Νέα σελίδα για το ελληνικό ποδόσφαιρο, μετά τη θριαμβευτική νίκη του Βαγγέλη Γραμμένου στις εκλογές της ΕΠΟ με ψήφους 48-21!
Η παράταξη του Βαγγέλη Γραμμένου επικράτησε πανηγυρικά απέναντι στην αντίστοιχη του Γιώργου Καλαντζή στις εκλογές της ΕΠΟ, καθώς έπεσαν στο κενό οι προσπάθειες αναβολής των αρχαιρεσιών από τα απομεινάρια του προηγούμενου καθεστώτος.
Ο κ. Γραμμένος εξελέγη στην κορυφαία διοικητική θέση του ελληνικού ποδοσφαίρου λαμβάνοντας 48 ψήφους επί συνόλου 71 ψήφων, κατά τη διαδικασία που έλαβε χώρα στην έκτακτη αρχαιρεσιακή γενική συνέλευση των ΕΠΣ μελών της Ομοσπονδίας σε κεντρικό ξενοδοχείο της Αθήνας, παρουσία των εκπροσώπων της FIFA Μπιόρν Βασάλο, Νόνταρ Αλκαχάτζε, της UEFA Άντζελο Ρηγόπουλου.
Ο έτερος υποψήφιος για τη θέση του προέδρου της ΕΠΟ κ. Καλατζής έλαβε 21 ψήφους ενώ βρέθηκαν και 2 λευκά».
Θυμίζεται ότι οι ψήφοι ήταν συνολικά 71. Οι 54 από τις ΕΠΣ, 16 από τις ΠΑΕ της Σούπερ Λίγκας και μία από τη Football League.
Το αποτέλεσμα της ψηφοφορίας για την ανάδειξη νέου προέδρου είχε προδιαγραφεί λίγο νωρίτερα με την της έγκριση του καταστατικού, αφού το 49-19 υπέρ της έγκρισης δεν άφηνε περιθώρια στον Γιώργο Καλαντζή ώστε να ελπίζει ότι μπορεί να «γυρίσει» την κατάσταση.
Πλέον το ελληνικό ποδόσφαιρο γυρίζει οριστικά σελίδα, κλείνοντας μια και καλή την πόρτα στο σύστημα που το βάλτωσε σε όλα τα επίπεδα, το έφερε στην πλήρη ανυποληψία και λειτουργούσε -σχεδόν αποκλειστικά- υπέρ μόνο μίας συγκεκριμένης ομάδας.
Nωρίτερα είχε γίνει γνωστό ότι το Πρωτοδικείο απέρριψε την προσφυγή για την ακύρωση των εκλογών, ενώ εντύπωση προκάλεσε η συστημική ψήφος Ολυμπιακού και Παναθηναϊκού κατά τη διαδικασία έγκρισης των πρακτικών της καταστατικής γενικής συνέλευσης της ΕΠΟ τον περασμένο Ιούνιο.
Το βιογραφικό του Βαγγέλη Γραμμένου
Ο Βαγγέλης Γραμμένος, δικηγόρος στο επάγγελμα, έπαιξε ποδόσφαιρο στη Νίκη Ηρακλείου από το 1974 ως το 1985. Είναι ιδρυτικό μέλος της παράταξης «Ενωτική Κίνηση» που είχε συσταθεί με το όνομα αρχικά «Ανανεωτική Κίνηση».
Την περίοδο 1984-1985 με πρόεδρο τον Γιώργο Λυσαρίδη, Ψωμιάδης και Γραμμένος είχαν την ευθύνη των παιδικών πρωταθλημάτων ενώ τα επόμενα χρόνια ο Βαγγέλης Γραμμένος στις θητείες Ψωμιάδη ήταν μέλος του διοικητικού συμβουλίου, πριν τον διαδεχτεί στην προεδρία.
Τα χρόνια που ήταν φοιτητής της νομικής, ήταν ο γραμματέας της παράταξης «Ενωτική κίνηση» όταν ιδρύθηκε το 1983. Η παράταξη του εξελέγη για πρώτη φορά τον Ιούλιο του 1984 και ο Βαγγέλης Γραμμένος κλήθηκε να στηρίξει την Ενωση γραμματειακά κάτι που έκανε μέχρι το 1992.
Στη συνέχεια έγινε μέλος του Δ.Σ. περνώντας από όλα τα πόστα διατελώντας πρόεδρος επιτροπής Πρωταθλήματος επιτροπής κανονισμών, αναπληρωτής πρόεδρος ενώ τον Δεκέμβριο του 2002 διαδέχτηκε τον Διονύση Ψωμιάδη στην προεδρία της Ενωσης.
Λόγω υποχρεώσεων του στη νομαρχία ο Διονύσης Ψωμιάδης είχε παραιτηθεί και η παράταξη ανέδειξε πρόεδρο ομόφωνα τον Βαγγέλη Γραμμένο ο οποίος ανέλαβε τα καθήκοντα του λίγες μέρες αργότερα με απόφαση του Δ.Σ.
Στις 12 Δεκεμβρίου 2005 η παράταξη του κ. Γραμμένου επικράτησε της παράταξης Σχιζοδήμου με 121 – 97, ενώ είχαν βρεθεί και δύο άκυρα ψηφοδέλτια.
Στις 23 Νοεμβρίου του 2009 η παράταξη του Βαγγέλη Γραμμένου έλαβε 119 ψηφοδέλτια, ενώ η παράταξη του Βασίλη Σχιζοδήμου είχε 116.
Μετά από αγωγή της νέας πορείας οι εκλογές ακυρώθηκαν και στις 14 Μαρτίου 2010, συγκροτήθηκε σε σώμα η προσωρινή διοικούσα επιτροπή της ΕΠΣΜ όπου τη θέση του προέδρου πήρε ο Διονύσης Ψωμιάδης διαδεχόμενος τον Βαγγέλη Γραμμένο, ο οποίος δεν θέλησε να είναι πρόεδρος σε προσωρινή διοίκηση.
Στις 7/6 2011 ο Βαγγέλης Γραμμένος ήταν ο μεγάλος νικητής των εκλογών της ΕΠΣΜ. Η παράταξή του έλαβε 120 ψήφους έναντι 116 του χαμένου της διαδικασίας-θρίλερ Βασίλη Σχιζοδήμου.
Στις εκλογές της 25η Μαΐου του 2015 ο Βαγγέλης Γραμμένος νίκησε χωρίς αντίπαλο κάτι πρωτόγνωρο στα χρονικά. Ψήφισαν 169 σωματεία σε σύνολο 219 με την ενωτική κίνηση του ερασιτεχνικού ποδοσφαίρου να παίρνει 162 ψήφους με 6 λευκά και ένα άκυρο.