Η απονομή τίτλου στον Απόλλωνα Ξάνθης! (photos)

Το απόγευμα της Τρίτης ο Απόλλωνας Ξάνθης στέφθηκε κι επίσημα πρωταθλητής καθώς τερμάτισε στην 1η θέση της βαθμολογίας της Α2 Κατηγορίας με 20 βαθμούς στο μίνι πρωτάθλημα των play off. Στο γήπεδο της Νεάπολης και μετά το τέλος του γιορτινού αγώνα με την Ασπίδα Ξάνθης (2-2 με γκολ των Χαραλαμπίδη – Σαμαρά για την Ασπίδα και του Χότζια (2) για τον Απόλλωνα) ο Πρόεδρος της ΕΠΣ Ξάνθης Γιώργος Πανίδης απένειμε το κύπελλο πρωταθλήματος στον Απόλλωνα με τους πρωταθλητές να πανηγυρίζουν την μεγάλη διάκριση. Λίγο νωρίτερα, η Διοίκηση του Βλαδίμηρου Μαρκοσιάν βράβευσε ξεχωριστά τον προπονητή της Δημήτρη Μπακάλογλου, τους 1ους σκόρερ της ομάδας της σαιζόν που τελείωσε, Στέφανο Ιγιαννίδη και Βάχε Μαρκοσιάν καθώς επίσης και τον MVP (αναδείχθηκε από τους συμπαίκτες του), Γιάννη Μαγδαλιανίδη που ήταν άτυχος με τον τραυματισμό του χάνοντας αρκετούς αγώνες φέτος. Τις βραβεύσεις στα μετάλλια έκαναν εκ μέρους της ΕΠΣ Ξάνθης οι Ισμέτογλου Χακάν και Ζουρνατζίδης ενώ την απονομή στον προπονητή Δημήτρη Μπακάλογλου ο τεχνικός της Ασπίδας Χρήστος Σαμαράς. Ο Αντώνης Πασλάκης έδωσε το βραβείο στον Μαγδαλιανίδη, ενώ τους πρώτους σκόρερ βράβευσαν οι κ.κ. Μαρκοσιάν εκ μέρους των πρωταθλητών. Ξεχωριστής σημασίας τα μετάλλια που έδωσαν στον νεαρό φίλαθλο με ειδικές ικανότητες της ομάδας του Απόλλωνα, ο Πρόεδρος της ΕΠΣ Γιώργος Πανίδης και ο Στέφανος Ιγιαννίδης. Μετά τις βραβεύσεις ακολούθησε το τραπέζι των πρωταθλητών υπό μουσική υπόκρουση.

Δείτε το αφιέρωμα που είχαμε ετοιμάσει για τον Απόλλωνα Ξάνθης και το οποίο δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα μας, την ΞΑΝΘΗ Sport στις 22 Μαϊου:

Το αγωνιστικό ανέβασμα είχε και συνέχεια για τον Απόλλωνα

ΕΚΑΝΕ ΤΗ ΔΙΑΦΟΡΑ ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ

Ήταν νικητής στη “μάχη” με Κεντητή και Ερμή Μάνδρας

Με προπονητή τον Δημήτρη Μπακάλογλου ο Απόλλων Ξάνθης έχει κάνει αγωνιστικά βήματα ανόδου τις τελευταίες περιόδους. Έτσι από τη Β! κατηγορία ανέβηκε στην Α2 και φέτος ήταν αυτός που έκοψε πρώτος το νήμα στα πλέι οφ πανηγυρίζοντας την άνοδο στη μεγάλη κατηγορία της Ένωσης.

