Με παρουσία Αβράμοβιτς οι προπονήσεις του Λεύκιππου!

Παρών από χθες στην πόλη μας είναι ο υπεύθυνος των παιδικών και εφηβικών τμημάτων της Παρτιζάν Βελιγραδίου και μέλος του τεχνικού team της Εθνικής Σερβίας στην ατομική βελτίωση επίλεκτων αθλητών Ντράγκολιουπ Αβράμοβιτς. Ο Σέρβος τεχνικός βρέθηκε χθες Κυριακή στα δύο επίσημα παιχνίδια του παιδικού και του εφηβικού τμήματος του Λεύκιππου, ενώ το βράδυ της Κυριακής προπόνησε την παιδική ομάδα του συλλόγου.

Σήμερα Δευτέρα ήταν παρών τόσο στην προπόνηση της ανδρικής ομάδας που ξεκίνησε υπό τις οδηγίες του Σωτήρη Κοκκινόπουλου την προετοιμασία της για τον εκτός έδρας αγώνα με την Φιλία Ορεστιάδας, όσο και στην προπόνηση της παιδικής ομάδας των Ψάλτου-Ρετζέπη, που προετοιμάζεται για τον κυριακάτικο αγώνα της Κυριακής με την Α.Ε. Κομοτηνής εκτός έδρας.

Ο Σέρβος τεχνικός που επισκέπτεται την Ξάνθη στο πλαίσιο της συνεργασίας του Λεύκιππου με την Παρτιζάν, με την αρχή να υλοποιείται στο αυγουστιάτικο ταξίδι του ξανθιώτικου συλλόγου στο Βελιγράδι, θα συμμετέχει σε ενεργό βαθμό και αύριο Τρίτη στις προπονήσεις των τμημάτων του Λεύκιππου, προσθέτοντας την δική του τεχνογνωσία και εμπειρία στον χώρο του μπάσκετ!

Διαβάστε παρακάτω τι δήλωσε στην “σελίδα” του Λεύκιππου:
Για την συνεργασία της Παρτιζάν με τον Λεύκιππο:
“Δεν είναι η πρώτη φορά που η Παρτιζάν συνεργάζεται με κάποια ομάδα από το εξωτερικό στέλνοντας προπονητές δείξουν κάποια νέα στοιχεία από το σύγχρονο σέρβικο μπάσκετ. Τα τελευταία 40 χρόνια η Παρτιζάν είναι από τις καλύτερες ομάδες παραγωγής νέων παικτών στην Ευρώπη και από αυτό είναι εύκολο να αντιληφθεί κανείς πόσο καλούς προπονητές έχει αυτός ο σύλλογος. Η Παρτιζάν πάντα θέλει να συνεργάζεται με ομάδες που έχουν στόχους , σωστούς ανθρώπους στην διοίκηση και προσπαθούν συνεχώς να βελτιώνουν την ποιότητα του συλλόγου τους.”
Για τις συνθήκες που επικρατούν στον Λεύκιππο:
“Είναι πάρα πολύ καλό να υπάρχουν τέτοιοι άνθρωποι στην διοίκηση όπως αυτοί του Λεύκιππου και να ασχολούνται με τόση όρεξη για το καλό του μπάσκετ. Επίσης μου έκανε εντύπωση η όρεξη και η μεθοδικότητα των προπονητών του Λεύκιππου. Το πιο σημαντικό είναι αυτό που είδα χτες. Όλοι οι άνθρωποι του Λεύκιππου, διοίκηση, προπονητές ήταν παρόντες στον αγώνα του παιδικού, του εφηβικού, στην προπόνηση που είχε το παιδικό αργά του βράδυ. Από όλη αυτή την σκληρή δουλειά που γίνεται εκ μέρους της διοίκησης και των προπονητών σίγουρα πολύ σύντομα θα φανούν τα αποτελέσματα. Χρειάζεται δουλειά αλλά υπάρχει μεγάλη θέληση για διάκριση και βρίσκεται μακριά η στιγμή που θα έρθουν οι καρποί αυτής της σκληρής δουλειάς που γίνεται στον Λεύκιππο.
Για τους στόχους της συνεργασίας Λεύκιππου – Παρτιζάν:
“Ο Λεύκιππος έχει να κερδίσει πολλά από την επίσκεψη προπονητών της Παρτιζάν και από αυτά που δείχνουν στους προπονητές του. Έχουν την γνώση και την εμπειρία να δείξουν στοιχεία τα οποία ακόμη δεν είναι γνωστά εδώ και αυτοί τα γνωρίζουν καλύτερα. Οι εμπειρίες που θα αποκομίσει από την Παρτιζάν είναι εξαιρετικά σημαντικές γιατί η Παρτιζάν έχει βγάλει πολλούς παίκτες που έχουν αγωνιστεί στο NBA , στην Ευρωλίγκα, γενικά με την συνεχή συνεργασία που θα υπάρχει από εδώ και πέρα ο Λεύκιππος θα κερδίζει συνεχώς πράγματα και εμπειρίες.
Από την άλλη η Παρτιζάν μέσα από αυτή την συνεργασία μπορεί να αποκτήσει κάποιους παίκτες από εδώ , την στιγμή που βρίσκεται σε εξέλιξη μια τέτοιου είδους συνεργασία.
Για το ελληνικό μπάσκετ και την σύγκριση του με το σέρβικο:
“Τα τελευταία χρόνια έχουν δουλέψει στο ελληνικό μπάσκετ πετυχημένοι Σέρβοι προπονητές και πιστεύω ότι κοντά σε αυτούς αναδείχθηκαν κάποιοι πολύ καλοί Έλληνες προπονητές. Η άποψη μου για το ελληνικό μπάσκετ είναι πολύ καλή γιατί έχει φέρει πολύ καλά αποτελέσματα και σε εθνικό αλλά και σε συλλογικό επίπεδο. Είναι σημαντικό να υπάρχουν καλοί προπονητές και μάλιστα να ξεκινούν από τις μικρές ηλικίες. Ο προπονητής παίζει σημαντικό ρόλο στην δημιουργία μια καλής ομάδας. Ο καλός προπονητής είναι ό,τι καλύτερο.”

Σχετικά άρθρα