Σημαντικά Tips ενόψει της συνέχειας…

  • Eίτε έτσι είτε αλλιώς άσχημα μπλεγμένος είναι ο Ηρακλής. Οι ομάδες που δεν θα πάρουν αδειοδότηση ΔΕΝ θα διατηρηθούν στην κατηγορία. Προς το παρόν ερωτηματικό είναι το γεγονός αν ο Γηραίος κατάφερε να ολοκληρώσει τον δικό του. Αλλά για ποιον φάκελο μιλάμε; Ποια χρέη; Ακόμα και 14ος να βγει – που προς τα εκεί πάει η δουλειά – δύσκολα θα μείνει στην Λίγκα.
  • Παίζεις παραμονή. Τι κάνεις για την επόμενη αγωνιστική εκ των πραγμάτων ; Προσπαθείς να διατηρήσεις ήρεμο κλίμα ενόψει του αγώνα με τον αντίπαλο. Να τον σεβαστείς, ειδικά αν είναι αδιάφορος βαθμολογικά. Ο Κούγιας έχει αυτήν την εκπληκτική ικανότητα να μετατρέπει σε “πόλεμο” έναν αγώνα που φαίνεται στα μέτρα του. Και επειδή ξέρουμε τον Πανόπουλο, πόλεμος θα είναι.
  • Η έκτη θέση θα βγάλει Ευρώπη ; Η δουλειά θυμίζει έντονα την σεζόν 2012-2013. Η Ξάνθη έβδομη είχε βγει τότε, φέτος θα καταλήξει έκτη. Σύμφωνα με το ρεπορτάζ ο Πανιώνιος μέσω του Γκαγκάτση δουλεύει “μαστορικά” τον φάκελο του. Και θα βγει πιθανότατα νικητής. Ξέροντας την Ξάνθη, ξέροντας και τον Πανόπουλο ως παράγοντα (όσο γίνεται αυτό βέβαια), δεν τρελλαίνονται στην ιδέα να βγούνε με αυτόν τον τρόπο σε Ευρωπαικό θεσμό. Το θεωρούν UNFAIR. Αν έρθει όμως δεν πρέπει να γίνουν τα λάθη του 2013-2014. Ειδικά στην επιλογή προπονητή, αν βέβαια αποχωρήσει ο Ρουμάνος Ραζβάν Λουτσέσκου.
  • Ως προς το θέμα του Λουτσέσκου είναι δεδομένη η θέληση του τελευταίου να κάνει το επόμενο βήμα. Όταν λοιπόν το μυαλό ενός ανθρώπου – όσο επαγγελματίας και αν είναι – βρίσκεται σε κάτι άλλο και το οποίο μοιάζει απόλυτα λογικό…είναι πασιφανές ο,τι ο καθένας πρέπει να ψάξει τον δρόμο του. Για το καλό και των δυο μεριών. Σίγουρα όμως βγάζει επαγγελματισμό. Αυτό περιμέναμε και αυτό βλέπουμε από αυτόν τον άνθρωπο άλλωστε. Για τον όποιον αντικαταστάτη; Βλέπουμε εξωτερικό …
  • Στο θέμα των ανανεώσεων θα υπάρξουν σίγουρα αποχωρήσεις. Κάποιοι “κύκλοι” έκλεισαν. Γίνεται και ιδιαίτερα “επικίνδυνο” για μια ομάδα να κρατάς έναν ποδοσφαιριστή όταν αυτός έχει φτάσει στο Pick του και αρχίζει την κατηφόρα. Υπάρχει από πίσω υλικό άλλωστε που πρέπει να βγει στην επιφάνεια. Αυτήν την στιγμή οι παίχτες που μοιάζουν να αποτελούν το… “φόντο” της ομάδας είναι οι Βασιλακάκης και Γιουνές. Έτεροι θα αποτελέσουν στόχο μεγάλων ομάδων. Αυτό κάνει δύσκολο το έργο της.
  • Στις υπόλοιπες ομάδες είναι νωρίς να αναφέρουμε κάποια πράγματα. Οι εκλογές της ΕΠΟ θα παίξουν πολύ μεγάλο ρόλο. Δεδομένο; Τα χαρακτηριστικά του παιχνιδιού, αλλά και οι κανόνες του, έχουν αλλάξει. “Ο Βασιλιάς απέθανε, ζήτω οι νέοι Βασιλιάδες”. Πάντως άσχετα με το παραπάνω σχόλιο. Έχοντας λυμένο το οικονομικό της πρόβλημα (ελέω Πανόπουλου ) η Ξάνθη έχει την ΠΟΛΥΤΕΛΕΙΑ να σκέφτεται ΜΟΝΟ το αγωνιστικό. Οι περισσότερες ομάδες την επιβίωση.
  • Στην επόμενη σεζόν που θα υποβιβαστούν τέσσερις ομάδες θα “κρούσουμε των κώδωνα του κινδύνου” . Ομάδες χωρίς ΚΟΣΜΟ δεν πάνε πουθενά. Οι ομάδες θα πρέπει να κάνουν επικοινωνιακές κινήσεις να φέρουν τους φιλάθλους στο “πλάι” τους. Με την οικονομική και ανθρωπιστική πλέον κρίση…οι ΠΑΕ είναι που πρέπει να κάνουν βήματα προς το κοινό, όχι ο κόσμος προς αυτούς. Με τα τόσα σκάνδαλα για στημένους αγώνες, με το μειωμένο ενδιαφέρον για το πρωτάθλημα την τελευταία δεκαετία, την όλη…φθορά που βιώνουμε, οι σύλλογοι πρέπει -ας ακουστεί εγωιστικό- να ΠΑΡΑΚΑΛΕΣΟΥΝ τους φιλάθλους να πάνε στο γήπεδο. Να βρούνε τους τρόπους , να αναπροσαρμόσουν Marketing και επικοινωνιακή πολιτική, ώστε να γίνει η προσέγγιση. Διότι με τέσσερις να πέφτουν…βλέπουμε πολλά “κλάματα” στο τέλος της επόμενης αγωνιστικής περιόδου. Όλα τα γήπεδα είναι ΑΔΕΙΑ. ΔΕΝ είναι ηλίθιος ο κόσμος. Κάτι βλέπει…
  • Σημαντικό για να παραμείνεις κοντά σε κάτι, στο οποίο a priori έχεις όλη την διάθεση να βοηθήσεις, είναι να βρεις το ΚΙΝΗΤΡΟ. Μεγάλο πράγμα το ΚΙΝΗΤΡΟ σε όλους τους τομείς της ζωής μας. 

ΧΑΡΗΣ ΕΥΦΡΑΙΜΙΔΗΣ 

Σχετικά άρθρα

social media