Είναι γεγονός ότι σε όλη την κανονική περίοδο η ομάδα είχε στείλει τα δικά της… μηνύματα στους αντιπάλους καθώς έπαιζε πάντα πρωταγωνιστικό ρόλο, βρισκόταν στα ψηλά της βαθμολογίας και από την αρχή έδειξε ότι θα είναι από τα φαβορί όχι μόνο για την άνοδο, αλλά και την κατάκτηση του τίτλου. Είχε βέβαια και κάποια “τρωτά” σημεία μια και στη Νεάπολη δεν είχε τη συνέπεια που θα ήθελε με αποτέλεσμα να μην μπορεί να ξεφύγει στο βαθμολογικό πίνακα μετά τους βαθμούς που κέρδισε στις εκτός έδρας αναμετρήσεις. Στα πλέι οφ ξεκίνησε με τον καλύτερο τρόπο με δύο συνεχόμενες νίκες, αλλά ήρθε η συνέχεια που έφερε αμφισβητήσεις με την τριάρα στο Σέλινο και την εντός έδρας ήττα από τον Ερμή. Όμως κάπου εκεί χτύπησε το… καμπανάκι με τον Απόλλωνα να ολοκληρώνει το πρωτάθλημα μόνο με τρίποντα, άσχετα αν το ένα από αυτά ήταν στο παιχνίδι που διακόπηκε με τον Άτλα Σελίνου, στη Νεάπολη. Αγωνιστικά λοιπόν ο Απόλλων έδειξε χαρακτήρα, αν και σε κάποια παιχνίδια του δεν αποφεύχθηκαν οι εντάσεις.

Χρησιμοποίησε συνολικά 30 παίκτες με πρώτο και καλύτερο τον έμπειρο Γιάννη Σελβίδη, που αγωνίσθηκε σε 22 παιχνίδια και ξεπέρασε τα 2000 λεπτά σε χρόνο συμμετοχής, ενώ στα περισσότερα παιχνίδια αγωνίσθηκε ο Βάχε Μαρκοσιάν μια και χρησιμοποιήθηκε σε 24 συναντήσεις, αλλά είχε συνολικό χρόνο συμμετοχής 1.793 λεπτά. Πέρα από αυτούς βασικό ρόλο στην άνοδο της ομάδας έπαιξαν οι Φώτης Βίντος, Στέφανος Ιγιαννίδης, ο τερματοφύλακας Παναγιώτης Αραμπατζής, που φέτος αντικατέστησε επάξια τον έμπειρο και ικανότατο Δημήτρη Φιλτανίδη, Γιώργο Δουμπενίδη, Αντώνη Αραβίδη, Μανώλη Κυρκούση, Μιχάλη Φωτιάδη, Άντι Πισκάσι, Παναγιώτη Κατσιλίδη, Μένιο Δημητριάδη, Ανέστη Αγγελάκη, Γιάννη Μαγδαλιανίδη και Δημήτρη Μπαζοϊδη, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι και οι άλλοι ποδοσφαιριστές, που είχαν σαφώς μικρότερο χρόνο συμμετοχής, δεν πρόσθεσαν τη δική τους προσπάθεια για την επιτυχία της ομάδας.

Στους σκόρερς ο Στέφανος Ιγιαννίδης, αν και δεν σκόραρε στα μπαράζ, ήταν ο πρώτος της ομάδας με τον Βάχε Μαρκοσιάν και ακολούθησε ο Μιχάλης Φωτιάδης με 7 τέρματα. Πιο… συνεπής όμως αποδείχθηκε ο 5ος σκόρερ της ομάδας, ο Ανέστης Αγγελάκης, που αν και αγωνίσθηκε για 572 λεπτά (λίγο παραπάνω από έξι 90λεπτα!) πέτυχε τρία γκολ στην κανονική περίοδο και ένα στα μπαράζ, ενώ είχε και δύο τέρματα στις δύο πρώτες φάσεις του κυπέλλου μια η ομάδα του πέρασε στη β! φάση ως πρώτη από τον 7ο όμιλο με 9 βαθμούς, αλλά αποκλείσθηκε στη συνέχεια από την Ασπίδα Ξάνθης χάνοντας με 1-0.

Σχετικά άρθρα