Ο 90άρης Τοροσίδης και η Μπολόνια… όπως λέμε Ξάνθη!

Ο Βασίλης Τοροσίδης μίλησε πριν λίγες ημέρες στην ιστοσελίδα της ομάδας του και είπε πολλά ενδιαφέροντα πράγματα για τη ζωή του στην Μπολόνια, κάνοντας μάλιστα παραλληλισμό της Μπολόνια, με την πατρίδα του, την Ξάνθη:

“Είμαι όμορφα εδώ, έχω βρει μία καλή ομάδα και ένα καλό σύνολο. Η διοίκηση είναι σοβαρή, έχει μεγάλα σχέδια και δημιουργεί ένα νέο αθλητικό κέντρο. Προσαρμόστηκα γρήγορα, η πόλη είναι πολύ ευχάριστη. Και το φαγητό είναι πολύ καλό”, δήλωσε αρχικά ο “Τόρο”, ο οποίος σε ερώτηση για τις διαφορές της Ρώμης με την Μπολόνια είπε: “Είναι πολύ διαφορετική η πραγματικότητα της Μπολόνια με εκείνη της Ρώμης. Εδώ η πόλη είναι μικρή αλλά ζωντανή, υπάρχουν πολλοί φοιτητές. Οι οπαδοί είναι κοντά στην ομάδα αλλά με λιγότερη πίεση. Το κλίμα είναι διαφορετικό: στη Ρώμη ήταν όπως στην Αθήνα, κάνει ζέστη. Εδώ στην Μπολόνια είναι ακριβώς όπως στην πόλη μου στην Ελλάδα, την Ξάνθη, που είναι στο Βορρά και κάνει κρύο”.

Όσον αφορά δε στα τρία χρόνια (2013-2016) που πέρασε στη Ρόμα ο Ξανθιώτης αρχηγός της Εθνικής είπε: “Ήταν μία πολύ όμορφη περίοδος, η ομάδα ήταν πολύ δυνατή. Παλέψαμε για το πρωτάθλημα και παίξαμε ωραίο ποδόσφαιρο. Ήταν δύσκολο για μένα αλλά έπρεπε να φύγω, για μένα τέλειωσε ένας κύκλος. Αυτό είναι κομμάτι του ποδοσφαίρου και της ζωής…”

Ο Βασίλης Τοροσίδης σημειωτέον συμπλήρωσε πρόσφατα ακριβώς 10 χρόνια παρουσίας με τη γαλανόλευκη φανέλα, καθώς είχε κάνει το ντεμπούτο του στο παιχνίδι Ελλάδα – Τουρκία 1-4, της 25ης Μαρτίου 2007. Συμπτωματικά, δε, είχε αντικαταστήσει τον Τάκη Φύσσα στο 54′ εκείνης της αναμέτρησης, που ήταν και η τελευταία του πρώην αριστερού μπακ στην εθνική Ελλάδας!

Εκτός αυτού, όμως, ο δεξιός μπακ της Μπολόνια συμπλήρωσε και 90 συμμετοχές, “ισοφαρίζοντας” τον Αντώνη Νικοπολίδη στην 6η θέση της σχετικής λίστας. Πιθανότατα μέχρι το τέλος του 2017 θα έχει ξεπεράσει τον Στράτο Αποστολάκη και θα φορτσάρει για να σπάσει την “100άρα” των Καραγκούνη, Ζαγοράκη, Κατσουράνη, Μπασινά. Μακάρι να τα καταφέρει στο Μουντιάλ της Ρωσίας την επόμενη χρονιά…

Σχετικά άρθρα