Κώστας Ιωαννίδης: “Οι παίκτες μου βάζουν το πάνω από το “!

Η Ασπίδα κέρδισε χθες άνετα και “καθαρά” με 79-62 την 4η στην βαθμολογία Ευρώπη Πευκοχωρίου και στη συνέντευξη τύπου που ακολούθησε ο Κώστας Ιωαννίδης εμφανώς ικανοποιημένος δήλωσε:

“Είχαμε ένα παιχνίδι απέναντι σε μια πολύ καλή ομάδα, με παίκτες με μεγάλη εμπειρία από τις πολύ μεγάλες κατηγορίες. Μια ομάδα με γεμάτο ρόστερ και μεγάλη ποιότητα. Οι παίκτες μου όμως έβαλαν το “εμείς” πάνω από το “εγώ”, απέδωσαν στο 100%, έπαιξαν εκπληκτική άμυνα και κέρδισαν δίκαια. Έπιασα πολλές φορές τον εαυτό μου να σκέφτεται από τον πάγκο όχι ως προπονητής αλλά ως θεατής και αυτό που είδα ήταν πολύ όμορφο. Σίγουρα πριν μερικές εβδομάδες μιλούσαμε για την σωτηρία, αλλά τώρα τα πράγματα έχουν αλλάξει. Ίως είναι δύσκολο να βρίσκεις κίνητρο για τους παίκτες σου, τώρα που η σωτηρία έχει επιτευχθεί, αλλά εμείς συνεχίζουμε να κοιτάμε παιχνίδι με παιχνίδι και σίγουρα αυτή η σπουδαία νίκη αποδεικνύει ότι είμαστε μια ομάδα με μεγάλη θέληση. Θέλουμε να πάμε σε ένα ακόμη δύσκολο παιχνίδι τώρα στη Γέφυρα, με στόχο να κλείσουμε με τον καλύτερο τρόπο το κομμάτι του πρωταθλήματος πριν από το Πάσχα!

Ένα μεγάλο ευχαριστώ στη διοίκηση της ομάδας που είναι καθημερινά δίπλα μας, ένα μεγάλο ευχαριστώ στον κόσμο που έρχεται στο Παλατάκι και μας δίνει δύναμη. Εμείς συνεχίζουμε, βάζουμε και νέα απιδιά στο ανδρικό τμήμα, βλέπετε ότι ο Ντεμάι δουλεύει πολύ και αυτό μας ευχαριστεί, ενώ σήμερα είχαμε μαζί μας τον Στέλιο Τσουράπα. Μέλημά μας είναι πάντα να αξιοποιούμε το φυτώριο της ακαδημίας μας και να αναδεικνύουμε τα ταλέντα μας.

Ξέραμε ότι είχαμε σήμερα απέναντί μας μια πολύ επικίνδυνη επιθετικά ομάδα, με 5 παίκτες ικανούς να πάρουν πάνω τους το παιχνίδι, όμως η φιλοσοφία μας είναι δεδομένη, με προσοχή στην άμυνα που ήταν από την αρχή ως το τέλος εξαιρετική. Οι παίκτες μου αντέδρασαν σωστά σε όλα τα σημεία του αγώνα, ρίξαμε το Πευκοχώρι από 111 πόντους που πέτυχε την προηγούμενη αγωνιστική στους 62, γιατί ο κάθε παίκτης μας ξέρει τον ρόλο του και πώς να τον υπηρετεί. Εδώ και δύο μήνες έχουμε διάφορα προβλήματα, δεν θέλουμε να τα βγάζουμε προς τα έξω, αλλά ξέρετε ότι ο Γιάννης Στεφανίδης έχει κάποιο πρόβλημα που τον κρατά εκτός γηπέδου, ο Απόστολος Κουτσογιάννης δεν είναι ακόμη 100% έτοιμος, όπως και ο Γιώργος Ασημάκης που χτύπησε στον Πολύγυρο και σήμερα έπαιξε λίγο και με πρόβλημα στο πόδι”.

*Διαβάστε αναλυτικό ρεπορτάζ για τη νίκη της Ασπίδας επί της Ευρώπης Πευκοχωρίου στην εφημερίδα ΞΑΝΘΗ Sport!

Σχετικά άρθρα