Ο πεισματάρης “Τάνο” και τα τελευταία του γκολ στα Πηγάδια…

Ροζάριο, Αργεντινή… Μια πόλη που έχει γεννήσει μερικούς από τους καλύτερους ποδοσφαιριστές του κόσμου. Μια πόλη που έχει γεννήσει τον Λιονέλ Μέσι. Μια πόλη που έχει δύο σπουδαίες ομάδες του πρωταθλήματος, μια πόλη που έχει κατακτήσει δέκα πρωταθλήματα, μια πόλη που τα περισσότερα παιδιά ξεκινάνε τη ζωή τους με το ίδιο όνειρο. Κάποια εξ αυτών, μάλιστα, ίσως να μην πρόλαβαν καν να σκεφτούν τις επιλογές του. Ας πάρουμε, για παράδειγμα, την οικογένεια Σολάρι. Ο Εντουάρντο Σολάρι έπαιζε ποδόσφαιρο και φόρεσε τη φανέλα της Εθνικής Αργεντινής. Ο θείος του Χόρχε έπαιζε ποδόσφαιρο και, μάλιστα, εκπροσώπησε το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα στο παγκόσμιο κύπελλο του 1966.

Ξάδελφός του είναι ο Φερνάντο Ρεδόντο. Αδελφός του ο Σαντιάγκο Σολάρι. Κι εκείνος; «Είχα τρομερή πίεση. Αρχικά λόγω της μεγάλης καριέρας του πατέρα μου. Όλοι περίμεναν από μένα κάτι ανάλογο. Μετά με σύγκριναν με τον αδελφό μου», θυμάται ο Εστεμπάν, ο οποίος γεννήθηκε στις 2 Ιουνίου του 1980. Τέσσερα χρόνια μετά τον διάσημο αδελφό του και έξι πριν τον μικρότερο της οικογένειας, που επίσης έπαιξε ποδόσφαιρο, αλλά με τη λιγότερη επιτυχία. Από τον χώρο του ποδοσφαίρου ξέφυγε μόνο ο δεύτερος της οικογένειας Μαρτίν Μιγκέλ και η αδελφή τους, Λιζ Μαρία Σολάρι που είναι μοντέλο και ένας ακόμα λόγος που το όνομα είναι διάσημο στην Αργεντινή.

Θυμηθήκαμε τον “Τάνο” σήμερα που συμπληρώθηκαν τρία χρόνια από εκείνο το κυριακάτικο βράδυ της 13ης Απριλίου του 2014 που πέτυχε τα 2 γκολ εναντίον του ΠΑΟ, τα τελευταία του με τη φανέλα της Ξάνθης, καθώς λόγω τραυματισμού δεν έπαιξε στον αγώνα μπαράζ της 11ης Ιουνίου! Ο Σολάρι με τα 2 γκολ το βράδυ της 13ης Απριλίου έφτασε τα 16 και αναδείχθηκε πρώτος σκόρερ της Λίγκας για τη σεζόν 2013-14, αφήνοντας πίσω του Μπεργκ και Μπεν. Ο “Τάνο” δεν συνέχισε στην ομάδα μας, καθώς την επόμενη χρονιά βρέθηκε στην Κίνα για λογαριασμό της Νταλιάν Αερμπίν, όμως τον Φεβρουάριο του 2015 επέστρεψε στην Ελλάδα για να αγωνιστεί στον Εργοτέλη, από τον οποίο αποχώρησε τον Απρίλιο του ίδιου έτους, όταν η ομάδα της Κρήτης υποβιβάστηκε.

Με 11 συμμετοχές χωρίς γκολ στην Κίνα και 9 με 1 γκολ στον Εργοτέλη, ο “Τάνο” έκανε στροφή προς τα πάτρια εδάφη σε ευρύτερο βέβαια βαθμό, αφού βρήκε το νέο του “σταθμό” αλλά και πολλά… δίχτυα στην  Deportiva Cuenca στο Εκουαδόρ, με 13 εμφανίσεις και 10 γκολ! Επόμενος “σταθμός” επίσης στο Εκουαδόρ, η Sociedad Deportiva Aucas, με τον Σολάρι να σκοράρει 10 γκολ σε 35 εμφανίσεις.

H Sociedad Deportiva Aucas αγωνίζεται από το νέο έτος (2017) στην δεύτερη κατηγορία, τα οικονομικά προβλήματα έφεραν εκκαθαρίσεις στα “μεγάλα” συμβόλαια και ο Σολάρι αγωνίστηκε για τελευταία φορά τον Δεκέμβριο του 2016… Με πάνω από 150 γκολ στην καριέρα του, ο Σολάρι μπορεί να πέρασε μόλις έναν χρόνο από την Ξάνθη, αλλά σίγουρα η πρωτιά στους σκόρερς της σεζόν 2013-14 αλλά και τα καθοριστικά του γκολ στη διάρκεια της χρονιάς θα μείνουν αξέχαστα… Ο πεισματάρης “Τάνο” που τον Ιούνιο κλείνει τα 37 και ίσως στο Εκουαδόρ έγραψε το τέλος μιας μεγάλης καριέρας…

ΞΑΝΘΗ Sport: Κάθε Δευτέρα στα περίπτερα, με σεβασμό στον αναγνώστη και στον ξανθιώτικο αθλητισμό!

Σχετικά άρθρα