Το backstage του Αρίωνας-Λεύκιππος!

Η ξανθιώτικη αναμέτρηση του Σαββάτου μεταξύ του Αρίωνα και του Λέυκιππου, βρήκε νικήτρια την φιλοξενούμενη ομάδα με τελικό σκορ 43-75. Έτσι ο Λεύκιππος βρίσκεται μόνος-πρώτος στην βαθμολογία με 12 βαθμούς σε 6 αγώνες, Αρίωνας Ξάνθης και Ολυμπιάδα Αλεξανδρούπολης ακολουθούν με 11, ενώ Δημοκρίτειο Κομοτηνής, Αίαντας Κομοτηνής και Εθνικός Αλεξανδρούπολης έπονται με 10.

Το ξανθιώτικο ντέρμπυ του Σαββάτου είχε ενδιαφέροντα στοιχεία με την ΞΑΝΘΗ Sport να σας παρουσιάζει το backstage του παιχνιδιού:

  • Πρώτη φορά αντιμέτωποι σε επίσημο παιχνίδι τα αδέρφια Κάλφα, με τον Νίκο, τον μεγαλύτερο ηλικιακά να αγωνίζεται για δεύτερη χρονιά στον Λεύκιππο, ενώ τον μικρότερο Βασίλη, να επιστρέφει σε επίσημους ρυθμούς μετά την συμμετοχή του στους “Βατράχους” και το Τουρνουά Πολιτιστικών Συλλόγων και να αγωνίζεται στον Αρίωνα. Και οι δύο ξεκίνησαν το μπάσκετ στον Αρίωνα, όπου αγωνίστηκαν στα πρωταθλήματα υποδομών!
  • Πρώτη φορά απέναντι στην ομάδα που γαλουχήθηκε μπασκετικά ο Φώτης Νταβουλτζόπουλος, με τον Ξανθιώτη περιφερειακό να αγωνίζεται από το καλοκαίρι στον Λεύκιππο μετά από μακρά θητεία στα τμήματα υποδομών και στην ανδρική ομάδα του Αρίωνα. Να σημειωθεί ότι στο περσινό αντίστοιχο παιχνίδι ο Νταβουλτζόπουλος είχε πετύχει 25 πόντους εναντίον της τωρινής πλέον ομάδας του σε ένα παιχνίδι που είχε λήξει με 70-71 υπέρ του Λεύκιππου.

  • Ο Λεύκιππος συνεχίζει να διαθέτει την καλύτερη επίθεση με 492 πόντους και την καλύτερη άμυνα με 262. Πετυχαίνει 82 πόντους/παιχνίδι και δέχεται 43,7. Ο Αρίωνας έχει πετύχει ως τώρα 418 πόντους με μέσο όρο 59,7 κι έχει δεχτεί 415, δηλαδή μέσο όρο 59,3.
  • Οι δύο ομάδες συναντήθηκαν για 3η φορά μεταξύ τους με τον Λεύκιππο να έχει κερδίσει ως τώρα και τα 3 παιχνίδια. Οι νικητές πέτυχαν 73 πόντους που είναι η καλύτερη επιθετική τους συγκομιδή απέναντι στον Αρίωνα, ενώ ο Αρίωνας πέτυχε την μικρότερη συγκομιδή του απέναντι στο Λεύκιππο με τους 45 πόντους του Σαββάτου.
  • Ο Σταμπουλής είναι ο πρώτος σκόρερ του Λεύκιππου στο σύνολο των παιχνιδιών των δύο ομάδων με 45, ενώ ο Αμπεριάδης ο πρώτος του Αρίωνα με 31.

Εφημερίδα ΞΑΝΘΗ Sport: Από το 1990, κάθε Δευτέρα, μαζί με τον ξανθιώτικο αθλητισμό!

Σχετικά άρθρα