ξ. και τον Απόλλων Ξ., ενώ η Αναγέννηση πάει στο Μαγικό, με τις δύο ομάδες να παίζουν για δεύτερη φορά φέτος, αφού έχει προηγηθεί ο αγώνας κυπέλλου στη φάση των ομίλων, πάμε να δούμε ενδιαφέροντα στοιχεία για την 5η αγωνιστική της Α’ Κατηγορίας μέσα από το μοναδικό αρχείο της εφημερίδας ΞΑΝΘΗ Sport!
Από τα 6 παιχνίδια του προγράμματος σε αρκετά υπάρχει μεγάλη προϊστορία, αλλά και σε άλλα, όπως αυτό του ντέρμπι στο Δ.Α.Κ., η προϊστορία θα αρχίσει να μετράει από την Κυριακή!

Εφημερίδα ΞΑΝΘΗ Sport: Από το 1990, κάθε Δευτέρα, μαζί με τον ξανθιώτικο αθλητισμό!

Ο ΑΡΗΣ Πετεινού σε 8 αγώνες με αντίπαλο τον Ερμή Μάνδρας έχει 5 νίκες από τις οποίες οι 4 είναι «καθαρές» μια και ο αντίπαλος δεν σκόραρε. Ήταν αυτός που πήρε τον πρώτο αγώνα, τον Απρίλιο του 2006, με το πέναλτι του Δημήτρη Τσιφλίκογλου και διαιτητή τον Θανάση Τζήλο, που πλέον αγωνίζεται στη Super League, αλλά και τον τελευταίου με 2-0 με τα γκολ των Μιχάλη Μαλαδένη – Θόδωρου Γαπουντζή, τον Σεπτέμβριο του 2015 και διαιτητή τον Βαγγέλη Κιοτζένη, που φέτος δεν αξιολογήθηκε στη μεγάλη εθνική κατηγορία. Ο Ερμής πήρε την πρώτη του νίκη στο γήπεδο του Πετεινού τον Μάρτιο του 2007 με 0-3 με τα γκολ των Τοπ Αλή Ριτβάν – Αλέξη Καραμπατζάκη – Γιάννη Καραγκιόζη και τη δεύτερη και τελευταία τον Δεκέμβριο του 2013 με 2-3 με τα γκολ των Τάσου Καρακάση, Παναγιώτη Θωμαϊδη και Σταύρου Μενεξέ. Η μοναδική φορά που ήρθαν ισόπαλες οι ομάδες (1-1) ήταν τον Δεκέμβριο του 2010 με τα γκολ των Γιάννη Καραγκιόζη – Γιώργου Πουτακίδη.
Η ΙΣΟΠΑΛΙΑ είναι το κυρίαρχο αποτέλεσμα στις λιγοστές αναμετρήσεις της Α.Ε. Ξάνθης απέναντι στον Ηρακλή Ζυγού με τους φιλοξενούμενους να διατηρούν το αήττητο παίζοντας τόσο στα Πηγάδια όσο και στα Κιμμέρια. Με Γιώργο Κριεζή και Οσμάνογλου Χακή είχε βγει η πρώτη ισοπαλία στις 16 Νοεμβρίου του 2013 και η δεύτερη τον Δεκέμβριο του 2016 με τα γκολ των Ραμαδάν Σαλήχ Ταρκάν – Κώστα Κελέση. Ενδιάμεσα, τον Οκτώβριο του 2015, ο Ηρακλής, με γκολ των Ιορδάνη Κιολεϊδη – Μεμέτογλου Μεμέτ (τ/φ – αυτογκόλ) είχε επικρατήσει με 0-2. Είναι χαρακτηριστικό ότι όλα τα παιχνίδια, όπως και το φετινό, έγιναν ή θα γίνουν στον πρώτο γύρο και μάλιστα μέσα σε διάστημα ενάμισι μηνός, δηλαδή από τις 17 Οκτωβρίου μέχρι και την 4η Δεκεμβρίου.
ΣΧΕΤΙΚΑ μοιρασμένη είναι η παράδοση στη Φελώνη, ανάμεσα στον Α.Ο. Βιστωνίδας και το Νέστο Κύρνου. Οι γηπεδούχοι με Δασκαλάκη – Σερνισλίδη είχαν επικρατήσει με 2-0 τον Γενάρη του 2014 και με Καμπουρίδη – Αγγελίδη είχαν κάνει την ανατροπή στο γκολ του Μουζαφέρογλου Μουζαφέρ, τον Δεκέμβριο του 2016. Ο Νέστος, τον Γενάρη του 2016, με τα γκολ των Ιμπράμογλου Οζάϊ – Αμέτογλου Τζοσκούν είχε νικήσει με 0-2, ενώ στα περυσινά μπαράζ παραμονής είχε πάρει την ισοπαλία με τον Βελή Μπερκάν να κάνει το 1-1 και να απαντά στο γκολ του Νίκου Μπάρμπα. Υπάρχει και ακόμη μία νίκη για τον Α.Ο. Βιστωνίδας, αλλά στα χαρτιά, στην πρώτη αναμέτρηση των δύο ομάδων στην οποία δεν είχε κατεβεί να αγωνισθεί ο Νέστος.

Εφημερίδα ΞΑΝΘΗ Sport: Από το 1990, κάθε Δευτέρα, μαζί με τον ξανθιώτικο αθλητισμό!

ΑΣΤΕΡΑΣ Μαγικού και Αναγέννηση Θαλασσιάς έχουν την πλέον «γεμάτη» παράδοση μια και θα αγωνισθούν την μεθεπόμενη Κυριακή για 15η φορά μεταξύ τους. Οι φιλοξενούμενοι έχουν περισσότερες νίκες καθώς μετρούν 7 με την πρώτη να καταγράφεται στα «χαρτιά» τον Μάρτιο του 1997, αλλά και η πρώτη επιτυχία στον αγωνιστικό χώρο να είναι η πιο πλούσια, τον Γενάρη του 2002, με το εκπληκτικό 0-8 και τον Σταύρο Κοτζακελίνη τότε να βγάζει καρέ και τους Παύλο Μακρίδη – Θόδωρο Χατζημωϋσιάδη να πετυχαίνουν από δύο γκολ. Ο Πέτρος Σαρηγιαννίδης ήταν ο πρωταγωνιστής στην τελευταία νίκη της Αναγέννησης, τον Σεπτέμβριο του 2014, με 0-4, βγάζοντας χατ – τρικ στην επανάληψη, ενώ το σκορ έκλεισε ο Πέτρος Πεντεζίδης. Ο Αστέρας πήρε την πρώτη από τις πέντε συνολικά νίκες του τον Γενάρη του 1999 με τα γκολ των Μυρώδη Χατζημωϋσιάδη – Δημοσθένη Ζώτο – Αλέξη Γουσγουριώτη και την τελευταία τον Γενάρη του 2017 με τα γκολ των Απόστολου Κιαχίδη – Φεϊμή Ιλκέρ. Οι δύο ισοπαλίες έχουν βγει με το ίδιο σκορ και μάλιστα ήταν συνεχόμενες. Τον Μάρτιο του 2014 με την Αναγέννηση να προηγείται δύο φορές και τον Αστέρα να απαντά ισάριθμες και τον Απρίλιο του 2015 με τον Αστέρα να προηγείται με 2-0 και την Αναγέννηση να ισοφαρίζει σε 2-2.
ΑΠΟ ΜΙΑ νίκη μετρούν η Κεντητή με τον Εχίνο. Οι γηπεδούχοι είχαν επικρατήσει πριν σχεδόν 13 χρόνια, τον Γενάρη του 2005, με γκολ του Παλατήν Γκιοκάν και δύο χρόνια αργότερα ο Εχίνος είχε πάρει τη ρεβάνς με τα γκολ των Ζεϊμπέκ Χασάν, Καντουχάρ Ρουφάτ.
Ο ΑΤΛΑΣ Σελίνου που θα πάρει τους βαθμούς της νίκης χωρίς αγώνα, με αντίπαλο τον Π. Μελά Κουτσού, θα προσθέσει την 4η νίκη του μια και η πρώτη είχε καταγραφεί τον Απρίλιο του 1991 με τα γκολ των Μοσχόπουλο – Μπαλαφούτη (2) και Σιδερίδη. Αμέσως μετά είχε επικρατήσει με το γκολ του Κώστα Μοσχόπουλου, τον Νοέμβριο του 1991 και η τελευταία νίκη ήταν τον Μάρτιο του 1996 με το γρήγορο γκολ του Τσαούσογλου Ναήλ, σε μια συνάντηση που είχε διευθύνει ο Θανάσης Βέλλιος. Με δύο γκολ του Δημήτρη Καραμανάβη κι ένα του Κώστα Καραμανάβη ο Π. Μελάς είχε νικήσει τον Νοέμβριο του 1994 με 2-3, ενώ την τελευταία φορά που βρέθηκαν αντίπαλες οι δύο ομάδες με τα γκολ των Δημήτρη Τζουβάρα – Ηλία Μιχαηλίδη και Γιώργο Γούλα οι φιλοξενούμενοι είχαν φύγει από το Σέλινο με το επιβλητικό 0-3. Υπάρχουν και δύο ισοπαλίες με το ίδιο σκορ (1-1), τον Μάρτιο του 1993 με τα γκολ των Καραμανάβη – Χασάν Χαλήτ και τον Απρίλιο του 2012 με τα γκολ των Μπάμπη Γαβριηλίδη – Χρήστο Κούτρα. Αξίζει να σημειώσουμε ακόμη ότι οι δύο ομάδες είχαν βρεθεί αντιμέτωπες άλλες 4 φορές τη δεκαετία του ’80.
ΟΠΩΣ προαναφέραμε, δεν υπάρχει προϊστορία ανάμεσα στην Ασπίδα Ξάνθης και τον Απόλλωνα Ξάνθης.

Εφημερίδα ΞΑΝΘΗ Sport: Από το 1990, κάθε Δευτέρα, μαζί με τον ξανθιώτικο αθλητισμό!

Σχετικά άρθρα